Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Luton » polskie dokumenty

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Luton" opiekują się: _Steve_, Richmond

Strona główna » Luton » polskie dokumenty

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 7)
paul29

Post #1

2007-08-27 13:08 (rok temu)

paul29

Z nami od: 02-04-2007

Czy ktos wie, czy mozna jakos wyrobic zgubione polskie dokumenty - (glownie chodzi mi o prawko bo dowod to raczej nie bardzo) bedac w UK ? i czy mozna wymiec zgubione polskie prawko na angielskie ? Wiem, ze zeby wymienic prawko trzeba wyslac polskie, ale moze ktos mial juz taka sytuacje, ze zgubil lub mu skradziono i udalo sie jakos wymienic ? ewentualnie gdzie w Luton moge o cos takiego zapytac ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

vitek

Post #2

2007-08-27 15:43 (rok temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Zgubionego prawka nie możesz wymienić na angielskie. Najpierw musisz jechać do Polski i uzyskać duplikat. Nie możesz także dostać nowego dowodu ani paszportu w miejsce zgubionego, jedyne co możesz to dostać paszport tymczasowy (w konsulacie)
Work is the curse of the drinking class

Do góry stronyOnline

Strona WWW

Catch

Post #3

2007-08-27 17:28 (rok temu)

Catch

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2007

miałem taki problem
nie duplikat prawka bo poczekasz 3 tyg a wystarczy zaświadczenie z urzędu komunikacji że masz prawko (1 dzień oczekiwania) przetłumacz na angielski i po 3 tyg dostaniesz angielskie legalne prawko ( w między czasie możesz jeździć na zaświadczeniu (jak tak robiłem) dowód osobisty tylko w Polsce (w ambasadzie mieli to w dupie jak pytałem co mam zrobić) i najlepiej pojechać sobie do DVLA żeby oko w oko powiedzieć babce o co Ci chodzi 9 są baardzo mili i pomocni i można tam płacić kartą - w Polsce chyba nigdy tak nie będzie)
nie wygrasz dyskusji z idiotą - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

paul29

Post #4

2007-09-05 20:24 (rok temu)

paul29

dzieki za info :) czyli teraz moze mi ktos wziasc zaswiadczenie ze mam prawko w Polsce, przetlumaczyc i przyslac tutaj i moge dostac angielskie ?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Catch

Post #5

2007-09-05 22:04 (rok temu)

Catch

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2007

ja tak osobiście zrobiłem
najlepiej dowiedz się w DVLA czy możesz starać się o C1 ( jak wyrobiłeś(aś) w Polsce prawko przed 1997 rokiem i masz więcej niż 30 lat to wystarczy zdać test jazdy i masz prawko angielskie na C1 (chyli C bo w Polsce nie ma C1)
nie wygrasz dyskusji z idiotą - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

paul29

Post #6

2007-09-14 22:24 (rok temu)

paul29

dzieki jeszcze raz za info - zaswiadczenie juz "idzie" poczta do mnie :) jeszcze mi powiedzcie gdzie jest DVLA a Luton ?? czy to tam, gdzie sie placi mandaty :-] kolo Chicago Rock Cafe ?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

pawelglo

Post #7

2007-09-14 22:56 (rok temu)

pawelglo

Mężczyzna

Z nami od: 04-08-2006

Cytat:

2007-09-14 22:24, paul29 napisał(a):
dzieki jeszcze raz za info - zaswiadczenie juz "idzie" poczta do mnie :) jeszcze mi powiedzcie gdzie jest DVLA a Luton ?? czy to tam, gdzie sie placi mandaty :-] kolo Chicago Rock Cafe ?

Moze To ...
DVLA Luton

Albo To...
Luton Mapa
Pawel...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

paul29

Post #8

2007-09-17 21:36 (rok temu)

paul29