Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Wszystko o wszystkim » CO SĄDZIECIE

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Wszystko o wszystkim" opiekują się: Pluszowa, stokesay, Nenna1

Strona główna » Wszystko o wszystkim » CO SĄDZIECIE

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 17)
Anonim

Post #1

2005-05-08 08:06 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

PRZEZ CAŁY CZAS ZASTANAWIAMY SIĘ Z MĘŻEM NAD WYJAZDEM DO ANGLII A DOKŁADNIE DO LONDYNU. CO PRAWDA MAMAY TUTAJ PRACĘ ALE SAMI WIECIE JAKIE SĄ REALIA. RAZEM Z MĘŻEM MAMY 2500 ZŁ NA RĘKĘ. WIEM ŻE TO MOŻE NIE JEST NAJGORZEJ, BO DO TEGO DOCHODZI JESZCZE UBEZPIECZENIE I TE INNE BZDETY.
POTRZEBUJĘ PORADY CZY OPŁACI SIĘ NAM WYJECHAĆ...??? PRZESZKODĄ, KTÓRA NAS TRZYMA W KRAJU JEST SŁABA ZNAJOMOŚC JĘZYKA. CO O TYM SĄDZICIE??? :-o :-o :-o

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2

2005-05-08 11:10 (3 lata temu)

jeśli jesteście dobrymi fachowcami i znacie język angielski, to sprawdzcie oferty jeszcze z polski, być może będzie się wam opłacało przenieśc na wyspę :-D

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3

2005-05-08 17:09 (3 lata temu)

Jezeli poza praca nic was nie trzyma(mam na mysli jakies dzieci) to przyjezdzajcie.Te 2.500 to sami wiecie na co wam starcza,zaledwie na miesiac zycia bez szalenstw.Poza tym,ze tu znajdziecie sie wsrod normalnych ludzi,to zarobicie tyle ze spokojnie sobie conajmniej ze dwa razy do roku na wczasy wyskoczycie w cieple kraje.Ja tez nie znalam jezyka,ale na miejscu sie nauczylam.To zalezy od szczescia i troche od znajomosci jezyka,ale przewage ma szczescie.Znam ludzi ,ktorzy nie znaja jezyka i zyja tu super(pracuja na wlasny rachunek) "kali chciec jesc "wystarcza zeby dobrze zyc.Trzeba zabrac odwage i wiare w to ze sie uda.Zostawic za soba tamto zycie bez perspektyw i sie nigdy nie ogladac.Tu wsawanie rano kazdego dnia ma sens!Nie zastanawiajcie sie zbyt dlugo,bo zycie wam stygnie.Powodzenia

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #4

2005-05-08 17:37 (3 lata temu)

dziękuję za zainteresowanie naszą sprawą. dało mi to wiele otuchy. czy możesz mi jeszcze określić jakie są realia finasowe. czy na początek możemy liczyć na 3-4 funty czy są to wymagania zbyt wysokie...??? ja będę zapewne szukać pracy gdzieś w gastronomi z mąż na budowie lub na wykończeniówce.
dzieci nie mamay więc w zasadzie nie trzyma nas nic... tylko troszeczkę strach - wiesz z tym językiem angielskim na bakier...
A Ty czym się trudnisz???

Do góry stronyOffline

sasj

Post #5

2005-05-08 18:23 (3 lata temu)

sasj

Z nami od: 18-02-2005

jezyk to podstawa w tym kraju,ale mozesz sprobowac szczescia nieznajac jezyka.Odradzam wyjazd w ciemno.
Do odwaznych swiat nalezy.....zycze powodzenia ;-) agnes
praska aga.

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6

2005-05-08 18:38 (3 lata temu)

dziękuję Agnes. jestem ciekawa twojego zdania na temat naszego wyjazdu. co o tym sądzisz. czy jest możliwośc znalezienia pracy z podstawowym a raczej bardzo podstawowym angielskim???

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #7

2005-05-08 18:47 (3 lata temu)

chodzi mi o to że ja i mąż pracy się nie boimy. i wydaje mi się że jesteśmy dobrzy w tym co robimy. ja w Polsce pracyję w gastronomii, przeszłam dużo szczebli. mąz też od stolarza przeszedł do pracy papierkowej. mamy znajomego w Londynie, który na początek pomoże nam znaleść miezkanie, ale z pracą będziemy musieli sobie dać radę sami... jak on sam stwierdził Anglik nie zatrudnia jak z kimś nie pogada, nie zobaczy co potrafimy. jakie są stawki w gastronomi na początek i gdzieś na budowie czy przy wykończeniówce??? wiem, że ciężko określić... ale może mniej więcej się oriętujesz ile możemy dostać??? ten nasz znajomy nie ma dostępu do internetu więc trochę ciężko nam tak sobie poklikać... wiesz a po za tym chcę zaciągnąć czyjejś jeszcze opini. poprostu ciężko mi zostawić tu wszystko i tak sobie jechać. zależy mi na poznaniu czyjegoś jeszcze zdania na temat wyjazdu :-o :-o :-o

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #8

2005-05-08 19:48 (3 lata temu)

Ja nie jestem Agnes,ale 3-4 funty to dostaniesz z pewnoscia.To jest malo jak na tutejsze warunki,ale skoro z jezykiem nie bardzo to pewnie na poczatek wiecej nie dostaniecie?Jesli macie tu kogos to nie zastanawiajcie sie zbyt dlugo.Tamten kraj jest bez perspektyw.Oszczedzcie sobie patrzenia na jego agonie...A dzieciom w przyszlosci tu stworzycie normalne warunki do zycia i rozwoju.Namawiam do wyjazdu.Powodzenia.Kasia

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #9

2005-05-08 21:48 (3 lata temu)

KASIU DZIĘKI SERDECZNE ŻE SIĘ ODEZWAŁAŚ, KAŻDE ZDANIE JEST MI BARDZO WAŻNE. NIE MYŚLIMY Z MĘŻEM ZOSTAĆ W LONDYNIE NA STAŁE. CHCEMY PO JAKIŚ 4-5 LATACH WRACAĆ DO POLSKI NA STAŁE. DZIECI RACZEJ WYCHOWYWAĆ W POLSCE JAK JUŻ BĘDĄ... :-D DZIĘKI ZA MIŁE SŁOWA. MOŻE NAPISZESZ COŚ WIĘCEJ. WIESZ CHCĘ WIEDZIEĆ JAK NAJWIĘCEJ O REALNYCH PERSPEKTYWACH PRACY I ŻYCIA W KRAJU GDZIE MAM SPĘDZIĆ TROSZKĘ MOJEGO ŻYCIA. POZDRAWIAM SERDECZNIE I CZEKAM NA JAKIEŚ SŁÓWKO OD CIEBIE :-D :-] :-D :-] :-D :-]

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #10

2005-05-08 23:34 (3 lata temu)

3-4 funtow na pewno nie dostaniesz, a jak dostaniesz to od razu uciekaj bo to nielegalne...
minimalne zarobki tutaj to 4.85/godz (od pazdziernika 5.05) ale i tak malo zeby zaoszczedzic co nieco. 6 funtow za godzine to juz troche bardziej godziwa zaplata.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony