MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zawod i wyksztalcenie a emigracja...

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kane

Post #1 Ocena: 0

2010-04-05 01:30:14 (15 lat temu)

Kane

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2007

Jestem ciekaw, jak wygalda rzeczywista statystyka dotyczaca wyksztalcenia i wykonywanego zawodu Polakow mieszkajacych w Luton i okolicach. Przechadzajac sie po centrum mozna przyjac ze sporym prawdopodobienstwem, ze zdecydowana wiekszosc rodakow pracuje w zawodach "manualnych", szczegolnie budowlance, na magazynach itp. i wyemigrowala za przyslowiowym (lub doslownie) chlebem.

A inni? Ci, ktorzy teoretycznie i w PL mogliby miec tez ciekawa i dobrze platna prace, ale zdecydowali sie z roznych wzgledow wyjechac do UK?...

To ja zaczne od siebie :). Doktorat z telekomunikacji, po 8 latach w pracy w zawodzie w wielkim koncernie w PL zdecydowalem, ze czas na zmiane aby dalej sie rozwijac i aby doktorat nie poszedl na marne. Z opcji przeprowadzki do innego miasta/firmy i wyjazdu za granice wybralem to drugie - no i na razie jestem z rodzina w UK :).

Think of ways to make it possible, not why it cannot be done. Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-04-05 01:52:16 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-04-05 10:59:29 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-04-05 11:20:33 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Webmaster

Post #5 Ocena: 0

2010-04-05 11:25:59 (15 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Inżynier informatyk, specjalność - systemy i sieci komputerowe. Może niezupełnie pracuję zgodnie z wykształceniem (w końcu programowanie portalu internetowego nie ma za wiele wspólnego z sieciami), ale na pewno w okolicach ;-) Swoją przyszłość wiążę z Anglią, chociaż nie wykluczam wyjazdu w inne rejony. Do Polski na pewno już nie wracam, chyba że w odwiedziny do rodziny.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2010-04-05 11:33:35 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

izabela1967

Post #7 Ocena: 0

2010-04-05 12:12:19 (15 lat temu)

izabela1967

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Ja o prawda też nie mieszkam w okolicach Luton ale 4 lata w Londynie i ostatni rok w Burnley. Jestem pielęgniarką, mój mąż lekarzem-od początku naszego pobytu na wyspach pracujemy w swoich zawodach. Jest dobrze!

Do góry stronyOffline

queenOfChocolat

Post #8 Ocena: 0

2010-06-18 21:23:40 (15 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

licencjat z pl zarzadzanie zasobami ludzkimi. jeszcze w trakcie studiow, bylam wtedy na urlopie dziekanskim w UK, po 6 miesiacach kelnerki trafil mi sie polroczny kontrakt na zastepstwo w firmie headhunterskiej jako asystentka konsultanta takze mozna powiedziec ze w swoim kierunku. obecnie recepcjonistka w hotelu, nie szukalam w zawodzie, lecz tam, gdzie bede mogla dopasowac sobie godziny, ze wzgledu na kurs angielskiego, a pozniej magisterke w UK ;)

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #9 Ocena: 0

2010-06-18 22:32:54 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Architekt (bez uprawnien) - doswiadczenie w PL: mieszkaniowka wielorodzinna, biurowce. UK: 4 lata w jednej firmie jako Architectural Graduate: warehouse'y, przemyslowka. Potem kryzys, pol roku jako PI w warehouse'ie (zaprojektowanym przez firme) potem 10 mies w fabryce (rozbudowa zaprojektowana przez firme) - slusznie ktos zauwazyl, praca fizyczna pomaga w walce z nadwaga - schudlem 9 kilo w 2 miesiace z 82 na 73. Teraz od 2 mies Architectural Technician w innej firmie (juz przytylem 6 kilo). Na zakonczenie dodam: jesli masz okazje studiowac w UK - zrob to.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2010-06-19 01:37:57 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »