|
---|---|
perfekcja | Post #1 Ocena: 0 2008-06-01 07:56:04 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 Skąd: UK |
Wpiszcie proszé swoje ulubone miejsca w Luton i najblizszej okolicy, gdzie mozna fajnie spédzic czas i odpoczác.
Park przy New Bedford jak dla mnie za bardzo w cieple dni zawalony ludzmi, zdecydowanie wolé Stockwood Park- duzo przestrzeni, nikt nikomu na glowe nie wchodzi. Podobno jest tam muzeum powozów czy cos w tym sensie ale w okresie jesienno zimowym pewnie bylo zamkniéte bo nigdy mi nic takiego w oko nie wpadlo. Dla dzieciaków polecam ZOO w Dunstable. Bylismy kilka miesiécy temu, wstép osoby doroslej 13 funtów, dzieci pewnie za pól tej ceny. Fajne miejsce, zwiedzania na caly dzien. Na miejscu jest knajpka ale serwuja glównie fasolke w pomidorach a ceny to szok Po drodze do ZOO mozna zahaczyc o pagórki w Dunstable i poogládac z bliska szybowce. 20 minut od Luton, na 14 zjezdzie z M1 jest Grand Union Canal. Genialne miejsce na rodzinny piknik. Ma swojá www wiéc jak ktos chce moze zobaczyc co to za cudo. Na miejscu Guliverland dla dzieciaków i park linowy. |
Julia2005 | Post #2 Ocena: 0 2008-06-01 17:17:55 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-10-2007 |
Perfekcja a gdzie te ZOO? Nigdy nie slyszalam aa chetnie zabralabym tam swoja córke.
A co to jest za miejsce ten Grand Union Canal??? Bardzo ciekawy poyl taki piknik Mozesz podac ich strone? Kolezanka moja byla na urodzinach kolezanki dziecka rocznego - i oni wlasnie nie robili uroczystosci w domu tylko wybrali sie na taki piknik. Kurcze fajna sprawa Ja niestety nie mam nic do polecenia bo sama mnie bardzo wiem co i gdzie. Znam tylko te miejsce co mozna z górki sobie poobserwowac jak ludzie puszczaja latawce i takie tam.... [ Ostatnio edytowany przez: Julia2005 01-06-2008 17:23 ] |
goskauk | Post #3 Ocena: 0 2008-06-01 17:45:52 (16 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2008 Skąd: Reading |
Whipsnade wild animal park( safari park) M1 miedzy Luton a Hemel Hemtead. albo 45 minut na M1 w kierunku Northampton,polecam Billing Aquadrome z namiotami,przyczepami,jeziorko i jetski,male wesole miasteczo,reastauracje,pub albo swoj piknik.Mozna na caly dzien jechac.Albo pod namiot.
pit-y,benefity itp.
|
Kane | Post #4 Ocena: 0 2008-06-05 20:14:39 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2007 Skąd: Luton |
Oxford, Cambridge - kazde ok 1-1.5 godzinki jazdy Warto zwiedzic stare centra. Podobnie Windsor. Kolo Windsor jest wielki legoland.
Uwaga, nie polecam korzystac z P&R. Jak sie jedzie cala rodzina to parking w centrum kosztuje niewiele drozej (najwyzej trzeba sie pare minut nakrecic zeby znalezc miejsce) a jest o wiele wygodniej bo te autobusy na P&R czasem jezdza dosc rzadko. No ale moze to tylko ja mialem pecha, w koncu z zalozenia P&R powinno zachecac do zostawienia samochodu poza centrum... Whipsnade Zoo faktycznie fajne, moge potwierdzic - uwaga, z malymi dziecmi nalezy wybrac sie na plac zabaw w Zoo na samym koncu zwiedzania bo inaczej nici z ogladania zwierzakow (dzieci juz zostana na placu zabaw). W poblizu placu zabaw jest tez chyba miejsce gdzie sa pokazy fok (?) ale ja sie nie zalapalem. [ Ostatnio edytowany przez: Kane 05-06-2008 20:21 ] Think of ways to make it possible, not why it cannot be done.
Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.
|
Kane | Post #5 Ocena: 0 2009-04-10 15:48:30 (16 lat temu) |
Kilka mil na polnoc od Luton jest Wrest Park - swietne miejsce na spacer z dziecmi czy piknik (poza terenem parku). Park jest ogromny i calkiem dobrze zadbany odkad zostal przejety przez English Heritage.
Z godzinke jazdy na polnoc jest Warwick Castle - jeden z najlepiej zachowanych w Anglii. Wejscie dosc drogie ale na miejscu masa atrakcji dla dzieciakow i nie tylko, w jeden dzien ciezko nawet wszystko "zaliczyc". Z biletami dostaje sie drugi darmowy komplet wejsciowek Zdecydowanie polecam. [ Ostatnio edytowany przez: Kane 10-04-2009 15:48 ] Think of ways to make it possible, not why it cannot be done.
Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.
|
|
|
rico18 | Post #6 Ocena: 0 2009-04-13 14:35:31 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-04-2009 Skąd: Luton |
Polecam Stockwood Discovery Centre wiecej informacji pod adresem
http://www.stockwooddiscoverycentre.co.uk/ Szukasz pracy w Luton zapraszam na stronę luton . org . pl co niedziele nowe aktualne oferty pracy!!!
|
Gazella | Post #7 Ocena: 0 2009-04-18 10:42:28 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2006 Skąd: Luton |
Jest mnowstwo swietnych miejsc
Grand Union Canal ciagnie sie wiele wiele mil ja uwielniam kilka kawalkow m.in Tring i Berkahamsted (w Berkhamsted tez ruiny zamku) i nieopodal piekne lasy w tej chwili z blekitnymi dywanami bluebells St Albans gl park i katedra Zamiast do Zoo wole jechac do Safari Parku w Woburn lubie tez tamtejszy palac earla i opactwo Old Knebworth kolo Stevenage - piekny palac Dunstable Downs - przepiekne wzgorza z widokami i szybowcami dla dzieciorow fajne soft play areas w Harpenden (Big Space) i Haughton Regis (Snakes and Ladders) I mnowstwo innych miejsc Gazella
|
Kane | Post #8 Ocena: 0 2009-05-08 01:36:32 (16 lat temu) |
Cytat: dla dzieciorow fajne soft play areas w Harpenden (Big Space) i Haughton Regis (Snakes and Ladders) Mozesz prosze podac blizsze namiary? Skrzyzowanie ulic, wspolrzedne z googlemaps, ... ? "Dzieciory" sie uciesza Swoja droga niedaleko mnie jest super placyk zabaw, wiem, ze niektorzy przyjezdzaja na niego z daleka (nawet spoza Luton), znajduje sie tutaj. Latem mozna obok rozlozyc sie na piknik, pograc w pilke, tenisa (jest kort), poplywac na basenie, pojezdzic na rowerze (zaraz niedaleko konczy sie miasto i zaczyna sie typowe angielskie countryside). [ Ostatnio edytowany przez: Kane 08-05-2009 01:47 ] Think of ways to make it possible, not why it cannot be done.
|
Gazella | Post #9 Ocena: 0 2009-05-19 14:23:49 (15 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2006 Skąd: Luton |
Wystarczy wpisac w google ale prosze:
http://www.bigspace.biz/ drugie takie centrum jest w Haughton Regis i nazywa sie Snakes and Ladders ale ja wole to w Harpenden Pozdrawiam Gazella
|
perfekcja | Post #10 Ocena: 0 2009-05-23 08:04:16 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 Skąd: UK |
w Stockwood Parku rozklada sie wesole miasteczko...
|