MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwiazki Zawodowe Unite the Union

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 34 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 32 | 33 | 34 ] - Skocz do strony

Str 7 z 34

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-11-12 09:57:13 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-11-12 10:05:53 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-11-20 12:37:30 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-11-20 12:38:54 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #5 Ocena: 0

2009-11-20 12:56:10 (16 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Cytat:

2009-11-20 12:38:54, Czerstwy napisał(a):
Ludzie trzymajcie się z daleka od Bakkavor Group Laurence Pattiseries i od tych związków zawodowych również. Laurence to miejsce dla świrów, maksimum 3 miesiące pracy i zaczniecie mieć ubytki w intelekcie. Co do związków, to naciągacze jakich mało. Biorą kase i jeszcze nikomu w niczym nie pomogli. Jak bedziecie potrzebować pomocy to zamydlą wam oczy, wciskając bzdury i żerując na tym, że nie znacie języka angielskiego. Pozdro dla wszyskich, którzy mają rozum w głowie.

Bez przesady to ze Tobie nie pomogli to nie znaczy ze nie pomogli nikomu. Napisz cos wiecej o tym zakladzie i dlaczego uwazasz ze zwiazki sa takie beznadziejne. Pamietaj tylko ze zwiazki zawodowe tworza sami pracownicy wewnatrz zakladu a nie organizatorzy ktorzy przyjezdzaja i organizuja spotkania. Jezeli w zwiazkach jest kilka osob z calego zakladu to taka wlasnie jest sila zwiazkow i takie same mozliwosci wywalczenia czegokolwiek....

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-11-20 13:36:32 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #7 Ocena: 0

2009-11-20 13:51:26 (16 lat temu)

tom8104

Cytat:

2009-11-20 13:36:32, Czerstwy napisał(a):
Nie możesz powiedzieć, że związki mi nie pomogły, ponieważ nigdy nie prosiłem ich o pomoc. Problemy w pracy załatwiam przez adwokata i w sądzie i jest to najlepsza forma obrony przed tą częścią brytyjskich podmiotów gospodarczych, żerujących na polskiej emigracji, pod postacia pewnej formy "kapitalistycznego niewolnictwa". Firm po tytułem Bakkavor a w szczególności Laurens'a nie zamierzam tu opisywać bo to strata czasu. Ci co tam byli i mają trochę więcej ambicji niż proletariat a wystarczająco dużo honoru by nie dać się poniżać za 200 funtów na tydzień, wiedzą o czym mówię. A jeśli Ty tego jeszcze nie rozumiesz to proponuję Ci zatrudnić się w jednej z tych firm. Byćmoże po takim doświadczeniu przestaniesz sprzedawać rodakom ideologiczną papkę.:-]

Wiec jak sam widzisz zwiazki zawodowe nie mogly ci pomoc skoro nawet do nich nie zwrociles. Znam wiele zakladow gdzie jest mnostow nieprawidlowosci a wiekszosc naszych rodakow mysli ze wystarczy jeden telefon do zwiazkow i wpadnie brygada specjalan ktora rozprawi sie z pracodawca - kompletna bzdura.
Wiekszosc nie rozumie sposobu dzialania zwiazkow zawodowych a Twoj zaklad pracy wyglada mi na kolejny przyklad miejsca gdzie dzieje sie duzo niedobrego ale kazdy woli skulic glowe i siedziec cicho zeby nie miec problemow. Dobrze ze chociaz Ty zdecydowales sie walczyc o swoje......

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-11-20 14:57:56 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-11-20 17:24:37 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #10 Ocena: 0

2009-11-20 17:59:10 (16 lat temu)

tom8104

Cytat:

2009-11-20 14:57:56, Czerstwy napisał(a):
Panie kolego. Na szczęście nie jestem już pracownikiem. I miejmy nadzieję, że nigdy nie będę musiał. Tym bardziej w zakładach typu Bakkavor i jemu podobnych. To fakt, że ogromna ilość Polaków chowa głowę w piasek, ale niestety ideologią ich nie nakarmisz. Nie jestem przeciwnikiem Twojej ideologii w rzeczy samej, natomiast jeśli mówimy o związkach Unite the Union, moje uprzedzenia są uzasadnione. Sam kiedyś byłem ich członkiem przez krótki czas, lecz szybko wycofałem sie będąc świadkiem nieudolności ich działania.
Niestety związki te w mojej opini działają na szkodę pewnej części jego członków, szczególnie Polaków. Nieudolność działania i próby zduszenia wszelkich zaistniałych zagadnień w zarodku, powodują w większości przypadków zaniechanie działania ze strony pokrzywdzonych. Byłem w stanie to zaobserwowac jak również wyciągnołem wnioski z relacji innych członków tego związku. Moim zdaniem związek jest skorumpowany i nakierowany na kontrolowanie jego członków, w szczególności Polaków. Dlatego, żeby przekonać mnie Twojej ideologii musiałbyś założyć polski, niezależny, nieskorumpowany związek zawodowy, który przynajmniej teoretycznie będzie miał szanse walki o prawa polskich pracowników. Jeśli Ci się to uda, masz moje poparcie. Napewno się przyłaczę.

Zwiazki zawodowe sa dla wszytskich bez wzgledu na plec wyznanie kolor skory czy narodowosc. Sila zwiazkow zawodowych tkwi w jednoczeniu pracownikow a nie w podzialach....
wiec jak juz mialbym budowac zwiazki zawodowe to albo dla wszystkich albo wogole bym sie w to nie bawil...

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 34 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 32 | 33 | 34 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,