MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

PROTEST - zakaz minuty ciszy!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 8 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

slonecz

Post #1 Ocena: 0

2010-04-14 10:50:11 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

Cytat:

2010-04-14 10:26:13, accorek napisał(a):
szkoda slow na takie pytanie.
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/58/25685/Uczcijmy-pamiec-ofiar
poczytaj tutaj

[ Ostatnio edytowany przez: <i>accorek</i> 14-04-2010 10:31 ]

nie musisz mi linkow wysylac znam temat i jestem na bierzaco!!!!

pytam sie ludzi/pracownikow jak sytuacja wygladala naprawde od srodka !!!!! czytaj!!!!!:-Y

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

accorek

Post #2 Ocena: 0

2010-04-14 11:05:36 (15 lat temu)

accorek

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2009

czytam w przeciwienstwie do ciebie

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #3 Ocena: 0

2010-04-14 11:08:12 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Przedstawiciel regionalny Bakavora twierdzi ze wykonal telefon do fabryki w sobote i w niedziele i menedzment twierdzil ze wszystko jest w porzadku i absolutnie zadnych problemow dlatego tez wczoraj byl bardzo poruszony. Prawdopodobnie nie wiedzial co sie stalo. Dowiedzial sie w dopiero w poniedzialek paradoksalnie jako jedna z ostatnich osob i zostal postawiony w narozniku ring bez szans na jakakolwiek reakcje. Jego zwierzchnicy domagaja sie wytlumaczenia a on zrobil awanture wsrod menedzerow ktorzy podczas telefonicznej kontroli w sobote i w niedziele zapewniali go ze wszystko jest w porzadku.

Tutaj dochodzimy do bardzo trudnej sytuacji gdzie obie strony nusza przestrzegac i prawa i procedur firmy.

Wobec pracownika odpowiedzialnego za podjecie decyzji wynikajacej z wyjatkowo blednej oceny sytuacji zostana wyciagniete konsekwencje sluzbowe zgodne z regulaminem.

NZostalismy poproszeni aby przekazac ze wszyscy swiadkowie, ktorzy widzieli pracownikow wyglaszajacych nieodpowiednie komentarze, ktorymi pracownicy mogli poczuc sie urazeni, proszenie sa o natychmiastowe skladanie skarg.

Na podstawie tych skarg podjeta zostanie akcja dyscyplinarna wobec takich osob.
Firma zgodnie z prawem nie moze ukarac pracownika bezpodstawnie - dlatego skargi na wygloszone komentarze beda uzasadnieniem do wszczecia postepowania dyscyplinarnego.

Prosze wszytkich o wstrzymanie wszytskich dzialan do godz 17 do momentu wydania oswiadczenia i do godziny 24 kiedy organizatorzy wydadza komentarz.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

ma-wi52

Post #4 Ocena: 0

2010-04-14 11:09:23 (15 lat temu)

ma-wi52

Kobieta

Z nami od: 14-04-2010

Jestem pracownikiem tej fabryki, akurat pracowałam w sobotę,kiedy doszły do nas wiadomości o tragedii.Reakcje polaków były różne niektóre wręcz nie do przyjęcia, ale cóż tacy jesteśmy.O niedzielnym zajściu dowiedziałam się od koleżanek, był to dla mnie szok.Cały świat łączy się z nami w smutku tylko nie nasi pracodawcy.Od nas jednak wymaga się poszanowania ich rocznic i pamiętam jak linie zostały zatrzymane na minutę ciszy w ich rocznicę.Wszyscy pracownicy bez różnicy na pochodzenie musieli uczestniczyć.Fabryka nie zbankrutowała.Dlatego moje oburzenie nie ma granic,nie możemy pozwolić by tak wielką tragedię dla naszego narodu porównywać ze zdechłym kotem.Lecz myślę tak sobie czy sami Polacy nie zapracowali sobie na takie traktowanie, wystarczy posłuchać naszych kolegów i koleżanek z pracy,popatrzcie też w polską telewizję.Niby wielka żałoba narodowa,smutek,żal i co się dzieje.Patrzy na nas cały świat.Przecież to woła o pomstę do nieba.Mimo to łączę się z moimi kolegami i koleżankami w tym proteście najwyższy czas byśmy byli traktowani z poważnie i z szacunkiem

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-04-14 11:12:33 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ma-wi52

Post #6 Ocena: 0

2010-04-14 11:31:56 (15 lat temu)

ma-wi52

Kobieta

Jestem pracownikiem tej fabryki, akurat pracowałam w sobotę,kiedy doszły do nas wiadomości o tragedii.Reakcje polaków były różne niektóre wręcz nie do przyjęcia, ale cóż tacy jesteśmy.O niedzielnym zajściu dowiedziałam się od koleżanek, był to dla mnie szok.Cały świat łączy się z nami w smutku tylko nie nasi pracodawcy.Od nas jednak wymaga się poszanowania ich rocznic i pamiętam jak linie zostały zatrzymane na minutę ciszy w ich rocznicę.Wszyscy pracownicy bez różnicy na pochodzenie musieli uczestniczyć.Fabryka nie zbankrutowała.Dlatego moje oburzenie nie ma granic,nie możemy pozwolić by tak wielką tragedię dla naszego narodu porównywać ze zdechłym kotem.Lecz myślę tak sobie czy sami Polacy nie zapracowali sobie na takie traktowanie, wystarczy posłuchać naszych kolegów i koleżanek z pracy,popatrzcie też w polską telewizję.Niby wielka żałoba narodowa,smutek,żal i co się dzieje.Patrzy na nas cały świat.Przecież to woła o pomstę do nieba.Mimo to łączę się z moimi kolegami i koleżankami w tym proteście najwyższy czas byśmy byli traktowani z poważnie i z szacunkiem

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-04-14 12:13:20 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

filipg

Post #8 Ocena: 0

2010-04-14 13:16:55 (15 lat temu)

filipg

Mężczyzna

Cieszę się, że niektórzy nie dadzą sobie w kasze dmuchać. Trzeba tępić prowincjonalizm i buractwo

tylko nie wiem jaka rekompensata będzie was/nas w pełni satysfakcjonować? Tez tzw. manadzer powinien powinien przepraszać na kolanach

Do góry stronyOffline

slonecz

Post #9 Ocena: 0

2010-04-14 13:18:56 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

Cytat:

2010-04-14 13:16:55, filipg napisał(a):
Cieszę się, że niektórzy nie dadzą sobie w kasze dmuchać. Trzeba tępić prowincjonalizm i buractwo

tylko nie wiem jaka rekompensata będzie was/nas w pełni satysfakcjonować? Tez tzw. manadzer powinien powinien przepraszać na kolanach

podwyzki raczej tez nie dostaniecie (zart)
:-]:-]:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

piterowski

Post #10 Ocena: 0

2010-04-14 14:05:34 (15 lat temu)

piterowski

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2010

Świat byłby lepszy gbybyśmy o żywych mówili tak dobrze jak o umarłych.Gbybyśmy potrafili rzeczowo i konstruktywnie rozmawiać między Sobą.Normalnie...jak rodacy z jednego kraju.To dziwne ,że czasem trudno zrozumieć drugiego Polaka.Dobrze,że jest też wielu rodaków którzy pozytywnie pracują na dobre imię POLSKI :)

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,