Cytat:
2008-04-18 01:31:27, RolandSapiecha napisa³(a):
Jezeli masz zamiar pracowac w opiece potrzebne ci jest CRB, czyli zaswadczenie o niekaralnosci. I tak zwane POVA, ktore jest potwierdzeniem ze nie molestowalas nikogo seksualnie i nie znajdujesz sie w europejskim spisie skazanych za to przestepstwo i czy nie ciagnie sie za toba zakaz sadowy pracowania z dziecmi. Tak to wyglada. Na POVA czeka sie okolo tygodnia. Po otzrymaniu tego praktycznie mozesz zaczac pracowac. Tak bylo w moim przypadku. Calkowity koszt zaswiadczen kosztuje 47 fuciakow i sa tylko dwie uprawnione agencjie ktore moga to sprawdzic dla twojego pracodawcy. Nie ma sensu jechac do polski po zaswiadczenie , bo prcodawca musi miec te wyzej wymienione i tylko je. Nikt nie zaryzykuje utrate biznesu przez jeden papierek , ktory wczesniej czy pozniej musi dojsc. Pozdro
dzieki za dokladne informacje, a nie jakies przekomazanie sie jak twoi poprzednicy. pracodawca nic nie mowil o kosztach tego zaswiadczenia, moze potem chce odliczyc od wynagrodzenia:) Tylko problem w tym ze ja juz czekam miesiac na te zaswiadczenia i nie wiem czy szukac czegos innego czy nadal czekac!!??czy ja moge to w jakims biurze to sprawdzic??
[ Ostatnio edytowany przez: malgosia1984 18-04-2008 10:31 ]