MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wkurzajacy donosiciel

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 2 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

elizaglasgow

Post #1 Ocena: 0

2011-01-11 00:45:50 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Jak nie dotyczy?A pieniazki na te zasilki to urzedy skad maja?Z nieba im spadaja?Ja mysle, ze np.z mojego dochodu, w formie podatkow.Benefit fraud dotyczy kazdego uczciwie pracujacego obywatela.
Ja tez kombinuje jak moge, poprostu pracuje uczciwie.Powinnam zaczac krasc chyba:(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

elizaglasgow

Post #2 Ocena: 0

2011-01-11 00:47:54 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Cytat:

2011-01-11 00:15:09, jedrek napisał(a):
Jak mi ukrana samochod, to powinienem zglosic na policje?
Czy bede donosicielem?
Bo przeciez kazdy kombinuje jak moze... trza zrozumiec czlowieka.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>jedrek</i> 11-01-2011 00:15 ]

Daruj zlodziejowi, moze to akurat jakas samotna matka!:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2011-01-11 01:18:23 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-01-11 00:40:10, stanislawski napisał(a):
Nawet w języku angielskim istnieje termin na donosicielstwo ("grass on";).

Więc kto tu jeszcze chciałby w podobnej sytuacji spełnić "swój obywatelski obowiązek"? Proszę się zgłaszać. Przy okazji krótka ankieta. Czy poinfromował/a byś władze, o czymś co ciebie nie dotyczy w:

a) PRL
b) III Rzeszy
c) Związku Radzieckim
d) III RP
e) UK
f) Iranie
g) w każdym przypadku

no jeżeli wzrost utrzymania oszustów beneficiarzy, powoduje wzrost podatku to chyba mnie to dotyczy.

sytuacja jest taka
twoja zona podbiera kase poza ustalony limit, a ty zapierniczasz jak głupi i starasz sie oszczędzić powiedzmy na dom czy samochód czy co tam chcesz, ale ciągle masz reke w nocniku bo z waszego budżetu żonka ciągle podbiera lewe benefity.

i co? nie pogonisz do tesciowej?? :-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

polskismak

Post #4 Ocena: 0

2011-01-11 08:29:14 (14 lat temu)

polskismak

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

Racja pewnie to samotna matka w dodatku samochód wykorzysta przez trzy dni nadchodzących mrozów a potem odstawi pod dom . Oczywiscie wczesniej wstepując na myjnię
polskismak co uk Świeże wędliny prosto z Polski na Twoim angielskim stole , największy wybór , najlepsze ceny , dostawa do domu gratis. płatność przy dostawie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

polskismak

Post #5 Ocena: 0

2011-01-11 08:31:51 (14 lat temu)

polskismak

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

Cytat:

2011-01-11 01:18:23, krakn napisał(a):
Cytat:

2011-01-11 00:40:10, stanislawski napisał(a):
Nawet w języku angielskim istnieje termin na donosicielstwo ("grass on";).

Więc kto tu jeszcze chciałby w podobnej sytuacji spełnić "swój obywatelski obowiązek"? Proszę się zgłaszać. Przy okazji krótka ankieta. Czy poinfromował/a byś władze, o czymś co ciebie nie dotyczy w:

a) PRL
b) III Rzeszy
c) Związku Radzieckim
d) III RP
e) UK
f) Iranie
g) w każdym przypadku

no jeżeli wzrost utrzymania oszustów beneficiarzy, powoduje wzrost podatku to chyba mnie to dotyczy.

sytuacja jest taka
twoja zona podbiera kase poza ustalony limit, a ty zapierniczasz jak głupi i starasz sie oszczędzić powiedzmy na dom czy samochód czy co tam chcesz, ale ciągle masz reke w nocniku bo z waszego budżetu żonka ciągle podbiera lewe benefity.

i co? nie pogonisz do tesciowej?? :-]:-]

Do tesciowej to nie najlepszy pomysł ona pewnie bedzie trzymała stronę żony
polskismak co uk Świeże wędliny prosto z Polski na Twoim angielskim stole , największy wybór , najlepsze ceny , dostawa do domu gratis. płatność przy dostawie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

accorek

Post #6 Ocena: 0

2011-01-11 09:26:04 (14 lat temu)

accorek

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

Dziekuje wszystkim za szybka odp.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #7 Ocena: 0

2011-01-11 10:47:48 (14 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

to i ja cos dodam z wlasnego podworka.Sytuacja sie zdarzyla na prawde.
Jakies 2 lata temu/a moze 3-nieistotne/kupilam corse.wszystko bylo oplacone i legalne.Ktoregos dnia pojechalam na poczte i zaparkowalam w bocznej uliczce na jakies 15 min max.Po 2 miesiacach przychodzi do mnie pismo na adres domowy ze wzywaja mnie na rozprawez powodztwa DVLA w tym i tym sadzie.
do wezwania zalaczone bylo ksero doniesienia przez pana..... dalej adres/???!!!!/ze moj samochod stal o tej godzinie tego dnia pod jego domem/gdzie nie ma zakazu parkowania/bez taxu!!! na szybie!!!
Myslalam ze z krzesla spadne jak to zobaczylam.
zaraz tez zadzwonilam do dvla i powiedzialam ze maja sprawdzic-tax oplacony-a w czasie zdarzenia zwyczajnie kolko spadlo z szyby na podloge.
p.s.ostatnio z kolego z Kenii mielismy dyskusje na temat ze Anglia jest krajem policyjnym.Jest.I to jak cholera.Mam wrazenie ze nawet wiedza w jakim rozmiarze buty i stanik kupuje!!!
ps2.jestem w dobrych stosunkach ze starszym anglikiem ktory mieszka pode mna.Zepsolo mi sie auto i poszlo do warsztatu.po jakims tygodniu moj sasiad zadzwonil do mnie do firmy zeby zapytac czy ze mna wszystko ok bo on od tygodnia auta pod domem nie widzial!zwyczajnie mogl zapytac moje dzieciaki albo zapukac.../powiem ze z tym sasiadem to my sasiadowcy dobrzy jestesmy-jak gotuje obiadek to mu dziewczyny moje czesto podrzuca,albo ciasto itd-on mnie zarzuca jajami z farmy-sama sympatia-ale gdzies tam jakis niesmak-mam wrazenie ze oni staraja sie wszystko wiedziec i wszystko slyszec-bo a noz sie przyda??

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2011-01-11 11:24:55 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

midian25

Post #9 Ocena: 0

2011-01-11 11:31:48 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Powinni wyłapać czym prędzej te wszystkie samotne mamuśki mieszkające z partnerami.
No ale jak kolega w pierwszym poście zauważył-"każdy kombinuje jak może",i właśnie tych kombinatorów przydałoby się usadzić,niech nie kombinują za cudze podatki tylko za robotę się wezmą.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #10 Ocena: 0

2011-01-11 11:34:33 (14 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

cono my tu mowimy o donosicielstwie-czytaj ze zrozumieniem.
2/napisalam ze road tax mialam zaplacony tylko kolko mi spadlo z szyby i bylo o tym ze mi podali dane personalne kto na mnie doniosl!!!
z choinki sie urwales???czytaj posty od poczatku!!!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,