MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwiazki Zawodowe Unite the Union

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 34 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 32 | 33 | 34 ] - Skocz do strony

Str 4 z 34

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

WILKOLAK

Post #1 Ocena: 0

2009-06-20 19:45:28 (16 lat temu)

WILKOLAK

Kobieta

Z nami od: 20-06-2009

...WITAM BARDZO BYM CHCIALA KONTAKT Z ZWIAZKAMI ZAWODOWYMI PONIEWAZ OD 6 MC DZWONIE TELEFONY MILCZA PISZE EMAILE NIESTETY NAWET ICH NIKT NIE ODBIERA .....WIEC JAK MOZNA DO WAS DOLACZYC LUB NA WAS LICZYC ....MAM PROBLEM Z PRACODAWCA DLATEGO BO WYWALCZYLAM ODSZKODOWANIE I WYROWNANIE ZA ZWOLNIENIA ...I STALO SIE 3 UWAGI I JESTEM ZWOLNIONA ...NIE WOLNO GADAC BO ZNOW CZYMS GROZA ZAPYTALAM CZY TO OBOZ PRACY NIESTETY DOSTALAM ODP ZEBYM Z DRUGIEJ STRONY POCALOWALA KLAMKE ..CZUJE SIE JAK W PODSTAWOWCE ZA TE UWAGI I PODEJRZEWAM ZE NAWET OBOZIE PRACY JEST LEPIEJ BO MOZNA ROZMAWIAC...PROSZE O JAKA KOLWIEK WYPOWIEDZ PANA Z ZWIAZKOW ZAWODOWYCH MOZE KTOS SIE WKONCU ZAINTERESUJE NAMI POLAKAMI I ZACZNIE ODBIERAC FONY I ODPISYWAC EMAILE.POZDRAWIAM

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anmi

Post #2 Ocena: 0

2009-06-20 20:05:31 (16 lat temu)

anmi

Mężczyzna

Z nami od: 26-03-2007

Cytat:

2009-06-20 19:45:28, WILKOLAK napisał(a):
...WITAM BARDZO BYM CHCIALA KONTAKT Z ZWIAZKAMI ZAWODOWYMI PONIEWAZ OD 6 MC DZWONIE TELEFONY MILCZA PISZE EMAILE NIESTETY NAWET ICH NIKT NIE ODBIERA .....WIEC JAK MOZNA DO WAS DOLACZYC LUB NA WAS LICZYC ....MAM PROBLEM Z PRACODAWCA DLATEGO BO WYWALCZYLAM ODSZKODOWANIE I WYROWNANIE ZA ZWOLNIENIA ...I STALO SIE 3 UWAGI I JESTEM ZWOLNIONA ...NIE WOLNO GADAC BO ZNOW CZYMS GROZA ZAPYTALAM CZY TO OBOZ PRACY NIESTETY DOSTALAM ODP ZEBYM Z DRUGIEJ STRONY POCALOWALA KLAMKE ..CZUJE SIE JAK W PODSTAWOWCE ZA TE UWAGI I PODEJRZEWAM ZE NAWET OBOZIE PRACY JEST LEPIEJ BO MOZNA ROZMAWIAC...PROSZE O JAKA KOLWIEK WYPOWIEDZ PANA Z ZWIAZKOW ZAWODOWYCH MOZE KTOS SIE WKONCU ZAINTERESUJE NAMI POLAKAMI I ZACZNIE ODBIERAC FONY I ODPISYWAC EMAILE.POZDRAWIAM

Po pierwsze nie krzycz na nas ;-) a po drugie wybierz sobie związki odpowiadające Tobie z tej listy i się zapisz :-)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

tom8104

Post #3 Ocena: 0

2009-06-20 20:15:37 (16 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Cytat:

2009-06-20 19:45:28, WILKOLAK napisał(a):

Mozesz powiedziec do kogo piszesz te maile i dzwonisz. Jezeli chodzi o Unite to nie slyszalem zeby zamkneli ktorys ze swoich oddzialow. Jezeli rzeczywiscie to prawda ze nikt z Unite nie chce Ci pomoc to prosilbym o szczegoly....
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #4 Ocena: 0

2009-06-20 20:21:25 (16 lat temu)

tom8104

Cytat:

2009-06-20 20:18:01, adam70035 napisał(a):
Związkowiec....!!!!:-D Ta postać naprawdę jest bardzo interesująca,zresztą co mnie wogóle obchodzi taki człowiek,ludzie przejżyjcie na oczy gwarantuję Wam to,czas to pokaże,nie rozpisuję Wam dalej bo to bezsensu gadać....:-D Pisać można godzinami.

Napisz napisz bo jestem ciekaw kto tu daje ciala czy to definitywnie wina organizatora czy moze niechec ze strony pracownikow a moze komorka prawna Unite polozyla sprawe jak sie to czesto zdarza.

Do góry stronyOffline

WILKOLAK

Post #5 Ocena: 0

2009-06-20 20:35:45 (16 lat temu)

WILKOLAK

Kobieta

DZWONIE KONKRETNIE DO ZWIAZKOW ZAWODOWYCH W OBSLUDZE W J.POLSKIM I PISALAM EMAILE ....NAWET PROSZAC O KODEKS PRACY ZEBY MI PREZYSLALI NIESTETY BEZ REZULTATOW DO DNIA DZISIEJSZEGO.....W PONIEDZIALEK BEDE DZWONIC DO ADWOKATA KTORY MAM NADZIEJE ZE MI NA MOJE PYTANIA ODPOWIE I POKIERUJE CO JA MAM ZROBIC W ZWIAZKU Z MOJA PRACA ....JA JUZ DLUZEJ TEGO NIE WYTRZYMAM MILCZALAM O ROK ZA DLUGO WKONCU MIARA SIE PRZEBRALA ...POZDRAWIAM

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #6 Ocena: 0

2009-06-20 20:40:36 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

WILKOLAK

Uprzejmie prosze wylaczyc Caps Lock - na Forum staramy sie uzywac standardowej formy zapisu.
Duze litery uzyte w calej wypowiedzi nadaja wypowiedzi nieco agresywny charakter.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

tom8104

Post #7 Ocena: 0

2009-06-20 20:54:03 (16 lat temu)

tom8104

Cytat:

2009-06-20 20:35:45, WILKOLAK napisał(a):
DZWONIE KONKRETNIE DO ZWIAZKOW ZAWODOWYCH W OBSLUDZE W J.POLSKIM I PISALAM EMAILE ....NAWET PROSZAC O KODEKS PRACY ZEBY MI PREZYSLALI NIESTETY BEZ REZULTATOW DO DNIA DZISIEJSZEGO.....W PONIEDZIALEK BEDE DZWONIC DO ADWOKATA KTORY MAM NADZIEJE ZE MI NA MOJE PYTANIA ODPOWIE I POKIERUJE CO JA MAM ZROBIC W ZWIAZKU Z MOJA PRACA ....JA JUZ DLUZEJ TEGO NIE WYTRZYMAM MILCZALAM O ROK ZA DLUGO WKONCU MIARA SIE PRZEBRALA ...POZDRAWIAM

Powodzenia w takim razie ale z Twojej wypowiedzi wynika ze raczej z Unite nie probowalas sie kontaktowac.
Widzisz znam mnostwo takich miejsc gdzie ludzie milcza czasem po 3 lub 4 lata wiec naprawde ciezko komus pomoc jak on sam nie chce.
Sa przypadki gdzie ludzie sa zwalniani na czas urlopu zeby im za niego nie placic, od pensji pracownika odciagane jest po 40 funtow tygodniowo bo rzekomu zle odbija karte,ludzi straszy sie zwolnieniem jak nie chca robic nadgodzin, sa ponizani i gnebieni czasem rowniez przez polskich "przelozonych".
Jak natomiast oferuje sie im pomoc to albo boja sie odezwac (to akurat jestm w stanie zrozumiec) ale czesto slysze ze i tak zwiazki nie pomoga albo ze wole zeby mi na flaszke zostalo niz mam do zwiazkow sie zapisac.
Oczywiscie niektorym ludziom ktorzy naprawde w Polsce zaznali wielkiej biedy sie nie dziwie bo nawet minimalna stawka i wykorzystywanie ze strony pracodawcy to i tak 1000 lepiej niz to co mieli w Polsce.
Jezeli moge cos doradzic to nie bojcie sie korzystac ze swoich praw.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #8 Ocena: 0

2009-06-20 21:15:25 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Problem ze związkami jest taki że zapisują się do nich ludzie niemal wyłącznie tacy którzy mają problemy w pracy lub już zostali zwolnieni.

Oczekują że we wtorek się zapiszą a w środę przyjedzie ekipa ze zwązków i najlepiej jak da po mordzie znielubianemu managerowi, który oczywiście tak się przestraszy że padnie na kolana i będzie prosił o jeszcze, a potem ze łzami w oczach przeprosi Polaków za wyimaginowane krzywdy i da im z miejsca dwukrotną podwyżkę.

Oczywiście taka romantyczna wizja związków ma tyle wspólnego z życiem co bajka o królewnie Śnieżce.

Związkom tacy członkowie jak wyżej opisani są raczej mało przydatni. Dobry związkowiec to taki który pracuje, płaci składki i nie stwarza problemów, a jak ma jakąś sprawę do związku to dotyczy ona załogi, wydziału, a nie wyłącznie jego własnych 4 liter.

Dziękuję za uwagę.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

WILKOLAK

Post #9 Ocena: 0

2009-06-20 21:17:20 (16 lat temu)

WILKOLAK

Kobieta

ZARAZ ZARAZ PO 1 JESTEM KOBIETA I NIE PIJE NIE PRZERABIAM KASY NA FLASZKI CZY COS W TYM STYLU JESTEM TU Z RODZINA I BARDZO PRZEPRASZAM ZE NIE NAPISALAM IZ DZWONILAM DO UNITE I TAM WIECZNIE CZEKALAM NA POLACZENIE .....PO DRUGIE NIE MOGE DZWONIC Z PRACY BO MNIE ZWOLNIA ....PO TRZECIE PRACUJE W TAKICH GODZINACH ZE NIC NIE ZALATWIE MOGE TYLKO EMAILEM A DZWONILAM WTEDY GDY MIALAM URLOP...NIE WIESZ JAKA JEST TAM SYTUACJA W PRACY FAKT LUDZIE SIE BOJA MAJA RODZINY WOLA PLAKAC I MILCZEC KOBIETY W CIAZY PRACJA I W WYSOKICH TEMPERATURACH JESZCZE IM ZABIERAJA MACIERZYNSKIE I DAJA Z GROSZA RESZTE WCALE SIE NIE DZIWIE ZE SIE BOJA...JA TEZ NIE NAZEKALAM DOPOKI NIE ZACZELAM ZE ZWOLNIENIAMI PLACILI MI 30% ZA WYPADEK JA SOBIE WYWALCZYLAM 100% I TU SIE ZACZELO.....UWAGI NIE WIADOMO SKAD I KIEDY ....WKONCU JAK MI WPISALI UWAGE ZE PISZE SMSY A DZWONILA SZKOLA MOJEGO SYNA POWIEDZIALAM SOBIE DOSC NIE BEDA MNIE STRASZYC UWAGAMI ....NIECH MNIE ZWALNIAJA I NAPISZA ZA CO .....I TRESC UWAG JESLI WOGOLE SA...POZDRAWIAM

Uwaga moderatora: Prosze wylaczyc CAPS LOCK - lewa strona klawiatury.

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #10 Ocena: 0

2009-06-20 21:19:33 (16 lat temu)

tom8104

Cytat:

2009-06-20 21:15:25, Superlover napisał(a):
Problem ze związkami jest taki że zapisują się do nich ludzie niemal wyłącznie tacy którzy mają problemy w pracy lub już zostali zwolnieni.

Oczekują że we wtorek się zapiszą a w środę przyjedzie ekipa ze zwązków i najlepiej jak da po mordzie znielubianemu managerowi, który oczywiście tak się przestraszy że padnie na kolana i będzie prosił o jeszcze, a potem ze łzami w oczach przeprosi Polaków za wyimaginowane krzywdy i da im z miejsca dwukrotną podwyżkę.

Oczywiście taka romantyczna wizja związków ma tyle wspólnego z życiem co bajka o królewnie Śnieżce.

Związkom tacy członkowie jak wyżej opisani są raczej mało przydatni. Dobry związkowiec to taki który pracuje, płaci składki i nie stwarza problemów, a jak ma jakąś sprawę do związku to dotyczy ona załogi, wydziału, a nie wyłącznie jego własnych 4 liter.

Dziękuję za uwagę.

Poniekad zgadzam sie z Toba:-]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 34 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 32 | 33 | 34 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,