MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nad morzem

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jojomaster

Post #1 Ocena: +1

2013-07-08 08:00:07 (12 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

Witam, byc moze byl podobny temat, ale szukalam bez powodzenia. bylam wczoraj z dzieciakami nad morzem w brighton. nie moglam uwierzyc w to co zobaczylam. polacy w anglii to chyba najwieksi syfiarze na swiecie... co dwa metry sterta puszek po tyskim, lechu i innych polskich opakowan. WSTYD!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kroliczek432

Post #2 Ocena: 0

2013-07-08 08:25:25 (12 lat temu)

kroliczek432

Mężczyzna

Z nami od: 05-07-2009

Nie tylko Polacy pija polskie piwo.
U mnie na osiedlu nie ma Polakow a wybor piwa polskiego w osiedlowym sklepie ogromny. Jak i puszek w poblizu.
Jednak, jezeli jest tak jak piszesz to faktycznie wstyd!

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

krakn

Post #3 Ocena: 0

2013-07-08 08:55:04 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no niestety, pod tym względem to wiocha straszna :-(
a co szkodzi zanieść śmieci do kosza albo nawet zabrać ze sobą.

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

grekan

Post #4 Ocena: 0

2013-07-08 09:22:10 (12 lat temu)

grekan

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2008

Polacy smieca ale tubylcy smieca okropnie. W coydon widze jak wyrzucaja opakowania wprost na ulice mimo , ze co kilka metrow sa kosze, pety wyrzucane wprost na chodnik, bez gaszenia, w parku Lloyd/tu przodjua Hindusi/ po biesiadach na trawie zostawiaja sterty smieci, wypalona trawe po jednorazowych grillach a ostatnio czesc parku ktos miejscowy zdewastowal , wywozac tu pare ciezarowek gruzu, polamanych mebli, smieci- dziwie sie, ze nikt nie sciga takich ludzi dewastujacych przyrode.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-07-08 11:11:10 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #6 Ocena: 0

2013-07-08 11:17:45 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Cytat:

2013-07-08 08:00:07, jojomaster napisał(a):
Witam, byc moze byl podobny temat, ale szukalam bez powodzenia. bylam wczoraj z dzieciakami nad morzem w brighton. nie moglam uwierzyc w to co zobaczylam. polacy w anglii to chyba najwieksi syfiarze na swiecie... co dwa metry sterta puszek po tyskim, lechu i innych polskich opakowan. WSTYD!!!

Eh ja juz nie mam sily sie denerwowac jak spacerujac po parku natkne sie na puszki,nie wazne kto wyrzuca,wazne ze male kary sa za to.Jak juz pisalam w innym,podobnym temacie,mogliby wprowadzic kary,polegajace na tym iz dany delikwent musialby sprzatac caly park,osiedle itd przez jakis okres,oczywiscie taka osobe trzeba byloby 'zlapac' na goracym uczynku...

Kiedys,na parkingu czekalismy na przyjazd wujka z Polski i obok nas w samochodzie grupka mlodych ludzi jadla fast foody,po czym wszystkie opakowania sruuuuu przez drzwi i odjechali-smietnik jakies 20 metrow dalej....Brak slow:-M]
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #7 Ocena: 0

2013-07-08 13:59:43 (12 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

moja mloda, kiedys nie trafila papierkiem do kosza, wiec kazalam jej podniesc i wrzucic ponownie, tym razem celniej. przygladal sie temu starszy pan- anglik. podszedl uscisnal mi dlon i powiedzial, ze cudownie jest widziec ludzi, ktorzy ucza swoje male pociechy, jak sie zachowac, bo w tych czasach, to juz rzadkosc. ja wywalilam oczy na wieszch i mowie do niego "przeciez to normalne", a on mi na to, ze niestety nie. zaczelam sie zastanawiac i faktycznie, takie zachowania zaczynaja "zanikac".

chociaz wczoraj bylismy z mezem bardzo pozytywnie zaskoczeni angielska mlodzieza. bylismy w drodze i wstapilismy do KFC, byla tam grupka 4chlopcow w wieku ok 14-15-16 lat, zjedli jak ludzie, nie drac sie i nie przekrzykujac, posprzatali po sobie stolik, malo tego, jednemu z nich upadl na podloge keczup, a on wzial serwetke i poscieral po sobie.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-07-08 14:31:01 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

olecko

Post #9 Ocena: 0

2013-07-30 21:23:09 (12 lat temu)