- slyszałem że jest tutaj bardzo dużo (h)indusów, nie to żeby mi przeszkadzali ale myśl że to ja byłbym tam mniejszością i musialbym się podporządkowywać pod ich "zasady, religie" jakos mi się mało podoba
- uniwerek też ponć wielkich lotów nie jest chociaż na stronie uni. wyglada na fajny z normalnym i przyzwoitym sposobem ksztalcenia jednak, nie chciałbym się wiązać z pożyczką która nota bene umarzają po 35 latach ale nie o to chodzi, chciałbym skończyć tam szkołe zostać dalej w UK i spłacić zaciągnięte zobowiązanie

- jak jest z mieszkaniami dla studentów, z pracą? Wiem że wszystko zależy od języka, szczęscia doświadczenia itp, ale czy za tę sredniąstawkę studencką da się opłacić najpotrzebniejsze koszty + jakieś pieniądze na podróże do Pl?
- czy waszym zdaniem ukonczenie studiów w Luton i mając ten papier mam szansę na normalna prace w UK? Czy pracodawcy patrzą kto i gdzie ukończył studia?
- ewentualnie iśc napierwszy rok i na drugi sie przeniesc gdzieś indziej [Londyn, Glsgow, Liverpool] ale nie wiem jak jest wtedy z kredytem
- jak jest z bezpieczeństwem w mieście? Miasto jest wielkości Rzeszowa +/- zapewne są dzielnice w których nie warto mieszkać, unikac
- jak jest z rozywką? Są jakies kluby, puby, miejsca gdzie mozna wyskoczyc na piwo, spacer itp?
Zaleta miasta to na pewno to że jest blisko lotnisko i Londyn [godzina drogi czy jakoś tak]
Mam nadzieję że ktos odpisze i udzieli mi jakichkolwiek wskazówek.