MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Uniwerek w Luton

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zzz000

Post #1 Ocena: 0

2012-12-28 14:54:15 (12 lat temu)

zzz000

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2012

Witam, mam pytanie złożyłem papiery na uniwersytet w Luton przyjęli mnie warunkowo [teraz trzeba spełnić ich kryteria] i tak się zastanawiam czy jest wogóle sens?

- slyszałem że jest tutaj bardzo dużo (h)indusów, nie to żeby mi przeszkadzali ale myśl że to ja byłbym tam mniejszością i musialbym się podporządkowywać pod ich "zasady, religie" jakos mi się mało podoba
- uniwerek też ponć wielkich lotów nie jest chociaż na stronie uni. wyglada na fajny z normalnym i przyzwoitym sposobem ksztalcenia jednak, nie chciałbym się wiązać z pożyczką która nota bene umarzają po 35 latach ale nie o to chodzi, chciałbym skończyć tam szkołe zostać dalej w UK i spłacić zaciągnięte zobowiązanie ;)
- jak jest z mieszkaniami dla studentów, z pracą? Wiem że wszystko zależy od języka, szczęscia doświadczenia itp, ale czy za tę sredniąstawkę studencką da się opłacić najpotrzebniejsze koszty + jakieś pieniądze na podróże do Pl?
- czy waszym zdaniem ukonczenie studiów w Luton i mając ten papier mam szansę na normalna prace w UK? Czy pracodawcy patrzą kto i gdzie ukończył studia?
- ewentualnie iśc napierwszy rok i na drugi sie przeniesc gdzieś indziej [Londyn, Glsgow, Liverpool] ale nie wiem jak jest wtedy z kredytem
- jak jest z bezpieczeństwem w mieście? Miasto jest wielkości Rzeszowa +/- zapewne są dzielnice w których nie warto mieszkać, unikac
- jak jest z rozywką? Są jakies kluby, puby, miejsca gdzie mozna wyskoczyc na piwo, spacer itp?

Zaleta miasta to na pewno to że jest blisko lotnisko i Londyn [godzina drogi czy jakoś tak]

Mam nadzieję że ktos odpisze i udzieli mi jakichkolwiek wskazówek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-12-28 14:59:13 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

PeterGriffin

Post #3 Ocena: 0

2012-12-28 15:02:56 (12 lat temu)

PeterGriffin

Mężczyzna

Z nami od: 03-07-2012

Cytat:

- slyszałem że jest tutaj bardzo dużo (h)indusów, nie to żeby mi przeszkadzali ale myśl że to ja byłbym tam mniejszością i musialbym się podporządkowywać pod ich "zasady, religie" jakos mi się mało podoba

Chyba pomyliłeś hindusów (hinduizm) z muzułmanami.
Semper Invicta, Semper Heroica!

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-12-28 15:06:36 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2012-12-28 15:11:31 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankings

Zalezy tez od tego co masz zamiar studiowac. Uniwersytet w Bangor jest na 66 miejscu ogolnie w UK, ale sa pewne kierunki ktore maja swoja renome.
Ada

Do góry stronyOffline

zzz000

Post #6 Ocena: 0

2012-12-28 17:03:43 (12 lat temu)

zzz000

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2012

Tak chodzi mi o University of Bedfordshire z campusem w Luton. Faktmój błąd.
Co prawda nie to że chcę obrażam muzułmanów czy hindusów. Po prostu napisałem to co wyczytalem.
A jak jest z resztą? Bezpieczenstwem, mieszkaniem czy pracą?

[ Ostatnio edytowany przez: zzz000 28-12-2012 17:04 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,