| Autor |
Strona: 2 z 3 |
| malgosia1984 |
Post #1 2008-04-17 12:35:53 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 06-04-2008 Skąd: Newark |
Cytat:
Oczywiscie wszystko odbywa sie w jezyku angielskim, zaswiadczenie z Polski odbiera sie osobiscie w sadzie w Polsce jesli takowe jest ci potrzebne. Sorry ale chyba ktos cie robi w balona z tym zaswiadczeniem wyslanym przez Anglikow do Polski.
no to co ja mam teraz zrobic, jechac do Polski i isc do sadu czy co?bo zalezy mi na tej pracy!!
|
|

|
 |
|
| malgosia1984 |
Post #2 2008-04-17 12:46:22 (3 miesiące temu) |
Cytat:
2008-04-16 17:53:36, agak11 napisał(a):
Takie zaswiadczenie to CRB i potrzebne jest generalnie w kazdej pracy majacej zwiazek z opieka nad ludzmi. Ja na swoje czekalam ok.4 tygodni, moja kolezanka zaledwie 2 ale znam osoby, ktore czekaly kilka miesiecy i w tym czasie niemogly podjac pracy. Po roku takie zaswiadczenie sie odnawia. Oczywiscie wszystko odbywa sie w jezyku angielskim, zaswiadczenie z Polski odbiera sie osobiscie w sadzie w Polsce jesli takowe jest ci potrzebne. Sorry ale chyba ktos cie robi w balona z tym zaswiadczeniem wyslanym przez Anglikow do Polski.
no to jak ty takie zaszwiadczenie potrzebowalas to gdzie jak to u ciebie wygladalo? bo ja wypelnialam papiery w jezyku angileskim oczywiscie, i pracodawca powiedzial na poczatku ze musi je gdzies wyslac nie pamietam juz dokladnie, a potem jak rozmawialam przez telefon to powiedzial ze do Polski, bo musza mnie sprawdzic!! ja juz sama nie wiem co mam robic, czy szukac nowej pracy czy czekac??!! a moze jechac do Polski i zalatwic takie zaswiadczenie z sadu??!!
|
|

|
 |
|
| ewamik |
Post #3 2008-04-17 13:08:00 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London/Neasden |
I tak będzie najlepiej.Jedź do swojego sądu okręgowego,weź zaświadczenie,a później zasuwaj do przysięgłego.I masz problem z głowy.Ewentualnie niech ktos z rodziny to weźmie,o ile można.Mi kiedyś brał mój tata.Nie wiem jak jest teraz.
Do tego opłata za znaczek,chyba 45zł,jesli sie nie zmieniło.
Kliknij w wyszukiwarce-zaświadczenie o niekaralności i zobacz gdzie jest Twój sąd.Ja pochodze z Białej Podl,ale tata jechał do W-wy.Zadzwoń tam i spytaj czy ktoś może Ci wziąć.Po prostu.
|
|

|
 |
|
| malgosia1984 |
Post #4 2008-04-17 13:51:39 (3 miesiące temu) |
Dzieki za informacje tak chyba zrobie, ale jakby ktos mial tez takie przygody jak ja to prosze piszcie bo ja juz powoli trace sily....
|
|

|
 |
|
| vitek |
Post #5 2008-04-17 15:58:16 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Cytat:
2008-04-17 13:08:00, ewamik napisał(a):
I tak będzie najlepiej.Jedź do swojego sądu okręgowego,weź zaświadczenie,a później zasuwaj do przysięgłego.I masz problem z głowy.
Moim skromnym zdaniem zaświadczenie z Polski nie ma żadnej wartości w W. Brytanii dlatego nie zawracałbym sobie głowy.
Raczej skontaktowałbym się z crb i zapytał dlaczego tak długo trwa 'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
|

|

|
|
| Catch |
Post #6 2008-04-17 16:30:46 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 29-06-2007 Skąd: Gravesend |
Cytat:
2008-04-17 15:58:16, vitek napisał(a):
Moim skromnym zdaniem zaświadczenie z Polski nie ma żadnej wartości w W. Brytanii dlatego nie zawracałbym sobie głowy.
Raczej skontaktowałbym się z crb i zapytał dlaczego tak długo trwa
Vitku zawsze wszędzie masz swoje zdanie i .. cóż do pierwszej pracy potrzebne mi było zaświadczenie TYLKO z Polski :)
cóż mogli Ciebie spytać o zdanie - oszczędziłbym 50 zł :) Nie dyskutuj z idiotą - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem...
|
|

|

|
|
| vitek |
Post #7 2008-04-17 23:14:14 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Ale dlaczego akurat z Polski? Mogli cię poprosić o dostarczenie z Chin tego zaświadczenia, a co!
'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
|

|

|
|
| RolandSapiecha |
Post #8 2008-04-18 01:31:27 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 26-03-2008 Skąd: Doncaster |
Jezeli masz zamiar pracowac w opiece potrzebne ci jest CRB, czyli zaswadczenie o niekaralnosci. I tak zwane POVA, ktore jest potwierdzeniem ze nie molestowalas nikogo seksualnie i nie znajdujesz sie w europejskim spisie skazanych za to przestepstwo i czy nie ciagnie sie za toba zakaz sadowy pracowania z dziecmi. Tak to wyglada. Na POVA czeka sie okolo tygodnia. Po otzrymaniu tego praktycznie mozesz zaczac pracowac. Tak bylo w moim przypadku. Calkowity koszt zaswiadczen kosztuje 47 fuciakow i sa tylko dwie uprawnione agencjie ktore moga to sprawdzic dla twojego pracodawcy. Nie ma sensu jechac do polski po zaswiadczenie , bo prcodawca musi miec te wyzej wymienione i tylko je. Nikt nie zaryzykuje utrate biznesu przez jeden papierek , ktory wczesniej czy pozniej musi dojsc. Pozdro
|
|

|
 |
|
| Catch |
Post #9 2008-04-18 06:38:46 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 29-06-2007 Skąd: Gravesend |
Cytat:
2008-04-17 23:14:14, vitek napisał(a):
Ale dlaczego akurat z Polski? Mogli cię poprosić o dostarczenie z Chin tego zaświadczenia, a co!
cóż jak jesteś chińczykiem i całe swoje życie spędziłeś w chinach bądź ostatnie kilka lat - zapewne się przyda :) zaświadczenie o niekaralności w Anglii dostanie każdy który dopiero co przybył do Anglii nawet wielokrotny morderca - w końcu jak dopiero przyjechał to niewiele mógł zmajstrować.
No chyba że imigranci z Chin są bardziej zdolni niż Polacy.
Nie dyskutuj z idiotą - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem...
|
|

|

|
|
| daggerss |
Post #10 2008-04-18 06:49:26 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 21-03-2008 Skąd: Manchester |
Ja zauwazylam kilkakrotnie, ze jedna z dziewczyn, ktora zajmuje sie u nas kierowcami zaswiadczenie o niekaralnosci robi online. Poszukaj na necie moze cos wygrzebiesz. Daggerss.. :)
|
|

|

|
|