Str 3 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-06-19 03:14:41 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2010-06-19 09:39:36 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Polska: matura, pseudo kierownicze stanowisko na PPUP PP
Anglia: zawodowka (czyli nvq2) TL w domu opieki Zawod i wyksztalcenie a emigracja: Ciekawa praca dajaca satysfakcje oraz wyksztalcenie po linii zainteresowan, predyspozycji, powolania, hmmm... Nie mam zadnych ambicji, zadna dziedzina nauki mnie nie interesuje dluzej niz pare tygodni czy miesiecy. Nie mam zadnych planow ani zielonego pojecia co niby chcialabym w zyciu robic, albo w czym sie wielce realizowac. Typowy ze mnie imprezowicz i utracjusz . maz: po agronomii, roznie to w jego zyciu z praca bywalo, w Anglii tez zrobil nvq i pracuje tak jak ja w care Generalnie jeden wielki luzik, bez tej calej presji... Niby mielismy nienajgorsze prace w Polsce i raczej nie za chlebem tu przyjechalismy a z (jak ja to okreslam) z chciwosci. Szybko sie czlowiek przyzwyczaja do latwego, bezstresowego zycia... Prawdziwymi "twardzielami" sa ci wszyscy, ktorzy w Polsce zostali i tam pracuja. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Post #3 Ocena: 0 2010-06-19 12:47:17 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2010-06-19 13:30:38 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2010-06-19 13:57:21 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Malahai1983 | Post #6 Ocena: 0 2010-06-19 14:20:13 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2009 Skąd: Manchester |
Ja tak trochę nie w temacie może, ale PC Simon, wnioskując z Twoich postów, a szczególnie tych dotyczących stron internetowych, spodziewałem się że Wasza strona KrazyTools będzie naprawdę odstawiona, że mi szczęka opadnie... Opadła, ale z innego powodu
![]() ![]() No ale jak już jestem na tym poście... Przyjechałem tutaj bez zawodu, jakieś liceum, matura i rok w wojsku. Błąkałem się po magazynach cztery lata, potem prowadziłem firmę kurierską a teraz pracuję jako... ciężko powiedzieć kto ![]() 'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'
|
Post #7 Ocena: 0 2010-06-19 15:24:41 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kik1976 | Post #8 Ocena: 0 2010-06-19 15:44:10 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
ja sie ciesze, ze juz nie pracuje w zawodzie
![]() Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
_Arik_ | Post #9 Ocena: 0 2010-06-19 16:21:30 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-12-2007 Skąd: Kraina Podziemnej Pomaranczy |
zawod w pl technik obrobki skrawaniem
W UK pracuje w swoim zawodzie odkad tu przyjechalem, w pl tez pracowalem w swoim zawodzie, wiec nie wyobrazam sobie zebym mogl robic cos innego ![]() ... Alfa Romeo ...
... ànimo ...
... caràttere ...
I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2010-06-19 19:08:05 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2010-06-19 12:47:17, leonka napisał(a):
We wrzesniu roku 2011 planuje powrot na uniwersytet: albo psychologia dziecieca albo socjologia. Chcialam zostac specjalista od edukacji dzieci niepelnosprawnych (szczegolnie autistic spectrum disorder) ale nie moge znalezc zadnego kursu w okolicy blizszej ani nieco dalszej a studia korespondencyjne uwazam za jakis zart pamietam, ze mieszkasz niedaleko wiec moze Cie to zainteresuje ![]() jakis czas temu, pracujac w psychiatryku kiedy jeszcze bralam pod uwage, ze byc moze tu (w Anglii) zostane na dluzej rozgladalam sie za jakimis ciekawymi kierunkami (learning dis i mental health oczywiscie)i znalazlam na uniwerku Essex nursing ze specjalizacja mental health nie pamietam dokladnie, ale chyba z doswiadczeniem w care i nvq z health and social care plus zatrudnieniem w nhs mozna sie bylo zalapac na jakies dofinansowania, czy w ogole nhs pokrywal koszty ja juz ten projekt porzucilam, bo nie mam zamiaru tu zostawac kolejne 5 lat, ale byc moze warto, zebys poszperala w ofertach Essex University Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|