MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

PROTEST - zakaz minuty ciszy!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 16 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anthrax

Post #1 Ocena: 0

2010-04-14 20:53:56 (15 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2010-04-14 20:38:32, PRZYSTOJNIAK-1 napisał(a):
Cytat:

2010-04-14 20:35:24, PRZYSTOJNIAK-1 napisał(a):
a wiecie jak fabryka wręczyła pracownikom. podam po niżej cytat który ktoś napisał w innym komentarzu
BANDITOS napisał:

Dajcie spokoj akcja zalagodzona byle bylo,zero wysilku sterta kartek ktora leżala przy drzwiach wyjsciowych i ochroniarz raz na 5 minut powiedzial wezcie listy,przeciez to nawet w kopercie nie bylo.Na dobra sprawe dodam ,ze listy informacyjne albo z grozbami typu za off-y byly drukowane na lepszym papierze i wkladane w koperte ,a nastepnie dostarczane do kazdego z osobna a tu?co?zwykly kwitek sobie lezy przy drzwiach i kazdy sam sobie mial go wziasc przy opuszczaniu firmy.Tragedia akcja fajnie sie zaczela ale zakonczyla sie zenująco wszystko z łaski po to zeby zalagodzic,ale zalagodzic tak... bo wypada widac to golym okiem masakra .Mysle ze w firmie nadal sie nic nie zmieni.

a mnie sie wydaje zeby firma na glowie stanela to i tak nic nie osiagnie skoro ktos analizuje na jakim papierze informacje sie drukuje i narzeka ze bez koperty! W ramki sobie to chcecie oprawic czy jak?
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-04-14 21:03:00 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ma-wi52

Post #3 Ocena: 0

2010-04-14 21:26:23 (15 lat temu)

ma-wi52

Kobieta

Z nami od: 14-04-2010

Moi drodzy mnie nie interesuje gatunek papieru,kto i w jaki sposób go wręczył, ważne jest tylko to że protest przyniósł efekt.Akurat w niedzielę 18 pracuję i chcę tą obiecaną minutą ciszy być z moimi rodakami tam w Polsce(choć w myślach).Mam też taką nadzieję że wreszcie zrozumieją nasi pracodawcy że my nie jesteśmy tylko robolami lecz ludżmi.Dziękuję Ci Marcin

Do góry stronyOffline

piterowski

Post #4 Ocena: 0

2010-04-14 21:28:51 (15 lat temu)

piterowski

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2010

Olenka85 masz rację.A Antraxa już proszono uprzejmie o zaprzestanie robienia zamieszania w tym temacie.Ale widzę,że do niczego to nie prowadzi.Każdy z Nas ma prawo do wolnej i swobodnej wypowiedzi ale jak to ma wyglądać tak jak w jego wykonaniu to lepiej tego nie robić.Każdy jego post ma prowokujący charakter.Najlepszym rozwiązaniem jest przemilczenienie tego co ma do powiedzenia (sprowokowania).Chce pisać niech Sobie pisze.Ludzie nie muszą tego czytać i komentować.Wtedy w tym temacie NAPEWNO trochę więcej porządku zapanuje.

Do góry stronyOffline

4ary

Post #5 Ocena: 0

2010-04-14 21:33:29 (15 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Anthrax czy ty sam wiesz o co ci chodzi? Godzina 12 w Polsce to 11 na wyspie. A laczenie sie z kims w bolu czy radosci to przezywanie tego w tej samej chwili. Ja wiem to jest symboliczne ale niektorym zalezy na tej symbolice. Zyczenia swiateczne czy urodzinowe tez wysylasz w innych terminach?
To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

piterowski

Post #6 Ocena: 0

2010-04-14 21:46:30 (15 lat temu)

piterowski

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2010

4ary - dla tego kolesia jak grają lokalne drużyny np. na Old Trafford (z całym szacunkiem dla lokalnej piłki) to zapewne mówi już : Nasi grają....No comments

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #7 Ocena: 0

2010-04-14 21:51:05 (15 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Wg mnie skoro minuta ciszy miala byc o 12 czasu pl to wtedy wlasnie powinna byc. Caly narod laczyl sie w tym czasie w smutku i zalobie (poza bezdusznymi, znieczulonymi do bolu pustymi w srodku imitacjami ludzi) to i tak powinni zrobic pracownicy tej wlasnie firmy. Wielki szacunek dla tych, ktorzy mimo grozb odeszli od linii i uczcili wszystkie 96 ofiary w ten wlasnie sposob :/

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2010-04-14 21:51:29 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie sposob nie widziec, ze Anthrax ma wiele racji w swoich przemysleniach. Jak juz wczoraj napisalam, i wypowiedzi innych wydaja sie to potwierdzac, ze pelna liste zalow do firmy (byc moze zupelnie uzasadnionych) postanowiono naswietlic wykorzystujac do tego tragedie jaka wydarzyla sie. Mowiac o braku szacunku dla ofiar i sytuacji przez pracodawce.... ja widze, nie o chwile ciszy pracownikom jakby chodzilo, ale o chwile burzy.

Jak trudno zrozumiec punkt widzenia Anthrax, to ja moze podam inny przyklad. Pracownik niezbyt zadowolony z podejscia pracodawcy w stosunku do innych spraw, przychodzi na zmiane i mowi, ze musi wyjsc o godzinie powiedzmy 10-ej, bo jest chory i ma ustalona wizyte u lekarza. Pracodawca mowi, ze nie wyda pozwolenia, bo za pozno zgloszono potrzebe wyjscia (moze i robi to zlosliwie, bo nie pierwszy raz moze nie szanuje potrzeb pracownika). Pracownik oburzony, moze w pelni racji, na sposob zachowania pracodawcy, bo ma juz wszystkiego dosyc, a brak pozwolenia nawet w tak powaznej sytuacji jak choroba, jest juz zupelnym przegieciem. Ktos zapyta pracownika, i co z twoim zdrowiem, byles u lekarza? A pracownik na to, ze nie byl, bo mu manager nie pozwolil isc na umowiona wizyte. Ale jak to, jak jest powaznie chory, to mogl pojsc w innym czasie, isc na pogotowie......

Czy wiec chodzilo bardziej o brak troski o zdrowie, czy tez o brak zgody na zadanie pracownika. Bo jak ktos jest chory, to idzie do lekarza albo bez wzgledu na pozwolenie, albo idzie jak najszybciej jak tylko moze w swoim czasie. A skoro nie poszedl wcale, to czy choroba byla tylko pretekstem do skargi?

Tutaj pracodawca nie wydal pozwolenia na minute ciszy, ale jak widac, nie o minute ciszy cale zamieszanie, co jest chore, to fakt, ze smierc wielu osob wydala sie najlepsza okazja do wypominek i zalatwiania wszystkich innych zalow.

A jesli nie chodzilo o nic innego jak minute ciszy, to pracodawca wydal oswiadczenie, ze taka okazja do zlozenia holdu bedzie zorganizowana, zejdzie sie akurat z rozpoczeciem uroczystosci pogrzebowych. Czy ogloszenie w The Times powinno byc dane, czy moze dymisja calego kierownictwa da zadoscuczynienie. A moze tylko jak manager bedzie pracowal od tej pory na stanowisku przy maszynie, za darmo, to wtedy bedzie to dopiero odpowiednio zrekompensowane?

W 1865 roku, tego samego dnia jak dzisiaj, Prezydent Abraham Linkoln zostal zastrzelony, czy ktos wspomnial o tej rocznicy/ Czy brak napomkniecia jest brakiem szacunku, wszak Linkoln to postac slawna.....

[ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 14-04-2010 21:53 ]

Ada

Do góry stronyOffline

4ary

Post #9 Ocena: 0

2010-04-14 22:23:00 (15 lat temu)

4ary

Konto usunięte

O ludzie nastepna z pokrecona logika :-o Ciekawe ,ze takie proby usprawiedliwiania pracodawcy prezentuja na ogol osoby ,ktore juz tu dlugo mieszkaja. I co ma smierc Lincolna w 1865 do tego wszystkiego?

[ Ostatnio edytowany przez: 4ary 14-04-2010 22:28 ]

To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

Webmis

Post #10 Ocena: 0

2010-04-14 22:57:34 (15 lat temu)

Webmis

Mężczyzna

Z nami od: 14-04-2010

Dopiero teraz po raz pierwszy rozpoczęłem lekturę tej dyskusji i moją pierwszą refleksją jest : Anthrax to zwykły flamer, który prowokuje resztę do kłótni. Druga, to wniosek że nie powinny się wypowiadać o tym osoby które nie znają całości problemu. Tak się składa, że pracuję w tej fabyce od bardzo dawna i napatrzyłem się na wiele niesprawiedliwości i coraz śmielszych prób dyskryminowania polskich pracowników. Oczywiście zawsze w ramach obowiązujących reguł aby nie dało się nikomu nic oficjalnie zarzucić. I zgadzam się, że poziom złości u pracowników jest ściśle powiązany z poprzednimi doświadczeniami. Ludzie są systematycznie zastraszani, a wielu ma rodziny na utrzymaniu i dużo do stracenia. Mimo to, ludzie Ci mieli odwagę w tym dniu stanąć z podniesionym czołem i sprzeciwić się ewidentnie złośliwej decyzji jednej osoby z managementu. Mylicie się mówiąc, że powinni się organizować po pracy. To nie był zryw w ostatniej chwili, wiele delegacji od rana chodziło prosić o jedyne 2 minuty szacunku dla nas i naszej sprawy. Czy to tak wiele ? Linie produkcyjne zatrzymuje się bez problemu kiedy ma przybyć audyt albo goście. I do tego nie trzeba jakiś wybitnych przygotowań. Jak ktoś słusznie zauważył to tylko ciastka w końcu. Natomiast tak negatywne reakcje spowodował nie tylko zakaz postoju jak się tu mówi cały czas, ale przede wszystkim reakcja asystentów managera na spontaniczne postoje ludzi. To były krzyki, zastraszania i groźby kar dyscyplinarnych. Zwieńczeniem tych moich słów niech będzie cytat jaki powtórzę za moją koleżanką a pochodzący z ust prawdopodobnie głównej sprawczyni całego konfliktu : "Jesteście w Anglii a nie w Polsce, a nas wasze żałoby nie obchodzą". Pozdrowienia dla mojego kolegi od fotografii ;).

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,