MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zawod i wyksztalcenie a emigracja...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-06-19 03:14:41 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2010-06-19 09:39:36 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Polska: matura, pseudo kierownicze stanowisko na PPUP PP
Anglia: zawodowka (czyli nvq2) TL w domu opieki

Zawod i wyksztalcenie a emigracja:

Ciekawa praca dajaca satysfakcje oraz wyksztalcenie po linii zainteresowan, predyspozycji, powolania, hmmm...

Nie mam zadnych ambicji, zadna dziedzina nauki mnie nie interesuje dluzej niz pare tygodni czy miesiecy. Nie mam zadnych planow ani zielonego pojecia co niby chcialabym w zyciu robic, albo w czym sie wielce realizowac. Typowy ze mnie imprezowicz i utracjusz .

maz:

po agronomii, roznie to w jego zyciu z praca bywalo,
w Anglii tez zrobil nvq i pracuje tak jak ja w care

Generalnie jeden wielki luzik, bez tej calej presji...
Niby mielismy nienajgorsze prace w Polsce i raczej nie za chlebem tu przyjechalismy a z (jak ja to okreslam) z chciwosci.

Szybko sie czlowiek przyzwyczaja do latwego, bezstresowego zycia...
Prawdziwymi "twardzielami" sa ci wszyscy, ktorzy w Polsce zostali i tam pracuja.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-06-19 12:47:17 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-06-19 13:30:38 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-06-19 13:57:21 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Malahai1983

Post #6 Ocena: 0

2010-06-19 14:20:13 (15 lat temu)

Malahai1983

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2009

Ja tak trochę nie w temacie może, ale PC Simon, wnioskując z Twoich postów, a szczególnie tych dotyczących stron internetowych, spodziewałem się że Wasza strona KrazyTools będzie naprawdę odstawiona, że mi szczęka opadnie... Opadła, ale z innego powodu ;-) Nie czepiam się, tylko tak trochę zaskoczony byłem :-)

No ale jak już jestem na tym poście... Przyjechałem tutaj bez zawodu, jakieś liceum, matura i rok w wojsku. Błąkałem się po magazynach cztery lata, potem prowadziłem firmę kurierską a teraz pracuję jako... ciężko powiedzieć kto :-] Najbliżej mi do Business Advisor / Development Manager czy coś takiego, codziennie w pracy uczę się nowych rzeczy, rozwijam się i jest mi z tym dobrze. A więc jak widać i bez konkretnych papierów w UK da się znaleźć lepszą pracę niż warehouse op., trzeba chcieć.
'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2010-06-19 15:24:41 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2010-06-19 15:44:10 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ja sie ciesze, ze juz nie pracuje w zawodzie:-]
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

_Arik_

Post #9 Ocena: 0

2010-06-19 16:21:30 (15 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Z nami od: 29-12-2007

zawod w pl technik obrobki skrawaniem

W UK pracuje w swoim zawodzie odkad tu przyjechalem, w pl tez pracowalem w swoim zawodzie, wiec nie wyobrazam sobie zebym mogl robic cos innego :)
... Alfa Romeo ... ... ànimo ... ... caràttere ... I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2010-06-19 19:08:05 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
2010-06-19 12:47:17, leonka napisał(a):
We wrzesniu roku 2011 planuje powrot na uniwersytet: albo psychologia dziecieca albo socjologia. Chcialam zostac specjalista od edukacji dzieci niepelnosprawnych (szczegolnie autistic spectrum disorder) ale nie moge znalezc zadnego kursu w okolicy blizszej ani nieco dalszej a studia korespondencyjne uwazam za jakis zart

pamietam, ze mieszkasz niedaleko wiec moze Cie to zainteresuje;)

jakis czas temu, pracujac w psychiatryku kiedy jeszcze bralam pod uwage, ze byc moze tu (w Anglii) zostane na dluzej rozgladalam sie za jakimis ciekawymi kierunkami
(learning dis i mental health oczywiscie)i znalazlam na uniwerku Essex nursing ze specjalizacja mental health

nie pamietam dokladnie, ale chyba z doswiadczeniem w care i nvq z health and social care plus zatrudnieniem w nhs mozna sie bylo zalapac na jakies dofinansowania, czy w ogole nhs pokrywal koszty

ja juz ten projekt porzucilam, bo nie mam zamiaru tu zostawac kolejne 5 lat, ale byc moze warto, zebys poszperala w ofertach Essex University
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,