MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nowy w Newark

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

abrzosto

Post #1 Ocena: 0

2007-06-01 12:07 (18 lat temu)

abrzosto

Z nami od: 01-06-2007

Witam wszystkich:)
Jestem calkiem nowy w Newark, tzn. jestem tu juz od miesiaca ale miedzy samymi anglikami i juz mi sie troszke zprzykrzylo. Do spedzenia w Newark mam kolejne dwa miesiace i chetnie zasiegnalbym jezyka na kilka tematow. A mianowicie:
1. czy jest jakas mozliwosc taniego telefonowania do polski jezeli nie mam telefonu stacjonarnego ani angielskiej komorki,
2. czy mozna w Newark napic sie polskiego piwa w sensownej cenie i ew. pogadac po polsku.
3. Ceny wynajmu pokoi w samym Newark bo mam watpliwosci czy umieszczenie mnie przez firme w Winthorpe bylo ekonomicznie uzasadnione:/
4. Jakie miejsca w okolicy sa warte zwiedzenia (bo przyznam ze na razie widzialem tylko major oak'a).
Jezeli ktos bylby uprzejmy udzielic jakichs pomocnych informacji na forum lub na maila (abrzosto@poczta.onet.pl)to z gory bardzo dziekuje:)
Pozdrawiam,
Andrzej.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marcinb

Post #2 Ocena: 0

2007-06-11 00:13 (18 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

sie ma,

1.skype albo voip discount ew karta telefoniczna i dzwonisz ze stacjonarnego z biura
2.wetherspoon a pogadac to chyba wszedzie ;-)
3.200 - 300 zalezy gdzie, z kim, samodzielny czy dzielony itp
4.jest pare, zalezy co lubisz

pozdro,
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

julia7

Post #3 Ocena: 0

2007-07-29 08:47 (18 lat temu)

julia7

Z nami od: 28-07-2007

Pilnie poszukuje pokoju w Newark lub najblizszej okolicy.moj numer 07983488105 Mirek.

Do góry stronyOffline

Staropramen

Post #4 Ocena: 0

2007-07-29 15:00 (18 lat temu)

Staropramen

Mężczyzna

Z nami od: 29-07-2007

[ Ostatnio edytowany przez: Staropramen 29-07-2007 19:25 ]

... czolg przejechal i odjechał popękany chodnik przetrwał...

Do góry stronyOffline

julia7

Post #5 Ocena: 0

2007-07-29 18:34 (18 lat temu)

julia7

Z nami od: 28-07-2007

Witam ! dziekuje za szybka odpowiedz.Pokoj jednoosobowy dla 35 letniego pana,spokojnego usposobienia.Najchetniej na dluzszy okres czasu gdyz w Newark mam stala prace.Moj telefon 07983488105 Mirek

Do góry stronyOffline

pietrucha

Post #6 Ocena: 0

2007-08-03 20:49 (18 lat temu)

pietrucha

Z nami od: 03-08-2007

Witam wszystkich w Newark ! Jestem nowy na forum jak i w mieście.Od poniedzialku tu pracuje i wlasciwie nie mam kontaktu z Polakami.Jesli ktos czyta posty i zna miejsca najczesciej odwiedzane w Niewark oraz czy tutaj jest jakis sklep z polskimi artykulami to prosze odpiszcie.Andrzej

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #7 Ocena: 0

2007-08-06 00:18 (18 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

polskie polki w morrisonie i sklep babuszka na portland street niedaleko dawnego robin hood hotel.
glownie the post office, wetherspoon, the mayze, a ja bywam w piatki wieczorem w the castle posluchac jazzu a po zamknieciu do scieku - the crown and mitre na przeciwko postoju taksowek przy time and arabesque. klimatyczny pub, niezla muza i ''ostatni otwarty pub w newark''.
uwazaj na promocje w time - wszystko za pol ceny w ost piatek do 24.00.
sobota prawie nie do przetrwania
;-)
poz i pisz na gg lub na skype'a
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

pietrucha

Post #8 Ocena: 0

2007-08-06 21:05 (18 lat temu)

pietrucha

Z nami od: 03-08-2007

Dziekuje serdecznie za posta z interesującymi mnie wiadomościami lecz w najbliższym czasie nie skorzystam z tych miejsc gdyż dzisiaj wrocilem do Leicester .W Newark mam prace ale nie mam lokum i do czasu jak nie znajdę pokoju to nie moge pracować.Mój boss poinformował mnie że do pracy mam wrócić gdy już coś wynajmę .Muszę poczekać aż coś się zmieni w sprawach mieszkaniowych.Z kolei w Leicester wynajmuję pokój a nie mam pracy-czysty obłęd.Tak więc jestem "uziemiony " i kompletnie bez pomysłow co dalej,ale mimo to jeszcze raz wielkie dzięki być może uda mi się odwiedzić te miejsca.Pozdrawiam . Andrzej

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,