Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Newark » kilka pytań

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Newark" opiekują się: marcheweczka, marcinb

Strona główna » Newark » kilka pytań

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 1)
lazu

Post #1

2007-04-17 20:20 (2 lata temu)

lazu

Z nami od: 15-04-2007

mam kilka pytań odnośnie samego Newark. Chciałbym wiedzieć jak wygląda sytuacja w Newark pod kątem pracy. Chciałbym się coś dowiedzieć na temat lokum. Wybieram się do Newark na początku czerwca z dziewczyną i kumplem- nie mamy lokum ani znajomości. Coś słyszałem o Guest Housie, jeżeli ktoś wie jakie tam są ceny wynajmu i ile trzeba dać tego depozytu. Chciałbym się również dowiedzieć na temat fabryki Laurens i biura pośrednictwa "Ambitions". Niestety z całej naszej trójki jedna osoba umie angielski dobrze druga mniej, a ja wcale. Pod koniec maja będę w Manchesterze i boję się, że z moim beznadziejnym ang tam sobie nie poradzę ze znalezieniem pracy. Czy język niemiecki może się w czymkolwiek pomóc??
z góry dziękuję
w razie gdyby ktoś chciał wynająć pokój proszę o kontakt lazu_pl@o2.pl

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

navy

Post #2

2007-04-18 10:15 (2 lata temu)

navy

Z nami od: 25-05-2006

Hej,
hmm, ja tylko tyle moge powiedziec ze znajomi nie byli zadowoleni z Ambitions: srednio im ta agencja szukala pracy, trzeba bylo ich sprawdzac na kazdym kroku (zdarzalo im sie z deka zle wyplacac kase), trzeba bylo pilnowac papierkow wszystkich i jeszcze nie doszli jak mozna im wtluc poprawne literowanie nazwiska- i to nie bylo nazwisko typu Brzeczyszczykiewicz tylko duzo latwiejsze. Nie polecam ich, zwlaszcza jesli nie znasz jezyka- no chyba ze biuro w Newark jest duzo lepsze niz to w Grantham, bo to o ktorym pisze bylo w Grantham.

Jesli chodzi o prace bez jezyka- hmm no coz, ja osobiscie uwazam ze to glupota tak przyjezdzac, z pewnej strony podziwiam za odwage- wydaje mi sie ze te czasy sie skonczyly kiedy angole brali kazdego do pracy ale moge sie mylic.

Zycze powodzenia

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu