MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tragedie

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Graza

Post #1 Ocena: 0

2007-04-26 09:36 (18 lat temu)

Graza

Z nami od: 01-03-2007

Duzo Polakow tak naprawde boi sie zglosic na policje np. pobicie poniewarz nawet jak sprawca pojdzie za kratki to zostaja jego koledzy (a duzo tych osob jest naprawde nieobliczalnych). A poza tym Polacy sa przyzwyczajeni do Polskiego systemu policji ktora najczesciej nie byla w stanie nic zrobic,a tu jest inaczej.
Ja czasem tez sie wstydze,ze jestem POLKA,ale nie dlatego,ze wstydze sie swojego pochodzenia tylko co poniektorych naszych rodakow.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bogutto

Post #2 Ocena: 0

2007-04-26 10:57 (18 lat temu)

bogutto

Z nami od: 24-03-2007

A jesli mowa o tragediach....
Sprawa jeszcze swieza, sprzed paru dni.Pracujaca ze mna "PANI PSYCHOLOG"(jej wersja) kilka miesiecy temu "przygarnela" do swojego mieszkania samotna dziewczyne.Wszystko bylo w jak najlepszym porzadku, dziewczyna pracowala na 2 etaty, od 6 rano do 22 nie bylo szans jej spotkac w mieszkaniu. Coz - idealny wspollokator...
Problemy zaczely sie, gdy poinformowala "PANIA PSYCHOLOG" o wyprowadzce.I tu najlepsza czesc:
1.PANI PSYCHOLOG "zaaresztowala" dziewczynie paszport
2.Zaczela domagac sie kaucji (przy wyprowadzce - ciekawe, co..?)
3.Razem z mezem nawiedzila dziewczyne w pracy twierdzac, ze bedzie przyjezdzac codziennie, az do momentu wplaty kaucji...
4.Smsy z pogrozkami i straszenie policja...
No i dziewczyna chcac nie chcac znalazla wyjscie...Policja odzyskala jej paszport w ciagu 24 godzin, nic nie musi placic tym ludziom, sprawa jest w toku...
Po prostu oslablem - niby ludzie na poziomie, niby wyksztalceni...Zenada i wstyd na calej linii - poza tym caly menagement w naszym hotelu o tym wie, wiec tym bardziej zenujaco...
Wlasnie w takich przypadkach wole nie manifestowac swojej narodowosci...Czasem glupio...
Pozdrawiam!!!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mak4701

Post #3 Ocena: 0

2007-04-26 11:57 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

bogutto swieta racja. Obciach na calej linii. Jednak bardzo latwo nas Polakow rozpoznac - niestety.
Brat moj po jakims czasie zglosil na policje incydenty ktore zachodzily - coz tak jak juz zostalo powiedziane jeden pojdzie za kratki a 50 zostaje na wolnosci. Brat musial wracac do PL - bo nie daliby mu zyc - mimo ze nie ponosil winy w 100% - lokator ktory z nim mieszkal nabral w takim swiatku pozyczek - rzedu chyba 100Ł a oni chcieli juz oczywiscie duzo wieksaza sume. W zwiazku z tym ze hlopak ktory nabroil uciekl do PL a przypadkowo spotkany moj brat sie napatoczyl - ciekawy i dobry kąsek sie okazal.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Gazella

Post #4 Ocena: 0

2007-04-26 19:17 (18 lat temu)

Gazella

Z nami od: 26-07-2006

Rany!!! niewiarygodne!

a propos to przypomnialo mi sie ze jak mieszkalam u mojej kolezanki z pracy przez pewiem moment przed kupnem mieszkania myslalam ze zapadne sie pod ziemie ze wstydu obserwujac sasiadow - Polakow. Wspaniali rodacy wyrzucali smieci do ogrodu sasiadow, sikali w ogodzi mojej znajomej, wywolywali burdy a w nowy rok (to tylko znam z opowiesci bo mnie tam nie bylo) wywolali burde i domagali sie dostepu do czarnoskorego partners naszej sasiadki (w celu obicia mu mordy, jak sie pieknie wyrazali). ludzie sie bali wyjsc z domu zeby o polnocy odpalic szampana itd. oczywiscie skonczylo sie policja!
Gazella

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mak4701

Post #5 Ocena: 0

2007-04-26 21:07 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Tacy są własnie polacy (wiekszosc co by wszystkich tych porzadnych nie obrazic) I ty kupilas domek w Luton? Nie moglas gdzies poza Luton? Gdzie mieszkasz?
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Gazella

Post #6 Ocena: 0

2007-04-27 21:54 (18 lat temu)

Gazella

Z nami od: 26-07-2006

chialam w Harpenden, ale oczywiscie cena zrobila swoje, tak przynajmniej mam 10 min do pracy na piechte i moge sie wyspac, a i tak sie spozniam;-)
Gazella

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mak4701

Post #7 Ocena: 0

2007-04-27 22:09 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

A w jakiej dzielnicy Luton mieszkasz o ile mozna wiedziec?
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,