Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Newark » zaswiadczenie o niekaralnosci

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Newark" opiekują się: Redakcja, marcinb

Strona główna » Newark » zaswiadczenie o niekaralnosci

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 3
malgosia1984

Post #1

2008-04-17 12:35:53 (3 miesiące temu)

malgosia1984

Kobieta

Z nami od: 06-04-2008

Cytat:

Oczywiscie wszystko odbywa sie w jezyku angielskim, zaswiadczenie z Polski odbiera sie osobiscie w sadzie w Polsce jesli takowe jest ci potrzebne. Sorry ale chyba ktos cie robi w balona z tym zaswiadczeniem wyslanym przez Anglikow do Polski.

no to co ja mam teraz zrobic, jechac do Polski i isc do sadu czy co?bo zalezy mi na tej pracy!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

malgosia1984

Post #2

2008-04-17 12:46:22 (3 miesiące temu)

malgosia1984

Kobieta

Cytat:

2008-04-16 17:53:36, agak11 napisał(a):
Takie zaswiadczenie to CRB i potrzebne jest generalnie w kazdej pracy majacej zwiazek z opieka nad ludzmi. Ja na swoje czekalam ok.4 tygodni, moja kolezanka zaledwie 2 ale znam osoby, ktore czekaly kilka miesiecy i w tym czasie niemogly podjac pracy. Po roku takie zaswiadczenie sie odnawia. Oczywiscie wszystko odbywa sie w jezyku angielskim, zaswiadczenie z Polski odbiera sie osobiscie w sadzie w Polsce jesli takowe jest ci potrzebne. Sorry ale chyba ktos cie robi w balona z tym zaswiadczeniem wyslanym przez Anglikow do Polski.

no to jak ty takie zaszwiadczenie potrzebowalas to gdzie jak to u ciebie wygladalo? bo ja wypelnialam papiery w jezyku angileskim oczywiscie, i pracodawca powiedzial na poczatku ze musi je gdzies wyslac nie pamietam juz dokladnie, a potem jak rozmawialam przez telefon to powiedzial ze do Polski, bo musza mnie sprawdzic!! ja juz sama nie wiem co mam robic, czy szukac nowej pracy czy czekac??!! a moze jechac do Polski i zalatwic takie zaswiadczenie z sadu??!!

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #3

2008-04-17 13:08:00 (3 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

I tak będzie najlepiej.Jedź do swojego sądu okręgowego,weź zaświadczenie,a później zasuwaj do przysięgłego.I masz problem z głowy.Ewentualnie niech ktos z rodziny to weźmie,o ile można.Mi kiedyś brał mój tata.Nie wiem jak jest teraz.
Do tego opłata za znaczek,chyba 45zł,jesli sie nie zmieniło.
Kliknij w wyszukiwarce-zaświadczenie o niekaralności i zobacz gdzie jest Twój sąd.Ja pochodze z Białej Podl,ale tata jechał do W-wy.Zadzwoń tam i spytaj czy ktoś może Ci wziąć.Po prostu.

Do góry stronyOffline

malgosia1984

Post #4

2008-04-17 13:51:39 (3 miesiące temu)

malgosia1984

Kobieta

Dzieki za informacje tak chyba zrobie, ale jakby ktos mial tez takie przygody jak ja to prosze piszcie bo ja juz powoli trace sily....

Do góry stronyOffline

vitek

Post #5

2008-04-17 15:58:16 (3 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-04-17 13:08:00, ewamik napisał(a):
I tak będzie najlepiej.Jedź do swojego sądu okręgowego,weź zaświadczenie,a później zasuwaj do przysięgłego.I masz problem z głowy.

Moim skromnym zdaniem zaświadczenie z Polski nie ma żadnej wartości w W. Brytanii dlatego nie zawracałbym sobie głowy.
Raczej skontaktowałbym się z crb i zapytał dlaczego tak długo trwa
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Catch

Post #6

2008-04-17 16:30:46 (3 miesiące temu)

Catch

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2007

Cytat:

2008-04-17 15:58:16, vitek napisał(a):
Moim skromnym zdaniem zaświadczenie z Polski nie ma żadnej wartości w W. Brytanii dlatego nie zawracałbym sobie głowy.
Raczej skontaktowałbym się z crb i zapytał dlaczego tak długo trwa

Vitku zawsze wszędzie masz swoje zdanie i .. cóż do pierwszej pracy potrzebne mi było zaświadczenie TYLKO z Polski :)
cóż mogli Ciebie spytać o zdanie - oszczędziłbym 50 zł :)
Nie dyskutuj z idiotą - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem...

Do góry stronyOnline

Numer gadu-gadu

vitek

Post #7

2008-04-17 23:14:14 (3 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Ale dlaczego akurat z Polski? Mogli cię poprosić o dostarczenie z Chin tego zaświadczenia, a co! :-)
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOffline

Strona WWW

RolandSapiecha

Post #8

2008-04-18 01:31:27 (3 miesiące temu)

RolandSapiecha

Mężczyzna

Z nami od: 26-03-2008

Jezeli masz zamiar pracowac w opiece potrzebne ci jest CRB, czyli zaswadczenie o niekaralnosci. I tak zwane POVA, ktore jest potwierdzeniem ze nie molestowalas nikogo seksualnie i nie znajdujesz sie w europejskim spisie skazanych za to przestepstwo i czy nie ciagnie sie za toba zakaz sadowy pracowania z dziecmi. Tak to wyglada. Na POVA czeka sie okolo tygodnia. Po otzrymaniu tego praktycznie mozesz zaczac pracowac. Tak bylo w moim przypadku. Calkowity koszt zaswiadczen kosztuje 47 fuciakow i sa tylko dwie uprawnione agencjie ktore moga to sprawdzic dla twojego pracodawcy. Nie ma sensu jechac do polski po zaswiadczenie , bo prcodawca musi miec te wyzej wymienione i tylko je. Nikt nie zaryzykuje utrate biznesu przez jeden papierek , ktory wczesniej czy pozniej musi dojsc. Pozdro:-D

Do góry stronyOffline

Catch

Post #9

2008-04-18 06:38:46 (3 miesiące temu)

Catch

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2007

Cytat:

2008-04-17 23:14:14, vitek napisał(a):
Ale dlaczego akurat z Polski? Mogli cię poprosić o dostarczenie z Chin tego zaświadczenia, a co! :-)

cóż jak jesteś chińczykiem i całe swoje życie spędziłeś w chinach bądź ostatnie kilka lat - zapewne się przyda :) zaświadczenie o niekaralności w Anglii dostanie każdy który dopiero co przybył do Anglii nawet wielokrotny morderca - w końcu jak dopiero przyjechał to niewiele mógł zmajstrować.
No chyba że imigranci z Chin są bardziej zdolni niż Polacy.
Nie dyskutuj z idiotą - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem...

Do góry stronyOnline

Numer gadu-gadu

daggerss

Post #10

2008-04-18 06:49:26 (3 miesiące temu)

daggerss

Kobieta

Z nami od: 21-03-2008

Ja zauwazylam kilkakrotnie, ze jedna z dziewczyn, ktora zajmuje sie u nas kierowcami zaswiadczenie o niekaralnosci robi online. Poszukaj na necie moze cos wygrzebiesz.
Daggerss.. :)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony