MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szacunkowe ceny napraw auta

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pattservice

Post #1 Ocena: 0

2009-04-02 20:22:23 (16 lat temu)

pattservice

Mężczyzna

Z nami od: 02-04-2009

Witam planuje otworzyc zakład alektro mechaniki i mechaniki oraz przeprowadzki jak i transport na lotniska do 6 osób czy mógł bym prosic o pomoc w oszacowaniu cen jakie obowiązują w Luton.
Jeśli chodzi o przeprowadzki to biore 12 za 1h i 1funta za mile.
Pozdrawiam.

[ Ostatnio edytowany przez: pattservice 02-04-2009 20:37 ]

POTRZEBUJESZ KUPIĆ AUTO NIE MASZ DOŚWIADCZENIA,PROBLEM Z JĘZYKIEM ZADZWOŃ. DIAGNOSTYKA ECU AUTA PRZY KUPNIE OGLĘDZINY POMOC PRZY DOKUMENTACH BRAK TAXU, MOT NIE MA PROBLEMU DOSTARCZYMY TOBIE AUTO.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

krakn

Post #2 Ocena: 0

2009-04-02 21:14:59 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no skoro ci się tak opłaca to znaczy że dobra cena, mam wrażenie że chcesz za dużo srok za ogon łapać... przeprowadzki, transport mechanika?
Nie wiem moze się mylę, ale myślę że najlepiej robić jedno ale najlepiej jak się da
mimo wszytko życzę powodzenia
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

pattservice

Post #3 Ocena: 0

2009-04-02 21:51:33 (16 lat temu)

pattservice

Mężczyzna

Z jedenj strony masz racjie a z 2 strony powiedz czy jest miejsce w Luton gdzie znajdziesz wszystko w jednym miejscu. Jak narazie ludzie dzwonią do mnie o przeprowadzke , cholowanie, mechanike dobra jakość i gwarancjia.Dpukać jak dotąt same dobre opnie.:-P
POTRZEBUJESZ KUPIĆ AUTO NIE MASZ DOŚWIADCZENIA,PROBLEM Z JĘZYKIEM ZADZWOŃ. DIAGNOSTYKA ECU AUTA PRZY KUPNIE OGLĘDZINY POMOC PRZY DOKUMENTACH BRAK TAXU, MOT NIE MA PROBLEMU DOSTARCZYMY TOBIE AUTO.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2009-04-02 21:55:31 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

tak trzymaj, ale to ma sens do pewnego momentu bo jak dam ci samochód do naprawy a ty w połowie pracy wsiadasz w samochód by kogoś zawieź na lotnisko to ja się zacznę wnerwiać,a jak się spóźnisz na lotnisko to myślę ze ktoś się wnerwi jeszcze bardziej, a dobry warsztat to nie kończące się ciągłe inwestycje w osprzęt.
No nic, ważne że szukasz swojego miejsca a nie czekasz na bezrobotne, kiedyś dokonasz wyboru dla siebie najlepszego

Do góry stronyOffline

pattservice

Post #5 Ocena: 0

2009-04-03 01:05:53 (16 lat temu)

pattservice

Mężczyzna

a tu w kracza tak zwana reputacia i kończysz to co zaczołeś. Ale nie ma prawa być takiej sytuacj bo jest terminarz, a po 2 zawsze mam kogoś w zapasie kto w nagłym wypadku wykona dlamnie prace.
Jak to mówią "klient nasz pan" :-D
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2009-04-03 01:32:29 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

W takim razie nie rozumiem pytania w pierwszym poscie tego watku. Przeciez od razu widac ze wiesz wszystko.....

Do góry stronyOnline

kamil86

Post #7 Ocena: 0

2009-04-03 07:35:42 (16 lat temu)

kamil86

Mężczyzna

Z nami od: 02-04-2008

a moze dogadaj sie z jakims kumplem i niech on jezdzi na lotnisko i przeprowadzki a ty siedz w warsztacie. bedzie ci latwiej

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2009-04-03 12:18:14 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

a teraz co do cen.
mój "osobisty" mechanik ktory zajmuje się moimi pojazdami od kilku lat.
nie wliczając części oczywiście, trudno mi sobie przypomnieć konkretnych cen bo zazwyczaj płace mu razem z częściami bo ma facet duże upusty na części około 30%
Ale proste naprawy ceny wahają się od 30 do 70 funtów.

Np wymiana poduszki pod silnikiem, przy okazji przełożenie przednich kół na tył bo już przednie w połowie zużyte, zażyczył sobie 30Funtów.

Standardowy przegląd eksploatacyjny, czyli sprawdzanie stanu świec ew ich wymiana, wszystkie filtry, wymiana oleju, również w skrzyni automat, wymiana klocków hamulcowych.
Z tego co pamiętam cena za usługę nie przekroczyła 100, chyba 80 było po prostu nie pamiętam.
Zazwyczaj gdy jadę do mechanika to najpierw sprawdzamy co jest do zrobienia co się może w najbliższym czasie rozsypać, zresztą zawsze przy każdej wizycie robi przegląd i przewidywany plan.
Gdy wjeżdżam na podnośnik, facet już ma gotowe części albo dzwoni po kuriera i zamawia zestaw części, zanim przygotuje pojazd części są na warsztacie zazwyczaj, wszytko zostaje wymienione w trakcie jednej wizyty i tym sposobem ja oszczędzam bo nie płace za czas przygotowania do wymiany cześć a on bo może więcej zrobić u mnie i u innych klientów.
Ja nie mogę sobie pozwolić by samochód stał u niego dłużnej niż kilka godzin, max 1 dzień. dlatego umawiamy się na dzień i godzinę.

Wymiana przegubu prawego i lewego w sportowej maździe + olej hamulce, nowy płyn hamulcowy, nowy olej do skrzyni biegów w automacie razem z płukaniem skrzyni około 80 funtów (bez części i materiałów oczywiście)

Nie mam paska rozrządu (łańcuch) wiec nie robiłem u niego, ale niektórzy narzekają że u niego drogo kosztuje wymiana rozrządu, ale facet nie tylko nie że używa dobrych zamienników, lub na życzenie oryginalnych części to jeszcze wymienia cały komplet razem z rolkami, a ci co wiedzą to wiedzą że często mechanicy kasują za wymianę całego rozrządu a w rzeczywistości wymieniają tylko pasek, i chwalą cię ze za całą prace wzięli 30 funtów, oczywiscie to karygodne oszustwo, bo taki klient dość szybko zacznie zauważać dziwne zachowanie silnika, ze zniszczeniem go włącznie.
innych napraw nie robiłem bo mam Japończyki 8-):-]

Do góry stronyOffline

pattservice

Post #9 Ocena: 0

2009-04-03 12:33:22 (16 lat temu)

pattservice

Mężczyzna

noi oto mi chodziło serdeczne dzięki właśnie takich opini i cen oczekiwałem.Ktoś napisał nie rozumie pytania. A mianowicie Jeśli powiecie mi mniej więcej ile i za co oraz co oczekujecie jak kolega krakn opisał w ten sposób dopasowuje interes do klijenta.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #10 Ocena: 0

2009-04-03 13:47:42 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Zostawiam moje autka w jednym warsztacie. Chlopaki biora 38F za godzine roboty plus koszty czesci. Co do spraw formalnych do podobnie jak u Krakn'a, sprawdzamy co moze sie sypnac i umawiamy na konkretny dzien i godzine. Na przyklad teraz mam do robienia pompke hamulcowa w Viki, czesc mam juz zakupiona, wiem ile to zajmie i jaka bedzie cena. We wtorek podjade, zostawie auto na 2 godziny i odbieram.
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,