Str 2 z 3 |
|
---|---|
jojomaster | Post #1 Ocena: 0 2013-04-11 07:03:33 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2007 Skąd: luton |
z tego co widze to coraz to jakis salon polski otwarty, coraz to zamkniety... z fryzjerek jakie znam czesc sie wyniosla do londynu i tam mieszkaja i pracuja, bo tu nie bylo co robic. luton piekny??? w szczegolnosci bury park hihihi
|
artur1222 | Post #2 Ocena: 0 2013-04-11 11:21:38 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-08-2007 |
Cytat: 2013-04-10 23:15:39, krakn napisał(a): Wiadomo że chodzi o to by mieszkać i żyć najbezpieczniej jak to możliwe, różnica między Londynem a Luton jest taka ze w Londynie to są w kilku dzielnicach, w Luton to raczej całe miasto tak jak Slough. Poza tym nie tyle chodzi ilu jest tych co nie będą naszymi klientami, tylko ilu jest tych co będą. Czyli jak duży jest tort i ilu jest chętnych do podziału. Chodzi o ilość klientów, na tych w burkach bym nie liczył. Owszem, jest spora ilość pań w burkach które korzystają z najlepszych fryzjerów, kupują ubrania w najlepszych i najdroższych marek łącznie z bielizną :D Ale czy tacy są w Luton? I co ważne czy przyjdą do niej? Nie wiem. Sądzę że większość kisi się wśród bardzo ogranoczonego rynku jakim są mieszkajacy tam Polacy. Do tego choć może miasto jest dość tanie, to ja się zastanawiam jak dużo jest bogatych klientów? Bo to oni są lokomotywą rynku. Bez usług dla nich, będzie to dziubanie ziaren z piasku. Ciekawi mnie skad masz takie informacje, ze to cale miasto chodzi w burkach??? Dlugo mieszkales w Luton? Czy to tylko niczym nie poparte ludowe opowiesci. Ja mieszkam w tym miescie od 11 lat a pracuje w Londynie czesto jezdzac po roznych dzielnicach i jakos nie moge sie zgodzic z Twoja opinia porownania Luton do Slogh ponadto od kad tu mieszkam zauwazylem duzy wzrost inwestycyjny jak np w lotnisko, uniwesytet czy tez ostatnio w duza budowe lini tramwajowych, czego trudno dopatrzec sie np w Slough. |
StylistkaLU | Post #3 Ocena: 0 2013-04-11 11:44:59 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-04-2013 Skąd: Luton |
Są profesjonalisci i "profesjonalisci" , jedni drugim nie rowni. Ważne zeby to co sie robi robic naprawdę dobrze i miec konkurencyjne ceny a klient zawsze wroci.
Co do bezpieczenstwa to wszedzie jest niebezpiecznie moim zdaniem, a jedynie Luton biore pod uwage ze wzgledow osobistych <3 ![]() Co do sytuacji finansowej potencjalnego klienta, to nie trzeba byc nie wiadomo jak bogatym aby bylo go stac na przedluzenie paznokci czy rzes ![]() ![]() Takie uslugi sa dzis duzo tansze niz pare lat temu ![]() I sądzę ze kazdy DOBRY profesjonalista swojego klienta zdobędzie , gdziekolwiek by nie pojechal ![]() a moje przemyslenia sa dwojakie, z jednej strony mysle o salonie a z drugiej sa takie kobiety ktore z roznych przyczyn osobistych beda wolaly wykonac uslugi u siebie w domu. Tylko co dobre na początek ![]() |
jojomaster | Post #4 Ocena: 0 2013-04-11 15:24:35 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-04-11 11:21:38, artur1222 napisał(a): Cytat: 2013-04-10 23:15:39, krakn napisał(a): Wiadomo że chodzi o to by mieszkać i żyć najbezpieczniej jak to możliwe, różnica między Londynem a Luton jest taka ze w Londynie to są w kilku dzielnicach, w Luton to raczej całe miasto tak jak Slough. Poza tym nie tyle chodzi ilu jest tych co nie będą naszymi klientami, tylko ilu jest tych co będą. Czyli jak duży jest tort i ilu jest chętnych do podziału. Chodzi o ilość klientów, na tych w burkach bym nie liczył. Owszem, jest spora ilość pań w burkach które korzystają z najlepszych fryzjerów, kupują ubrania w najlepszych i najdroższych marek łącznie z bielizną :D Ale czy tacy są w Luton? I co ważne czy przyjdą do niej? Nie wiem. Sądzę że większość kisi się wśród bardzo ogranoczonego rynku jakim są mieszkajacy tam Polacy. Do tego choć może miasto jest dość tanie, to ja się zastanawiam jak dużo jest bogatych klientów? Bo to oni są lokomotywą rynku. Bez usług dla nich, będzie to dziubanie ziaren z piasku. Ciekawi mnie skad masz takie informacje, ze to cale miasto chodzi w burkach??? Dlugo mieszkales w Luton? Czy to tylko niczym nie poparte ludowe opowiesci. Ja mieszkam w tym miescie od 11 lat a pracuje w Londynie czesto jezdzac po roznych dzielnicach i jakos nie moge sie zgodzic z Twoja opinia porownania Luton do Slogh ponadto od kad tu mieszkam zauwazylem duzy wzrost inwestycyjny jak np w lotnisko, uniwesytet czy tez ostatnio w duza budowe lini tramwajowych, czego trudno dopatrzec sie np w Slough. zgadzam sie z przedmowca, krakn jestes niedoinformowany, nie wypowiadaj sie w temacie. 3/4 w burkach a reszta w dresach :D |
Post #5 Ocena: 0 2013-04-11 16:44:01 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
jojomaster | Post #6 Ocena: 0 2013-04-11 17:43:25 (12 lat temu) |
to byl sarkazm...
i nie mieszkam w luton, wyprowadzilismy sie jakies 4 lata temu ![]() [ Ostatnio edytowany przez: jojomaster 11-04-2013 17:44 ] |
Post #7 Ocena: 0 2013-04-11 18:30:13 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
artur1222 | Post #8 Ocena: 0 2013-04-11 20:25:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-08-2007 |
Cytat: 2013-04-11 16:44:01, forgetit14 napisał(a): niedoinformowanie czy dobre poinformowanie?? mieszkasz w Luton , i dobrze masz - fajnie. ja przejezdzam przez to miasteczko. nie chce mi sie wysiadac z samochodu, bo na mnie ludzie wilkiem patrza. przejezdzam przez ulice brudne ... nie tylko smieci, ale i ogolnie niezadbane. faktycznie investycje sa - dlatego mowie: ludzie przyjezdzaja do biura, i potem wracaja do okolicznych wsi. ranking Luton sciagnalam z TV.popiera moje odczucia - szkoly nie osiagaja dobrych wynikow Ofstead, a maja uczniow z Indii, ktorzy normalnie ucza sie na same A+. ceny domow - jeden z najwazniejszych wyznacznikow - najtansze w okolicy, najgorsze miejsca Stevenage sie tylko z tym rownaja. da sie miec udane zycie w Luton/ da sie. jak nie pojedziesz do Liley albo Pirton....i popatrzysz jak tam ludzie zyja. czy nastepna specjalistka od pieknosci sie utrzyma? zalezy od nasycenia rynku, umiejetnosci walki o klienta. Nigdzie nie napisalem, ze Luton to moje wymarzone miejsce do zamieszkania wrecz przeciwnie nikomu go nie polecam. Polecam Londyn miasto zadbane, czyste (szczegolnie powietrze w samym centrum) oraz piekne a ludzie usmiechnieci, przyjazni, wskazniki przestepczosci na najniszym poziomie i nawazniejszy wyznacznik udanego zycia to ceny domow ktore naprawde potrafia powalic z nog gwarantujac biznesowy sukces. |
Post #9 Ocena: 0 2013-04-11 23:01:30 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ewelina2304 | Post #10 Ocena: 0 2013-09-22 16:09:49 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-07-2013 Skąd: luton |
hehe ja tez slyszlam ze w luton starszna bieda a mieszkam teraz tu juz kilka siesiecy i nie zauwazylam tego.
![]() |