MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

powrót do pracy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pysia028

Post #1 Ocena: 0

2009-02-11 20:16:16 (16 lat temu)

pysia028

Kobieta

Z nami od: 17-10-2008

hej.niedawno urodzila mi sie coreczka i obecnie jestem na macierzyńskim(maternity leave).
urlop kończy mi sie w polowie sierpnia a ja chciałabym wrocic wczesniej.wiem tylko ze musze uprzedzic mojego pracodawce 8tyg wczesniej przed planowanym powrotem do pracy.jestem tylko ciekawa czy jak wroce wczesniej do pracy nadal bede otrzymywac maternity pay + to co zarobie czy automatycznie wstrzymaja mi ten zasilek i bede otrzymywac tylko nalezne mi pieniadze za przepracowane godziny???

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Anthrax

Post #2 Ocena: 0

2009-02-11 21:39:15 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

bedac na macierzynskim wolno przepracowac tylko 10 dni (tzw keeping in touch)bez zadnych sankcji. Jesli wrocisz do pracy zasilek macierzynski przestanie byc wyplacany. Zasilek macierzynski jest dla mam wychowujacych wlasne dzieci a nie dla mam pracujacych. Dwoch krow na raz za ogon ciagnac sie nie da.

[ Ostatnio edytowany przez: anthrax 18-04-2009 12:30 ]

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

pysia028

Post #3 Ocena: 0

2009-02-12 09:48:22 (16 lat temu)

pysia028

Kobieta

Z nami od: 17-10-2008

dziekuje ślicznie za odpowiedz:)mam jeszcze jedno pytanie 10 godz tygodniowo czy miesiecznie????

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

lidands

Post #4 Ocena: 0

2009-02-12 10:00:17 (16 lat temu)

lidands

Konto usunięte

Hej, keeping in touch to jest 10 dni podczas macierzynskiego.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-02-12 10:35:56 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Gazella

Post #6 Ocena: 0

2009-04-18 10:50:02 (16 lat temu)

Gazella

Z nami od: 26-07-2006

Kamila kompletna bzdura, pracodawca nie ma prawa nic dyktowac, o prawie pracy wiem sporo, to w twoim interesie jest zebys dopilnowala wziace tych 10 dni.
KIT days to 10 dni ktore biezesz kiedy chcesz i definicja KIT day mowi ze obojetnie czy przyjdziesz na caly dzien godzine czy dwie czy tez tylko na pol godz pokazac dziecko MUSZA CI UZANC CALY DZIEN. I teraz jak wrocisz do pracy to albo wezmiesz to jako dodatkowe dni urlopowe (tzw annual leave) albo poprosisz o wyplacenie ekwiwalentu. Ja poprosila o podzielenie na pol 5 dni urlopu 5 dni wyplaty. I ani razu nie bylam w pracy dluzej niz godz jak przychodzilam na KIT days ;-)

Co do pytania pierwszego to albo sie jest na macierzynskim i sie pobiera macierzynski albo sie wraca do pracy i bierze pensje. Czasami mnie zadziwia jak ludzie kombinuja...
Gazella

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2009-04-18 11:03:21 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #8 Ocena: 0

2009-04-18 12:40:56 (16 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2009-04-18 10:50:02, Gazella napisał(a):
Kamila kompletna bzdura, pracodawca nie ma prawa nic dyktowac, o prawie pracy wiem sporo, to w twoim interesie jest zebys dopilnowala wziace tych 10 dni.
KIT days to 10 dni ktore biezesz kiedy chcesz i definicja KIT day mowi ze obojetnie czy przyjdziesz na caly dzien godzine czy dwie czy tez tylko na pol godz pokazac dziecko MUSZA CI UZANC CALY DZIEN. I teraz jak wrocisz do pracy to albo wezmiesz to jako dodatkowe dni urlopowe (tzw annual leave) albo poprosisz o wyplacenie ekwiwalentu. Ja poprosila o podzielenie na pol 5 dni urlopu 5 dni wyplaty. I ani razu nie bylam w pracy dluzej niz godz jak przychodzilam na KIT days ;-)

Co do pytania pierwszego to albo sie jest na macierzynskim i sie pobiera macierzynski albo sie wraca do pracy i bierze pensje. Czasami mnie zadziwia jak ludzie kombinuja...

prawo nie dyktuje zeby pracownicy placic dodatkowo za KIT days, to zalezy od indywidualnej umowy z pracodawca. A wiec moze sie okazac, ze pracownica chodzi do pracy ale nie ma z tego dodatkowych korzysci finansowych :-D
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #9 Ocena: 0

2009-04-18 13:41:24 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Nie byłem nigdy na macierzyńskim (:-)) ale nie wydaje mi się możliwe aby pracodawca mógł nie płacić za przepracowany czas. Moim zdaniem musi zapłacić on top of the maternity pay. Nie może także zmusić do przepracowania tych 10 czy ilu dni. Chęć przyjścia do pracy zgłasza pracownica, a firma aprobuje (lub nie). Ogólnie idea jest taka (jak sama nazwa wskazuje) żeby nie stracić całkowicie kontaktu z pracą.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Anthrax

Post #10 Ocena: 0

2009-04-18 14:39:33 (16 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2009-04-18 13:41:24, Superlover napisał(a):
Nie byłem nigdy na macierzyńskim (:-)) ale nie wydaje mi się możliwe aby pracodawca mógł nie płacić za przepracowany czas. Moim zdaniem musi zapłacić on top of the maternity pay. Nie może także zmusić do przepracowania tych 10 czy ilu dni. Chęć przyjścia do pracy zgłasza pracownica, a firma aprobuje (lub nie). Ogólnie idea jest taka (jak sama nazwa wskazuje) żeby nie stracić całkowicie kontaktu z pracą.

a jednak jest mozliwe :-D
"For any KIT days that you work under your contract of service for the employer paying you SMP, your employer must pay you the SMP due for that week as a minimum. Any contractual payment for the work done as a KIT day, will depend on the agreement between you and your employer."

www.dwp.gov.uk/advisers/ni17a/smp/smp_16.asp

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,