MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

PROTEST - zakaz minuty ciszy!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 21 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 21 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jess31

Post #1 Ocena: 0

2010-04-17 08:34:18 (15 lat temu)

Jess31

Kobieta

Z nami od: 17-06-2008

Oj chlopaki widze ze zmieniliscie moja plec lol:-]

Marcin twoj ostatni post wskazuje na to ze wszystko juz idzie w odpowiednim kierunku, mam nadzieje ze wszystko zakonczy sie pozytywnie i w efekcie warunki pracy poprawia sie drastycznie.

Mysle tez ze ani ja ani Anthrax nie zyczymy wam zle wrecz przeciwnie (Anthrax wybacz za wypowiedz w twoim imieniu), ja osobiscie wlaczylam sie do rozmowy aby przedstawic druga strone, kazdy kij ma dwa konce, domyslam sie ze Marcin wie co mam na mysli, ta sytuacja byla szkola dla wielu osob ... smutne jest tylko to ze takich fabryk, mniejszych czy wiekszych jest wiecej, gdzie ludzie pracuja w podobnych warunkach i byc moze tylko z powodu braku odpowiedniej komunikacji z Menedzmentem. Oprocz unite przydalaby sie jeszcze grupa ludzi (organizacja), ktora dbalaby w odpowiedni sposob o interesy Polakow na wyspie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Pracownica

Post #2 Ocena: 0

2010-04-17 12:53:48 (15 lat temu)

Pracownica

Kobieta

Z nami od: 16-04-2010

No to kochani poszlo w eter he :-D W poniedzialek zapraszam do sluchania radia Lincs FM ...no chyba ze firma zmieni na ten dzien stacje nadawania dla sziftu A:-(

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #3 Ocena: 0

2010-04-17 14:12:54 (15 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2010-04-17 08:34:18, Jess31 napisał(a):
Oj chlopaki widze ze zmieniliscie moja plec lol:-]

Marcin twoj ostatni post wskazuje na to ze wszystko juz idzie w odpowiednim kierunku, mam nadzieje ze wszystko zakonczy sie pozytywnie i w efekcie warunki pracy poprawia sie drastycznie.

Mysle tez ze ani ja ani Anthrax nie zyczymy wam zle wrecz przeciwnie (Anthrax wybacz za wypowiedz w twoim imieniu), ja osobiscie wlaczylam sie do rozmowy aby przedstawic druga strone, kazdy kij ma dwa konce, domyslam sie ze Marcin wie co mam na mysli, ta sytuacja byla szkola dla wielu osob ... smutne jest tylko to ze takich fabryk, mniejszych czy wiekszych jest wiecej, gdzie ludzie pracuja w podobnych warunkach i byc moze tylko z powodu braku odpowiedniej komunikacji z Menedzmentem. Oprocz unite przydalaby sie jeszcze grupa ludzi (organizacja), ktora dbalaby w odpowiedni sposob o interesy Polakow na wyspie.

zgadzam sie z Toba

co do instytucji dbajacej o interesy Polakow na wyspach - hmmmm

rodacy maja takie same prawa na wyspach jak inne legalnie przebywajace tu osoby - i instytucje broniace tych praw istnieja

gdyby rodacy sie integrowali i sami przestali kategoryzowac ludzi na narodowosci, zmienili swoja postawe do gospodarzy i wyzbyli sie gleboko zakorzenionych wlasnych uprzedzen, kompleksow i manii wyzszosci oraz manii przesladowczej - relacje bylyby 10 razy lepsze

zeby pokazac dobra wole - ustosunkuje sie do wpisu uzytkowniczki Pracownica dotyczacego wywiadu dla radia

mam szczera nadzieje ze rozmawialas/lyscie z redaktorem programu bardzo ostroznie i wasze wypowiedzi byly wywazone

jako pracownikow fabryki obowiazuje was prawo lojalnosci do pracodawcy i ostrzegam, ze publiczne szarganie firmy (bringing the employer into disrepute) moze miec przykre konsekwencje

prosze poczytac sobie ten link

wracajac do instytucji dbajacych o interesy Polakow - najlepsza organizacja nie pomoze jesli bedzie sie dziala samowolka i zalatwianie spraw bedzie sie odbywac za pomoca wrzaskow, zlosliwosci a nie negocjacji, i historie juz raz zalatwione wewnetrznie uporczywie beda wywlekane na publiczne forum. Nikt nie bedzie was bral na powaznie.

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

seba672

Post #4 Ocena: 0

2010-04-17 17:55:02 (15 lat temu)

seba672

Mężczyzna

Z nami od: 21-06-2009

email poszedł

Do góry stronyOffline

piterowski

Post #5 Ocena: 0

2010-04-17 18:27:32 (15 lat temu)

piterowski

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2010

Anthrax a nie trzeba było w takim tonie napisać od razu.Komentarz rzeczowy i wnoszący pomocne informacje dla całej przedmiotowej sprawy.Ludzie tutaj chcą znaleźć rozwiązanie satysfakcjonujące obie strony konfliktu.Tutaj nie chodzi o jeszcze większe zaostrzanie sytuacji która i tak już jest mocno napięta.Naprawdę nie wyjdzie to nikomu na dobre...

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #6 Ocena: 0

2010-04-17 18:43:03 (15 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2010-04-17 18:27:32, piterowski napisał(a):
Anthrax a nie trzeba było w takim tonie napisać od razu.Komentarz rzeczowy i wnoszący pomocne informacje dla całej przedmiotowej sprawy.Ludzie tutaj chcą znaleźć rozwiązanie satysfakcjonujące obie strony konfliktu.Tutaj nie chodzi o jeszcze większe zaostrzanie sytuacji która i tak już jest mocno napięta.Naprawdę nie wyjdzie to nikomu na dobre...

jak do tej pory to nikt sie o porady nie pytal i nie prosil. Juz raz deklarowalem pomoc i moja oferta jest nadal aktualna.
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #7 Ocena: 0

2010-04-17 19:39:43 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Anthrax,

Nikt Cie nie prosil o prady bo ton wyzszosci w twoich wypowiedziach wyraznie do tego zniechecal.

Niemniej jednak dziekuje za rzeczowy komentarz i naprawde go doceniam. A propos wywiadu, mysle ze byl i rzeczowy i stonowany. Mysle ze mogl przekazac zarzadowi firmy sygnal ze pracownicy widza zmiany w zachowaniu menedzmentu w tym tygodniu ale i ze oczekuja ze ten tydzien nie jest ostatnim. Rowniez ze zmiany, ktore nastapily na szyfcie nocnym A rozprzestrzenia sie na szyft dzienny A i B.

Mam nadzieje tez ze pracownicy po opadnieciu emocji zobacza te zmiany i beda monitorowac zachowanie menedzerow ale tez powstrzymaja sie od pochopnych reakcji.

Menedzment trzymany jest w biurze zwanym Akwarium a znajdujacym w hali produkcyjnej. Miny maja mocno nieszczesliwe i ciagle i ponoc ciagle narzekaja jak bardzo ich ta stytuacja upokarza. No coz, tak juz w zyciu bywa, raz na wozie a raz pod.

Niedlugo UtheU wyda oswiadczenie dotyczace calego zajscia jak i negocjacji. Niestety jako ze obie strony konfliktu dysponuja prawnikami pewne zadania nalezy uznac za niemozliwe do spelnienia w swietle obowiazujacyh przepisow, zarowno wewnetrznych firmy jak i prawa.

Zgodnie z sugestiami prawnikow prosze pamietac ze tylko formalne skargi na konkretne zachowanie skladane na konkretnego menedzera doprowadza do wszczecia postepowania dyscyplinarnego i tym samym wymoga na niej/nim zmiany w zachowaniu.

Bez skarg uruchomienie jakichkolwiek procedur jest niemozliwe.

---

Wszystkim ktorzy oczekuja cudu odpowiadam tak:

- Nie potrafie chodzic po wodzie, nie ciskam piorunami i nie mam czerwonej peleryny. Jestem zwyklym facetem ktory przez przypadek i wrodzone ADHD pojawil sie w kantynie.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

piterowski

Post #8 Ocena: 0

2010-04-17 19:44:42 (15 lat temu)

piterowski

Mężczyzna

Antrax jeżeli masz jakieś dobre pomysły pochwal się co dalej w tej sprawie zrobiłbyś TY ? Nie patrzmy w przeszłość bo to co zostało zrobione to już jest zrobione i nie da się tego odwrócić."Maszyna" została uruchomiona....
W jakim kierunku poszedłbyś TY jeżeli TY byłbyś organizatorem tego protestu...

Do góry stronyOffline

PRZYSTOJNIAK-1

Post #9 Ocena: 0

2010-04-17 20:33:15 (15 lat temu)

PRZYSTOJNIAK-1

Mężczyzna

Cytat:

2010-04-15 11:57:08, marcinb napisał(a):
Obrazek
mam pytanie do Marcina. Marcin powiedz mi i większości ludzi zainteresowanych czy pod tym pismem wystosowamnym przez fabrykę czy grópę BAKKAVOR nie powinien widnieć czyiś podpis? Ponieważ ludzie twierdzą - że nikt pod tym pismem się nie podpisał ponieważ nikt nie chce brać odpowiedzialności na siebie a pismo zostało wystosowane od niechcenia dla świętego spokoju. Dla wyjaśnienia innym nie szukam następnego ponktu zapalnego tyko pytam ktoś dając tę decyzję : powinien się podpisać czy nie?

[ Ostatnio edytowany przez: PRZYSTOJNIAK-1 17-04-2010 20:35 ]

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #10 Ocena: 0

2010-04-17 20:55:48 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Jest na papierze firmowym to chyba jest jednoznaczne. Podpisu nie ma i na pewno byloby duzo bardziej elegancko i uprzejmie, gdyby ktos jednoznacznie wzial odpowiedzialnosc na siebie.

Jakiekolwiek watpliwosci prosze kierowac do prawnikow. Ja nie znam prawa angielskiego na tyle zeby sie jednoznacznie wypowiadac w tej konkretnej kwestii. W razie watpliwosci zawsze kieruje sie do CAB.

Na druku jest napisane Wewnetrzne Ogloszenie Bakkavor - czyli jest to oficjalna informacja dla pracownikow Grupy Bakkavor.

---

Ze swej strony dodam jeszcze, ze wydaje sie ze wsrod bardziej oswieconej czesci menedzmentu mamy sprzymierzencow, ktorzy tez niekiedy uwazaja, ze niektorzy z ich kolegow nie zawsze nadaja sie na piastowane stanowiska.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 21 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,