http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/
Wlasnie tutaj masz rozne dialogi, np. wywiady, konwersacje
Zobacz tez strone ALISTER.
[ Ostatnio edytowany przez: Vivienne 16-03-2011 22:50 ]
Str 6 z 6 |
|
---|---|
Vivienne | Post #1 Ocena: 0 2011-03-16 22:49:44 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Ale wlasnie na BBC sa kursy j. angielskiego:
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/ Wlasnie tutaj masz rozne dialogi, np. wywiady, konwersacje Zobacz tez strone ALISTER. [ Ostatnio edytowany przez: Vivienne 16-03-2011 22:50 ] |
Post #2 Ocena: 0 2011-03-16 23:20:20 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
dzieckowemgle | Post #3 Ocena: 0 2011-03-17 00:49:49 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2008 Skąd: suffolk |
u mnie w pracy byly kursy angielskiego za free i z polakow tylko ja chodzilem. do teraz tego nie rozumie bo byly za darmo i w czasie pracy. jak mozna nie chciec sie uczyc jezyka kraju, w ktorym ma sie zamiar zostac na dlugo/zawsze, a nawet w razie powrotu to zawsze plus umiec jezyk obcy
|
Vivienne | Post #4 Ocena: 0 2011-03-17 08:40:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
To przewrotnosc natury ludzkiej, gdyby kursy byly platne przez kursantow i obowazkowe nie byloby problemu z frekwencja.
Pamietam kursy j. ang w Polsce i nastolatki, ktorych rodzice placili za nauke. Po prostu dzieci czesto zjawialy sie na pierwszych zajeciach i znikaly. |
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2011-03-17 22:44:53 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
A jeszcze lepiej, jaby byla ograniczona liczba miejsc na tym kursie, to dopiero bylaby przepychanka...jeszcze doplacaliby, zeby sie na liscie znalezc.
Ada
|
|
|
littleflower | Post #6 Ocena: 0 2011-03-18 05:52:36 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Ja tutaj dopoki nie umialam sie jako tako porozumiec z tubylcami - czulam sie jak niepelnosprawna, wymagajaca opieki z zewnatrz.
Czulam sie gorsza- kiedy musialam prosic o pomoc w tlumaczeniu, No i zawsze motywowalo mnie to ze niech gdziekolwiek, w srodku nocy, gdzies po drodze stanie mi albo dzieciom sie jakis wypadek a ja nie bede wstanie wyjasnic co sie stalo- nie zawsze jest mozliwosc tlumacza i czasem po prostu czas gra za duza role by czekac na tlumaczenie, przez moja glupote i lenistwo moglabym siebie lub dziecko skrzywdzic. Moze czarno to zawsze widze- ale wole dmuchac na zimne. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
marcinb | Post #7 Ocena: 0 2011-03-25 16:25:17 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Okazuje sie ze Testy z Angielskiego sa niespecjalnie trudne i do zdania. Nawet ci sie zarzekali ze to Skandal przez duze S, sa zadowoleni ze zaliczyli egzaminy na Level'u 2. Mozna? Ano mozna...
Inna sprawa to, jak wiesci z LP donosza, niektorzy z pracownikow tweirdza ze to bezprawne dzialanie - to raz, a dwa - to, ze skoro kursy sa jakoby oplacane z Funduszy UE to i oni jako pracownicy powinni dostawac pieniadze za uczeszczanie na te kursy. Nie wyplacanie im wynagrodzenia za udzial w kursie jest ponoc zwyklym bezprawiem. Jak zwykle okazuje sie ze nieznajomosc prawa szkodzi a najlepsi prawnicy specjalizujacy sie w Parwie Unijnym pracuja w fabryce ciastek. Czy rece moga jeszcze bardziej opasc? Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|