MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szacunkowe ceny napraw auta

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gerwazy22

Post #1 Ocena: 0

2009-11-26 20:47:28 (15 lat temu)

Gerwazy22

Mężczyzna

Z nami od: 26-11-2009

Szczęściarz z Ciebie to jest mój pierwszy samochód i nie mogę powiedzieć że się znam na budowie silnika niestety nie znam się i jestem zmuszony do korzystania z mechaników co wiąże się z kosztami a jest dużo rzeczy w aucie które można wymienić samemu no cóż może z biegiem czasu się to zmieni :D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krunschwitz

Post #2 Ocena: 0

2009-11-26 20:51:11 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Zrób porządne rozpoznanie terenu wokół siebie,żebyś nie trafił na jakiegoś oszusta lub partacza.W Londynie mógłbym pomóc ale tam gdaie mieszkasz niestety nie.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Gerwazy22

Post #3 Ocena: 0

2009-11-26 20:57:53 (15 lat temu)

Gerwazy22

Mężczyzna

Z nami od: 26-11-2009

Rozumiem tu w mojej okolicy jest jeden rodak mechanik ale jak u niego byłem na oględzinach i zobaczyłem przydomowy garaż który miał być niby proffesionalny a okazał sie składowiskiem kluczy z argosa i żadnych profesionalnych urządzeń w nim nie było nawet podnośników heeheh .To tak na boku:P. Narazie nie poznałem żadnego zaufanego mechanika któremu bez problemów poleciłbym jakąś naprawę silnika i niestety w moich okolicach ich nie ma lub sie pochowali:P i dlatego jestem skazany na te firmy tutejsze no nic może sie jeszcze takowy pojawi jak rycerz na białym koniu Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

obserwator

Post #4 Ocena: 0

2009-11-26 21:07:59 (15 lat temu)

obserwator

Mężczyzna

Z nami od: 14-06-2009

Podpinajac sie. Moze jest ktos w stanie polecic zdolnego mechanika (narodowosc nieistotna) ktory poradzi sobie z francuskim hydropneumatykiem. Po stycznosci z polskim i pakistanskim specjalista, niestety musze jezdzic do aso, co boli finansowo (plus mam wrazenie ze pomagaja autu do nich wrocic...). Region Nottingham. Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

dirtydixie

Post #5 Ocena: 0

2010-08-05 21:42:39 (15 lat temu)

dirtydixie

Mężczyzna

Z nami od: 04-08-2010

Witam, moze ktos z was wie jak skontaktowac sie z PattService (mechanika pojazdowa) probowalem na komorke i e-mail ale bez efektu. Chodzi mi o naprawe auta (Renault Clio - cos z wyciekiem na hamulce, co wplywa na abs) ponizej zdjecia wyjasniajace o co mi biega - moze znacie jakiegos mechanika (nie ma znaczenia czy to polski warsztat, wazna jest cena i kwalifikacje). Z gory dziekuje za pomoc.

ObrazekObrazek

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #6 Ocena: 0

2010-08-05 22:01:03 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2009-11-26 20:57:53, Gerwazy22 napisał(a):
Rozumiem tu w mojej okolicy jest jeden rodak mechanik ale jak u niego byłem na oględzinach i zobaczyłem przydomowy garaż który miał być niby proffesionalny a okazał sie składowiskiem kluczy z argosa i żadnych profesionalnych urządzeń w nim nie było nawet podnośników heeheh .To tak na boku:P.

Jeżeli sprzęt jest dla Ciebie wykładnią wiedzy i zdolności to jeszcze DŁUUUUUUUUGO będziesz płacił frycowe we warsztatach dobrze wypasionych :-]:-].
Nasz mechanik zaczynał bez warsztatu (do dzisiaj nie ma swojego warsztatu)i kupą kluczy w bagażniku Peugeota.Jak mu coś brakowało to w pracy pożyczał.Szef się z niego śmiał że jest jedynym mobilnym mechanikiem który nie ma własnych narzędzi.
Pracuje na etacie we warsztacie a po godzinach ma przyzwolenie szefa na fuchy.Teraz ma dostęp do wszystkiego co wcale nie uczyniło go lepszym mechanikiem

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-08-05 22:03:59 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #8 Ocena: 0

2010-08-05 22:17:20 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2010-08-05 22:03:59, sniper00 napisał(a):
zdupcone opony (bieżnik zbliża się do granicy dopuszczalnej normy), tłumik źle podwieszony, zaolejone tarcze hamulcowe, lampka abs świeci, walnięty przegub, poducha silnika walnięta, tylna wycieraczka też uszkodzona... przynajmniej na tyle trybie, jak coś źle skumałem, to niech ktoś poprawi...
w dwóch oponach już jest poniżej wymaganego 1.6mm.
BTW niezłe kubusie w tej stacji diagnostycznej.Wszędzie retest w ciągu 10 dni jest za friko a tu jak zabierzesz auto do naprawy i wrócisz to każą bulić...Pewnie to Kwik fit:-]

Do góry stronyOffline

Matej11

Post #9 Ocena: 0

2010-08-05 23:03:10 (15 lat temu)

Matej11

Mężczyzna

Z nami od: 07-03-2007

Cytat:

2010-08-05 21:42:39, dirtydixie napisał(a):
Witam, moze ktos z was wie jak skontaktowac sie z PattService (mechanika pojazdowa) probowalem na komorke i e-mail ale bez efektu. Chodzi mi o naprawe auta (Renault Clio - cos z wyciekiem na hamulce, co wplywa na abs) ponizej zdjecia wyjasniajace o co mi biega - moze znacie jakiegos mechanika (nie ma znaczenia czy to polski warsztat, wazna jest cena i kwalifikacje). Z gory dziekuje za pomoc.

ObrazekObrazek

a jak masz to wszystko w warsztacie naprawiac to może lepiej zmienić auto... ???

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2010-08-06 21:04:04 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Aha i to nie przegub jest walnięty tylko guma na przegubie.Naprawa banalna

Do góry stronyOffline