Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Newark » jak opisac technikum w cv? |
| Autor | (Odpowiedzi: 20) |
|---|---|
| syskauk | Post #1 2007-10-23 12:49 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 23-10-2007 Skąd: Newark |
mam problemik bo pisze cv do firmy gdzie mysle ze dosc wazne jest napisanie jaka szkole dokladnie skonczylam z tym ze jak ja mam napisac ze skonczylam technikum urzadzen sanitarnych? ratujcie bo ani slowniki ani internet nie pomogl i w was ostatnia nadzieja!!!!
|
| Eire | Post #2 2007-10-23 13:35 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 06-08-2007 Skąd: Leicester |
Czesc,
Jezeli po Technikum Urzadzen Sanitarnych zajmujesz sie instalacjami w budynkach (klimatyzacja i wentylacja, ogrzewanie, instalacje sanitarne) to ja bym napisala: Building Services College i tytul jako Engineering Technician. Pozdrawiam |
| Eire | Post #3 2007-10-23 13:38 (9 miesięcy temu) |
Albo - College of Building Services
|
| Staropramen | Post #4 2007-10-24 02:03 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-07-2007 Skąd: Newark |
i tak mnie nie posluchasz ale co mi tam :P najpirw zobacz co ta babeczka mowi http://www.videojug.com/film/how-to-write-a-cv-2
co do ukonczonego technikum mozesz wpisac "technical college" i to pownno wystarczyc do tego dodasz jakie mialas przedmioty typu matematyka, fizyka, chemia ale to chyba juz wiesz;) ciezko przetlumaczyc sam tytul tzn technik urzadzen sanitarnych <co z pewnoscia juz wiesz:D:D > ale chyba najtrafniejszym przetlumaczeniem bedzie "technican of sanitary facilites" <choc moze to byc dla wiekszosc ludzi nie zrozumiale gdyz nie ma tutaj takiego tytulu> w 'umiejetnosciach' koniecznie wpisz co potrafisz bo ciezko skojarzyc ze 'technican of sanitary facilites' zna tajniki wiedzy dotyczącej projektowania instalacji wodociągowych, kanalizacyjnych, gazowych, centralnego ogrzewania oraz wentylacji i klimatyzacji. ... czolg przejechal i odjechał popękany chodnik przetrwał...
|
| Staropramen | Post #5 2007-10-24 02:14 (9 miesięcy temu) |
jesli bedziesz miala z tym problem to sprobuj wyslac cv po polsku do jednejz firm ktre sie tym zajmuja
kosztuje jakies 40-50 funow lub pojdz do job centre bo z tego co mi wiadomo oni powinni Ci poradzic jak napisac cv mi cv napisal nauczyciel z collego ale tez nie bylo latwo bo mam podobny tytul do Twojego;) powodzenia w pisaniu i obys znalazla dobra prace;) ... czolg przejechal i odjechał popękany chodnik przetrwał...
|
| Eire | Post #6 2007-10-24 09:17 (9 miesięcy temu) |
Czesc, po co isc do firmy i placic 40-50 funtow za przetlumaczenie cv. Wystarczy isc do czegos takiego jak np Next Step, czyli miejsca gdzie pomagaja wlasnie jak pisac cv i jak szukac pracy, miedzy innymi wysylaja dyplomy do tlumacza i nie trzeba za to placic. Inna rzecz to NARIC który zajmuje sie tlumaczeniem i porownywaniem kwalifikacji ale to kosztuje jak widac w tym linku http://www.naric.org.uk/index.asp?page=22
|
| Staropramen | Post #7 2007-10-24 11:10 (9 miesięcy temu) |
pewnie ze najlepiej zrobc to za darmo bo jak to sie mowi "za darmo to i ocet slodki" ale czasami lepej zapalcci kilka groszy niz chodzic i produkowac sie z ty wszystkim od osoby do osoby w jakims biurze ale jesli ktos ma czas to owszem dlaczego by bie skorzystac:)
patrze na to z rana i zastanawiam sie do czego to cv bo jezeli ma byc do firmy o branzy budowlanej to przydalo by sie napisac jak najwiecej w "skills" a jeeli do pracy zupelnie z tym ne zwiazanej to nalerzy to pominac i wpisac zwykkle technical lub ebginiering college pomijajac reszte i prosto i przyjemnie napisac to samemu:) ... czolg przejechal i odjechał popękany chodnik przetrwał...
|
| syskauk | Post #8 2007-10-24 15:13 (9 miesięcy temu) |
dziekuje wam bardzo ze podpowiedz jakos chyba teraz dam sobie rade
potrzebuje to cv do do firmy budowlanej dlatego chcialabym zeby jednak przetlumaczyc to jak najdokladniej a jest to duzy problem przynajmniej dla mnie :-/ |
| syskauk | Post #9 2007-10-24 15:24 (9 miesięcy temu) |
wlasnie sprawdzilam wasze linki i powiem szczerz ze mnie troszke zamurowaly te ceny za napisanie cv
jesli z tego skorzystam to chyba w ostatecznosci bo jak narazie zyje nadzieja ze uda sie to zrobic z pomoca innych np was dzieki serdeczne i pozdrowionka |
| Staropramen | Post #10 2007-10-25 14:00 (9 miesięcy temu) |
[ Ostatnio edytowany przez: Staropramen 25-10-2007 16:57 ] ... czolg przejechal i odjechał popękany chodnik przetrwał...
|