Str 4 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-09-09 21:16:32 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2011-09-10 02:14:03 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
wykładzina jak się ją przemocy to śmierdzi. śmierdzi też gdy zawiera dodatek wełny.
nie ma nic gorszego niż ufajtać wełniane dywany. a jeszcze jak ktoś wietrze w to pianki do czyszczenia dywanów to już po kwiatach. z syntetyka jeszcze są szansę coś z tego zrobić ale zawarta wełna zostaje zniszczona. a co do "wychodzenia" plam. jak dobrze zrobione i zachowane procedury to nic nie wychodzi. co najwyżej można zrobić nowe plamy i zanieść nowego brudu. jak ktoś chce mieć czyste wykładziny to po pierwsze nie wchodzić w butach. klapki nie na gumowe podeszwie. przy wejściu z kuchni. tarasu łazienki i wszędzie tam gdzie jest przejście z twardej podłogi na dywan trzeba koniecznie położyć mała wycieraczki np pojmowania ale nie przyklejac ! samodzielne czyszczenie ma sens gdy robi się to bardzo często i wykładzina jest tylko zakurzona. gdy jest brudna zadeptana to nie zawsze się uda w amatorski sposób zależy od wykładziny. i lepiej zrobić raz i za tydzień powtórzyć niż na siłę próbować odmoczyc brud. bo amatorski sprzęt i te wszystkie kariery nie mają tyle mocy by odesłać brud i wodę. efekt taki jak wyżej. czasami po przeoczenie wychodzą kolorowe plamy. trzeba też uważać bo bywają wykładziny które się kurczą i to tak rwie że potrafi szafę przestawić o 2cm od ściany a z drugiej strony wywinie się kurczą na wysokość klamki. kiedyś budowlancy zawalił z terminami. jak to anglicy. mają czas... kobieta przyjechała z przeprowadzka z włoch. a ci jeszcze malują. była 7 wieczór. przyjechałem widzę że się tego nie da czyścić w tradycyjny sposób a ta się drze że ją oszukał że syf itd. nie chcieli słyszeć ze się nie da. nie chcieli mnie wypuścić no i zrobiliśmy próbę w sypialni gdzie ona miała spać. efekt był taki jak wyżej napisałem. nie chcieli słuchać to doszła im jeszcze wymiana wykładziny. dobrze że nie zgodziłem się robić im całego 3 piętrowego domu. kilkaset metrów kw. to mieli by jaja. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
MerryPoppins | Post #3 Ocena: 0 2011-09-10 06:13:09 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-02-2011 Skąd: Doncaster |
poczytałam, pomyslałam i sprawdziłam..za daleko Krakn mieszkasz ponad 3 godziny jazdy a mój living wygląd ajak klepisko, podobnie pozostałe pokoje. Dodam że na wiosnę prałam jakimś śmiesznym odkurzaczem wypozyczonym gdzieś tam.
![]() Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze...
[url=][img][/img][/url]
|
Post #4 Ocena: 0 2011-09-10 09:33:48 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jojomaster | Post #5 Ocena: 0 2011-09-10 10:13:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2007 Skąd: luton |
a dobre sa te proszki do czyszczenia 'vanish'? bo 6 pandow kosztuje jeden a chcialam troche przeczyscic, dodam od siebie
![]() |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2011-09-10 11:10:34 (14 lat temu) |
vanish i pianki sa dobre ale do zacierania swierzych plam zasada jest taka.
im mniej tym lepiej. czyli najpierw osuszamy to co siege wylalo np recznikami papierowymi. nastepnie z niewielka iloscia pianki wciskamy i delikkatnie wcieramy. ale tak Jake bysmy opatrywali swoja rane. tamponowac nie szorowac co do tanich wykladzin. tak sie składa ze czesciej to wlsnie te tanie sa prostrze do czyszczenia. i nie musisz mnie zamawiac. choć bywa ze jedziemy po 100mil i wiecej. w jdna strone ale to samo prace w wielkich domach i pałacach. jak chcecie dobrej jakosci usluge to szukajcie w swojej okolicy. tzw. steam cleaning. jest drozszy ale warto. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2011-09-10 18:48:44 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-09-10 09:33:48, ie2ox4 napisał(a): Zeby zrobić z klepiska wykładzinę to musisz szukać pomocy u cudotwórcy lub skończyć kurs filozofii Hm, filozofii nie kończyłem, do cudotwórcy mi daleko. specjalnie dla ciebie. Skoro rzucasz rękawice ![]() Czasami się udaję bez cudotwórcy, to zdjęcie zrobione w cofe shopie na Shapers-bush Z prawej ta jaśniejsza strona po wyczyszczeniu, z lewej przygotowujemy drugą połowę do czyszczenia po przeniesieniu stołów ![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #8 Ocena: 0 2011-09-10 20:42:09 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|