Str 3 z 10 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Matti33 | Post #1 Ocena: 0 2013-12-26 23:32:20 (11 lat temu) |
Z nami od: 26-12-2013 Skąd: Luton |
Witam, raz jeszcze !
Napiszę jeszcze raz To, Co Wysłałem na priv Panu Moderatorowi ... A wszystkim Życzliwym Dobrym Ludziom, Spokojnej Nocki i Zdrówka! ( Wiem Co Mówię ) ... A,więc ... Proszę czytać ze zrozumieniem . Nie chcę kasy,rzeczy materialnych Itd ... Nie mam zamiaru też , nikogo wykorzystywać ... Widocznie niektóre osoby mierzą wszystkich swoją miarką . Nie ma żadnego "między wierszami". Swoją sytuację wyraziłem chyba wystarczająco jasno, prawda ? Napisałbym na ogólnym forum o co Mi chodzi, ale NIE daliście Mi szansy ! Moderator zablokował temat ! A ja odpisuję w miarę możliwości ... Co do Mojego wyjazdu ... Jadę do UK, aby zacząć wszystko od Nowa, znaleźć pracę i ogarnąć jakąś placówkę która Pomoże Mi Się Wyleczyć ... Przede wszystkim Praca Stała, Samozatrudnienie ... A Benefity ?? Wspomniałem o nich w związku z Moją Chorobą . Nic więcej . Ale, nie nastawiam Się na Nie ... Przede wszystkim To, co Wymieniłem Powyżej ... Napisałem na forum, bo Potrzebuję Pomocy . Nie finansowej, materialnej ale Pomocy w urzędach, papierkowej,formalnej ... Z Rejestracją,Zameldunkiem, Ogarnięciem Lekarza, Home Office Itd ... I odpowiadam : Nie, Nie mam gdzie spać w Luton i Nie, Nie mam tam żadnych znajomych ... Jadę Tam w Ciemno, bo TAK Postanowiłem ... NIE chcę dłużej zdychać w PL, Zdanym tylko na Siebie ( Wszystko przez chorobę ) ... Albo Się uda, albo Nie - Gorzej już NIE będzie ... Więc pozostaje Mi Tylko NOAH, Luton Rights, Salvation Army Itd ... Tak,że 30 Grudnia Jestem na Luton Airport . Wyjaśniłem? Bo nieźle Mnie obsmarowaliście, NIE znając nawet ... A Ja odpowiadam w miarę możliwości ( choroba ) ... Zdrówko! |
Piotrek_303 | Post #2 Ocena: 0 2013-12-26 23:37:31 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-10-2013 Skąd: Bedford, Beds |
Z takim przygotowaniem , (brakiem przygotowania) , to lepiej zrobisz jak zostaniesz w Polsce. Zaoszczędzisz pieniądzę na bilet powrotny.
Never was so much owed by so many to so few...
|
gdanszczanka | Post #3 Ocena: 0 2013-12-26 23:49:48 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat: 2013-12-26 23:32:20, Matti33 napisał(a): Witam, raz jeszcze ! Napiszę jeszcze raz To, Co Wysłałem na priv Panu Moderatorowi ... A wszystkim Życzliwym Dobrym Ludziom, Spokojnej Nocki i Zdrówka! ( Wiem Co Mówię ) ... A,więc ... Proszę czytać ze zrozumieniem . Nie chcę kasy,rzeczy materialnych Itd ... Nie mam zamiaru też , nikogo wykorzystywać ... Widocznie niektóre osoby mierzą wszystkich swoją miarką . Nie ma żadnego "między wierszami". Swoją sytuację wyraziłem chyba wystarczająco jasno, prawda ? Napisałbym na ogólnym forum o co Mi chodzi, ale NIE daliście Mi szansy ! Moderator zablokował temat ! A ja odpisuję w miarę możliwości ... Co do Mojego wyjazdu ... Jadę do UK, aby zacząć wszystko od Nowa, znaleźć pracę i ogarnąć jakąś placówkę która Pomoże Mi Się Wyleczyć ... Przede wszystkim Praca Stała, Samozatrudnienie ... A Benefity ?? Wspomniałem o nich w związku z Moją Chorobą . Nic więcej . Ale, nie nastawiam Się na Nie ... Przede wszystkim To, co Wymieniłem Powyżej ... Napisałem na forum, bo Potrzebuję Pomocy . Nie finansowej, materialnej ale Pomocy w urzędach, papierkowej,formalnej ... Z Rejestracją,Zameldunkiem, Ogarnięciem Lekarza, Home Office Itd ... I odpowiadam : Nie, Nie mam gdzie spać w Luton i Nie, Nie mam tam żadnych znajomych ... Jadę Tam w Ciemno, bo TAK Postanowiłem ... NIE chcę dłużej zdychać w PL, Zdanym tylko na Siebie ( Wszystko przez chorobę ) ... Albo Się uda, albo Nie - Gorzej już NIE będzie ... Więc pozostaje Mi Tylko NOAH, Luton Rights, Salvation Army Itd ... Tak,że 30 Grudnia Jestem na Luton Airport . Wyjaśniłem? Bo nieźle Mnie obsmarowaliście, NIE znając nawet ... A Ja odpowiadam w miarę możliwości ( choroba ) ... Zdrówko! Hmmm no nie wiem czleku poczciwy..... Bedzie Ci bardzo ciezko.... Do lekarza po tych nowych ograniczenia bedzie Ci sie trudno dostac, a Ty przeciez potrzebujesz stalego kontaktu ze specjalista.... Rozumiem Cie z jednej strony i zycze Ci powodzenia, ALE.... i to jest wielkie ALE nawet z pomoca kogos "oblatanego" natrafisz na mur nie do przebicia. Ze slaba znajomoscia angielskiego bedziesz mial problem ze znalezieniem pracy (takiej ktora pozwoli Ci sie tu utrzymac)...... Ja tez tu przyjechalam w ciemno, nie znajac nikogo - bylo to 12 lat temu, czasy byly inne, a i angielski "ociupinke" mialam opanowany..... Raczej bym radzila lepiej sie do tego kroku przygotowac - nazbierac wiecej funduszy, podszkolic jezyk, moze nawet wynajac cos przed przyjazdem.... Przemysl, to dobra rada od doswiadczonej, 46-cio letniej kobiety ![]() Phi
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2013-12-26 23:57:09 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
praktycznie to samo mu napisałem.
Tym bardziej ze w styczniu to wiele osób na bezpłatnych urlopach siedzi. No ale desperados, to powiedzcie mu żeby sobie zostawił pieniądze na bilet, bo wszytkie te organizacje miłosierdzia to nie sypią kasą ot tak każdemu. Bo to nie frikowe biuro turystyczne, to samo z inną pomocą. Są tu już starzy, swoi, więc mają komu juz pomagać i niezbyt się garnią do pomocy nowym, o czym przekonały się np rodziny których dom wyleciał w powietrze, czy też gdy spłonął wieżowiec w zachodnim Londynie. A tak poza tym to ja byłem nie raz w podobnej sytuacji jak kolega, do uk też przyjechałem tylko z laptopem i palcami w kieszeni :> Tyle że ja po lekarzach tfu tfu chodzić nie musałem. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Matti33 | Post #5 Ocena: 0 2013-12-27 00:24:32 (11 lat temu) |
Dziękuję za Udział w Dyskusji ( Dużo Daje, Naprawdę ... ) ... Ale ...
Wy wszyscy nie zdajecie Sobie sprawy co Ja tutaj przechodzę , oraz jak Żyję ... Nie życzę tego NIKOMU. Tak "funkcjonować" . Poczytajcie sobie o nietolerancji histaminy, niedoborze Diamino Oxidase oraz Powikłaniach z Tym związanych . . Ja Się dobrze najeść NIE mogę, bo zaraz zadusza i anafilaktyczne wstrząsy łapią ( adrenalina w zastrzyku pod ręką )... Nie wiecie jak , to jest ... I lepiej by było gdyby tak pozostało ( Naprawdę Nikomu nie życzę tych męczarni ) ... Nawet Dobrze zębów Nie mogę umyć, bo pasta Nie taka , reaguję na Zapachy Itd ... I NIE ,że Się Użalam czy Tłumaczę ... Po prostu, Szczerze Piszę . Bo, Szczery Człowiek Jestem ... I na Szczerość Liczę z Drugiej Strony ... A Pieniądze ?. NIE zależy Mi . CHCĘ WYZDROWIEĆ. Pieniądze NIE są Priorytetem jakimś ! ŹLE Mnie odebraliście, na Tym Forum ... Mogę w UK jako Dustman nawet Pracować, Cokolwiek Robić aby Się Utrzymać Tylko . Priorytet, To LECZENIE. Zapomnieć o Tym i jakoś w Miarę Funkcjonować i LECZYĆ Się. Rzucić Się w Wir Pracy . . A Benefity ? . Tak,jak Pisałem - Wspomniałem o Nich Tylko Ze Względu na Mój Stan Zdrowia ... Dlatego Ten Pomysł z UK i NIE zrezygnuję z Niego ... Tak, Jestem Desperados - WALCZĘ Do Końca ! I Tak już Medal Powinienem Dostać , Za To Co Przeżyłem ... A Jestem SAM , Mieszkam i Funkcjonuję SAM BEZ żadnego Wsparcia, z Codziennym ryzykiem ,że Zemdleję Padnę i Zejdę Sobie w Pokoju ( NIE cierpiąc, Mam Taką Nadzieję ... )... Więc i Tak już Dużo ZNIOSŁEM ... I, NIE jestem głupim Człowiekiem ... Mam Dużo Pomysłów ... Dlatego Wspomniałem o Self Employment ... Mnie chodziło TYLKO I WYŁĄCZNIE o Pomoc związaną Ze Sprawami Urzędowymi, Papierkowymi, Ewentualnie jak Ktoś o jakiejś Pracy Wie, To może Służyć Namiarami Itd ... O Zwykłą Ludzką Pomoc, o Zwykły Ludzki Odruch ... W Żadnym wypadku NIE chcę od NIKOGO Pomocy Finansowej ... No, Wypowiedziałem Się ... Musiałem . Ulżyło . Aby, jakichś Nieporozumień NIE było Więcej ... Tak,że Ja Tego 30 Jestem ... A później ?. Zdrówko! P.S. Jakby Co , Piszcie do Mnie na PRIV ... |
|
|
Dwunasty | Post #6 Ocena: 0 2013-12-27 00:36:11 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-12-27 00:24:32, Matti33 napisał(a): Nawet Dobrze zębów Nie mogę umyć, bo pasta Nie taka , reaguję na Zapachy Itd ... Mogę w UK jako Dustman nawet Pracować, I myślisz że w UK choroba Cie nie dopadnie? Człowieku obudź się... Nikt C nie wzbrania przyjechać do UK, ale przygotuj się do wyjazdu!!! Świadome ładowanie się w jeszcze większe bagno męczennika z Ciebie nie zrobi. Zrozum, tu nie chodzi o to że w jakimś stopniu ktoś nie mógłby Ci pomóc, chodzi o to że ciężko pomóc komuś kto nie słucha żadnych rad. Moim zdaniem nie masz zielonego pojęcia w co się pakujesz. Ale skoro robisz to bo TAK POSTANOWIŁEŚ to nie możesz mieć do ludzi pretensji jak dostaniesz kolejnego kopa od życia. Cytat: 2013-12-27 00:24:32, Matti33 napisał(a): I na Szczerość Liczę z Drugiej Strony ... A więc szczerze. Zapomnij. |
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2013-12-27 00:42:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cyt.'Nietolerancja histaminy – jedna z immunologicznie niezależnych niepożądanych reakcji na pokarm – dotyka 1-2% zachodniej populacji. Jej przyczyną jest niedobór oksydazy diaminowej (DAO), enzymu rozkładającego histaminę*. Charakterystyczne objawy – bóle głowy, zmiany skórne, nawracające infekcje czy zaburzenia rytmu serca – występują po spożyciu pokarmów bogatych w histaminę np. czerwonego wina, czekolady, twardych serów pomidorów czy kiełbas z surowego mięsa, takich jak salami.'
Troche o specyfice schorzenia. Skoro ataki anafilaktyczne sa na bazie pokarmow, to juz powinno byc stwierdzone,na co uczulenie, czego unikac (np. czerwone wino, ryby, salami i podsuszane wędliny, czekolada, kapusta kiszona, tuńczyk, pomidory, pizza, ketchup, truskawki, owoce cytrusowe, skorupiaki itp). Leczenie na bazie DAOSIN i stosownej diety jest dostepne w Pl, nie tylko w UK. Co do reszty, i owszem, masz zamiar wykorzystac kogos, oczekujesz poprowadzenia za reke w kazdym aspekcie zycia w UK, zorganizowania lokum i pracy. Czy pomoc w zalatwianiu spraw papierowych planujesz oplacic? Jesli tak, to jest sporo ogloszen na portalu, oferujacych takie uslugi, jesli nie - to jest to zamiar wykorzystania kogos i finansowo, bo to czas i koszty dojazdow i zaangazowania, a to sa wymierne pieniadze. |
gdanszczanka | Post #8 Ocena: 0 2013-12-27 00:47:41 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Staralam sie Tobie rozjasnic, ale widze ze juz zdecydowales, wiec nic tu po moich madroscisch i tak odbierzesz kazde slowo jakie napisze, jako pstryczek w nos... Jedyne co moge teraz zrobic, to przeslac Ci na priv adres firmy, w ktorej zatrudniaja ludzi do "niewolniczej" pracy, nie jestes przeciez zwiazany z zadnym miejscem w Anglii, wiec mozesz sam sobie wybrac opcje .... firma sie rozwija, maja zamiar pracowac 24/dobe na trzy zmiany, wiec moze by Ci sie udalo.... Ja ze swojej strony Ci nie pomoge - z zasady nie pomagam ludziom. Moja cala energie, czas i mozliwosci finansowe poswiecilam psom. Taka jest moja zasada. Na prawde dobrze Ci zycze Przesle adres firmy na priv. Trzymaj sie
![]() Phi
|
Matti33 | Post #9 Ocena: 0 2013-12-27 01:43:26 (11 lat temu) |
Po zażyciu suplementu DAOSin firmy sciotec ( Mam od Producenta )dostałem wstrząsu anafilaktycznego ... Mam To na piśmie, Diagnozy ze specjalistycznych klinik oraz Profesorów ...
DAOSin działa TYLKO i wyłącznie na histaminę dostarczaną do organizmu z pożywienia . Ma Histaminę wytwarzaną wewnątrz komórkowo NIE działa, a wręcz Jak To Miało Miejsce u Mnie - Zagraża ŻYCIU !. Coś jeszcze ?. Ja Się z tym męczę od Półtora roku i Przerabiałem prawie Wszystko, więc proszę Mi tutaj NIE przytaczać BZDURNYCH definicji z książek "medycznych", które nijak mają się do Rzeczywistości !. Taka zawiść w Tobie ?. O co ?. O,to że wegetuję ? Spróbowałabyś pochodzić w Moich Butach, To inaczej byś pisała i trochę Pokory do Życia i Dobrych ( JA ) Ludzi NABRAŁA .. I NIE mam zamiaru Nikogo "wykorzystywać" . NIE wiedziałem,że jest na forum Opcja "pomocy" Za Kasę !. Tyle,że To NIE POMOC. POMOC Jest BEZINTERESOWNA! To zwykły biznes! Ale "dziękuję" za Info - Wezmę To Pod UWAGĘ. NIE chodzi Mi o Kasę . To na Tyle P.S. Odpowiedź do tej osoby, która zaczęła się "wymądrzać" odnośnie Mojej sytuacji i "DAOSinami" zaczęła Mi tutaj rzucać ... |
Post #10 Ocena: 0 2013-12-27 07:36:49 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|