MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Lloyds-pożyczka...

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kasia-em

Post #1 Ocena: 0

2009-02-13 12:42:18 (16 lat temu)

kasia-em

Kobieta

Z nami od: 11-09-2008

Witam.Mieszkam na terenie Luton.Chciałam się zapytać,czy ktoś z Was brał pożyczkę na terenie Luton właśnie w LLoydsie?generalnie jakie trzeba spełniać warunki?Byłam się dowiadywać,i w baku powiedziano mi tylko tyle,że mam za mało credit scores jak narazie,i mam się zgłosić za miesiąc(13 marca minie pół roku jak mam u nich konto)wtedy podniosę status na platinum i spróbuję.Zazznaczam,że mam konto na spółę z chłopakiem-wpływy regularne rzędu śr.1400 F/miesiąc,zawsze coś na koncie zostaje..On na Wyspach jest już 2lata,ja 9 miesięcy.Narazie nie pracuję,a on jest na stałe-na kontrakcie,ponad rok w tej firmie już robi.Prawdopodobnie poprzedni lokator miał jakieś niesnaski prawne,bo jak chcieliśmy kupić TV to facet w sklepie stwierdził,że nasz adres jest na czarnej liście.(ale to można zgłosić przez jakąś instytucję)Nie mamy wcześniej zaciągniętych kredytów-to nasz pierwszy.chcemy pożyczyć 4 tysiące funtów.I czy można przedstawić wyciągi z HSBC w którym miał konto półtora roku?Ale zamknął je z powodu problemów,jakie robił bank z wypłatami.Naczytałam sie,że trzeba tu być min.3 lata,min.mieć rok przepracowany,cnajmniej 3 adresy zamieszkania-chyba że jeden ale taki podktórym się mieszka te 3 lata.Jedni piszą,że łatwo dostać tu pożyczkę,inni wymieniają takie warunki,które to uniemożliwiają...proszę kogokolwiek o pomoc!:-?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer SkypeNumer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2009-02-13 12:48:58 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #3 Ocena: 0

2009-02-13 12:53:07 (16 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

Cytat:

2009-02-13 12:42:18, kasia-em napisał(a):
Zazznaczam,że mam konto na spółę z chłopakiem-wpływy regularne rzędu śr.1400 F/miesiąc,zawsze coś na koncie zostaje..On na Wyspach jest już 2lata,ja 9 miesięcy.Narazie nie pracuję,a on jest na stałe-na kontrakcie,ponad rok w tej firmie już robi.

w takim razie lepiej bedzie jak to Twoj chlopak wezmie ta pozyczke, pomimo ze konto jest wspolne i pozyczka bedzie pod nie "podpieta" lepiej jest jak osoba z dluzszym stazem sie o nia ubiega
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #4 Ocena: 0

2009-02-13 12:57:22 (16 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Cytat:

2009-02-13 12:48:58, vicealigator napisał(a):
Zeby podniesc swoj credit score, trzeba m.in.
zarejestrowac sie na liscie wyborcow :-W

tak - rejestracja na liscie wyborcow to podstawa

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2009-02-13 12:58:57 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

http://www.mojawyspa.co.uk/pytania/53/Credit-Score-i-Credit-Report
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6 Ocena: 0

2009-02-13 14:01:51 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Nie ma jakiejś odgórnej listy warunków których spełnienie gwarantuje otrzymanie pożyczki. Każdy pożyczkodawca sam decyduje czy chętny na pożyczkę jest wiarygodny że będzie ją spłacał.
Głównie służy do tego historia kredytowa.

Obecnie jest najgorszy czas dla chętnych na pożyczki. Barclays który niedawno oferował mi wysokie pozyczki wprost na konto, bez wychodzenia z domu ostatnio ni z gruszki ni z pietruszki obniżył mi o połowę limit overdraftu. Z Barclaycard już wcześniej zrezygnowałem po tym jak obniżyli mi limit o 70% :-o

Natomiast muszę pochwalić HSBC bo wbrew kryzysowi konsekwentnie podnoszą mi limit na karcie wraz z czasem. Mimo że mam kilka czerwonych punktów w credit score od nieuczciwych operatorów komórkowych. Ale widzę że HSBC patrzy tylko na to czy regularnie wpłacam na rachunek karty, a z tym nie mam problemów
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

marcheweczka

Post #7 Ocena: 0

2009-02-13 14:07:12 (16 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

u nas wygladalo to tak,ze maz byl poreczycielem przy zakladaniu konta dla mnie ,gdyz ja nie pracuje,przy okzaji zmienil konto na platinum,po miesiacu pojechal do banku po pozyczke a pan byl tak mily i zaproponowal zwiekszenie debetu na koncie do 4 tysiecy,gdyz jest to bardziej oplacalne....sprawdzili tylko czy nigdy nie bylo zadluzenia na karcie zwyklej i kredytowej i pieniazki pojawily sie po 2 dniach....sprobujcie zwiekszyc debet....
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

roztocz

Post #8 Ocena: 0

2009-02-13 14:11:05 (16 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Cytat:

2009-02-13 14:01:51, vitek napisał(a):
Nie ma jakiejś odgórnej listy warunków których spełnienie gwarantuje otrzymanie pożyczki. Każdy pożyczkodawca sam decyduje czy chętny na pożyczkę jest wiarygodny że będzie ją spłacał.

ocena zdolnosci kredytowej moze byc rozna nie tylko w poszczegolnych bankach ale nawet w roznych oddzialach tego samego banku

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-02-13 14:24:38 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2009-02-13 14:24:40 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Overdraft jest zwykle oprocentowany ok 17% w skali roku lub wiecej. Pozyczka moze miec duzo nizsze oprocentowanie, oczywiscie zalezy od credit score.

Cytat:

2009-02-13 14:24:38, ang430 napisał(a):
A w jaki sposob mozna zarejestrowac sie na liscie wyborcow?

Wejdz na strone swojej gminy i poszukaj tam informacji o electoral roll albo voting. Powinien byc formularz rejestracyjny do sciagniecia lub trzeba poprosic, zeby Ci przyslali. Ewentualnie mozesz przejsc sie do urzedu i zalatwic tam.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,