Str 2 z 24 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-04-13 13:39:25 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #2 Ocena: 0 2010-04-13 13:40:20 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
nie wiem ile ciastek schodzi z lini w jedna minute ale wiem ze ok. 80% zalogi pochodzi z Polski.
Linie czesto staja z powodow technicznych na czas dluzszy niz 2 minuty. MOga i stac nawet po 30 minut. Ostatnio prace opuszczala menedzerka z wieczornej zmiany i wszystkie linie stanely na 10-15 minut a pracownicy zebrani w jednej z 4 hal fabryki zegnali ja oklaskami. Mozna zatrzymac linie, MOZNA. Monza inaczej traktowac tubylcow a inaczej przyjezdnych NIE MOZNA. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
marcinb | Post #3 Ocena: 0 2010-04-13 13:41:42 (15 lat temu) |
ta czesc wysylamy:
Protest I hereby protest against the decision made by the production management on the 11th of April 2010. Forbidding polish personnel from honouring the tragically deceased in the plane crash near the city of Smolensk with a two-minute tribute may be considered as lack of compassion and an act of humiliation. Therefore, in the act of solidarity with the employees I request the following: 1. a reasonable explanation to be given to the personnel 2. written apologies to be issued to all employees 3. a manager who caused such outcry to be held responsible for their decision Yours Sincerely, IMIE NAZWISKO MIASTO KRAJ Tutaj dane kontakowe fabryki: Laurens Patisseries, Jessop Way, Newark, Nottinghamshire NG24 2ER --- tel: (+44) 01636 613 171 fa ![]() --- e-mail: cakes@laurens.co.uk Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #4 Ocena: 0 2010-04-13 13:42:16 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Jess31 | Post #5 Ocena: 0 2010-04-13 13:48:45 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2008 Skąd: Coventry |
Cytat: 2010-04-13 13:40:20, marcinb napisał(a): nie wiem ile ciastek schodzi z lini w jedna minute ale wiem ze ok. 80% zalogi pochodzi z Polski. Linie czesto staja z powodow technicznych na czas dluzszy niz 2 minuty. MOga i stac nawet po 30 minut. Ostatnio prace opuszczala menedzerka z wieczornej zmiany i wszystkie linie stanely na 10-15 minut a pracownicy zebrani w jednej z 4 hal fabryki zegnali ja oklaskami. Mozna zatrzymac linie, MOZNA. Monza inaczej traktowac tubylcow a inaczej przyjezdnych NIE MOZNA. Marcin ok, zrozumialam ze zatrzymanie linii nie bylo problemem ale nadal nie rozumie dlaczego wymagamy od innych czegos czego sami od siebie bysmy nie wymagali ... przyznam z drugiej strony ze 80% pracownikow to naprawde wiele i wlasciciel powinien wykazac troche szacunku ... mysle ze Anglicy bardzo sie roznia od nas pod tym wzgledem |
|
|
czarnulka33 | Post #6 Ocena: 0 2010-04-13 13:52:36 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: newwport gwent |
wyslany ,ale musze to napisac dla mnie to idioci i debile co nie pozwola dac tych 2 minut zeby uczcic pamiec naszych rodakow
|
marcinb | Post #7 Ocena: 0 2010-04-13 13:57:08 (15 lat temu) |
w Padleysie linie stanely a pracownicy na wolnym otrzymali sms z kondolencjami.
W swieta narodowe UK linie staja i pracownicy biora udzial w minucie ciszy. Nie o minute ciszy a o rowne traktowanie. Parcownikow o zdanie czy chca uczcic minuta ciszy poleglego brytyjskiego zolnierza nikt nie pyta, czy chca pozegnac menedzerke tez nie pytali tylko spedzili ludzi - a moze ktos jej nie lubil? Pracownicy firmy podpisuja protest i na listach sa rowniez anglicy, litwni, lotysze itp itd Azjatka o ktorej wspomnialem wczesniej na innym watku przyszla, podpisala liste i powiedziala ze Nie fabryka bedzie decydowac kogo zycie jest wazniejsze. Poza tym - pracownicy mowia ze jesli chodzi o pieniadze to mogli popracowac dwie minuty dluzej. Odbior pracownikow jest taki: Zostalismy upokorzeni i ponizeni I o to chodzi. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #8 Ocena: 0 2010-04-13 14:05:03 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Jess31 | Post #9 Ocena: 0 2010-04-13 14:19:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2008 Skąd: Coventry |
Cytat: 2010-04-13 13:57:08, marcinb napisał(a): w Padleysie linie stanely a pracownicy na wolnym otrzymali sms z kondolencjami. W swieta narodowe UK linie staja i pracownicy biora udzial w minucie ciszy. Nie o minute ciszy a o rowne traktowanie. Parcownikow o zdanie czy chca uczcic minuta ciszy poleglego brytyjskiego zolnierza nikt nie pyta, czy chca pozegnac menedzerke tez nie pytali tylko spedzili ludzi - a moze ktos jej nie lubil? Pracownicy firmy podpisuja protest i na listach sa rowniez anglicy, litwni, lotysze itp itd Azjatka o ktorej wspomnialem wczesniej na innym watku przyszla, podpisala liste i powiedziala ze Nie fabryka bedzie decydowac kogo zycie jest wazniejsze. Poza tym - pracownicy mowia ze jesli chodzi o pieniadze to mogli popracowac dwie minuty dluzej. Odbior pracownikow jest taki: Zostalismy upokorzeni i ponizeni I o to chodzi. Marcin sorry ale sie powtorze, minuta ciszy w swieta narodowe w UK, minuta za brytyjskiego zolnierza czy okazanie im szacunku jest chyba jak najbardziej w porzadku bo w koncu chyba jestesmy w Uk prawda? w Polsce nie ma ciszy po tragediach w Anglii i o to mi chodzi, czyli my Polacy nie mamy szacunku do tragedii innych wiec dlaczego wymagamy? i sorry ale zachowujesz sie jak bys tu byl dopiero od wczoraj Marcin, jeden anglik zostal dobrze wychowany i szanuje swoich pracownikow, inny nawet moze nie wiedziec gdzie sie Polska na mapie znajduje nie wspominajac nawet nazwiska Kaczynski |
czarnulka33 | Post #10 Ocena: 0 2010-04-13 14:26:54 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: newwport gwent |
a ja mysle ze Marcin dal temat i kto chce to niech sie pod nim podpisze ,wysle maila a jak ktos nie chce to poprostu da sobie spokoj ,nie kazdy mysli tak samo , inni przezywaja ,drudzy nie,wiec jakies sprzeczki to tu nie na miejscu teraz sa
|