Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Newark » zaswiadczenie o niekaralnosci

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Newark" opiekują się: Redakcja, marcinb

Strona główna » Newark » zaswiadczenie o niekaralnosci

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 22)
malgosia1984

Post #1

2008-04-16 10:30:36 (3 miesiące temu)

malgosia1984

Kobieta

Z nami od: 06-04-2008

witam :-)
mam wazne pytanie: czy jest ktos moze kto rowniez musial miec zaszwiadczenie o niekaralnosci do swojej pracy? jesli tak czy moze sie podzielic informacjami jak dlugo czekal na przeslanie tego zaswiadczenia z Polski? bo moj pracodawca wyslal dokumenty juz miesiac temu i caly czas czeka no i w zwiazku z tym ja rowniez czekam z podjeciem pracy, bo nie moge zaczac wczesniej niz w momencie jak papriery beda w komplecie!!!licze na jakies dobre informacje od uczestnikow forum pozdrawiam serdecznie :-D:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2

2008-04-16 10:52:33 (3 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Nigdy nie spotkałem się z tym aby do pracy potrzebne było zaświadczenie z Polski. Czy naprawdę twój pracodawca był w stanie wypełnić formularz wniosku po polsku i wysłać go pod właściwy adres w Polsce że o znaczkach skarbowych nie wspomnę? Wątpię. Jedyne co może wchodzić w rachubę to angielskie zaświadczenie tzw. disclosure, moja żona potrzebowała takie do pracy w szkole, ale zaczęła pracę bez tego zaświadczenia i dopiero później ono przyszło, żadnych problemów.
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOnline

Strona WWW

malgosia1984

Post #3

2008-04-16 11:01:23 (3 miesiące temu)

malgosia1984

Kobieta

pracodawca nie wypisywal zadnego wniosku tylko ja to robilam i to w jezyku angielskim.
Potem sie dowiedzialm ze do pracy wlsanie z dziecmi czy osobami straszymi jest potrzebne potwierdzenie z Polski ale nie wiem jak to sie nazywa fachowo w jezyku angielskim:-( a wiesz moze jak dlugo to trwalo??

Do góry stronyOffline

Andziula

Post #4

2008-04-16 13:03:54 (3 miesiące temu)

Andziula

Kobieta

Z nami od: 21-06-2007

Sadze ze tutaj znajdziesz informacje :-)
Kto rano wstaje ten jest nie wyspany.:)

Do góry stronyOffline

Catch

Post #5

2008-04-16 14:25:32 (3 miesiące temu)

Catch

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2007

moja 2 połowa czekała 3 miesiące na te4go typu papierek więc... troszkę poczekasz

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

malgosia1984

Post #6

2008-04-16 16:49:38 (3 miesiące temu)

malgosia1984

Kobieta

Z tego ze 3 miesiace to sie nie ciesze. Czekanie jest strasznie irytujace:-|:-Y
Dzieki za linka do stronki, poczytam moze znajde cos ciekawego:-)
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Catch

Post #7

2008-04-16 17:32:47 (3 miesiące temu)

Catch

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2007

jak potrzebujesz tylko z Polski zaświadczenie - jedź sama do Polski - 48 h i masz zaświadczenie z sądu + 24 h tłumaczenie przysięgłe
firma mojej 2 połowy załatwiała zaświadczenie z Anglii i Polski więc nie sami to robili...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

agak11

Post #8

2008-04-16 17:52:19 (3 miesiące temu)

agak11

Z nami od: 01-04-2008

Takie zaswiadczenie to CRB i potrzebne jest generalnie w kazdej pracy majacej zwiazek z opieka nad ludzmi. Ja na swoje czekalam ok.4 tygodni, moja kolezanka zaledwie 2 ale znam osoby, ktore czekaly kilka miesiecy i w tym czasie niemogly podjac pracy. Po roku takie zaswiadczenie sie odnawia. Oczywiscie wszystko odbywa sie w jezyku angielskim, zaswiadczenie z Polski odbiera sie osobiscie w sadzie w Polsce jesli takowe jest ci potrzebne. Sorry ale chyba ktos cie robi w balona z tym zaswiadczeniem wyslanym przez Anglikow do Polski.

Do góry stronyOffline

agak11

Post #9

2008-04-16 17:53:36 (3 miesiące temu)

agak11

Z nami od: 01-04-2008

Takie zaswiadczenie to CRB i potrzebne jest generalnie w kazdej pracy majacej zwiazek z opieka nad ludzmi. Ja na swoje czekalam ok.4 tygodni, moja kolezanka zaledwie 2 ale znam osoby, ktore czekaly kilka miesiecy i w tym czasie niemogly podjac pracy. Po roku takie zaswiadczenie sie odnawia. Oczywiscie wszystko odbywa sie w jezyku angielskim, zaswiadczenie z Polski odbiera sie osobiscie w sadzie w Polsce jesli takowe jest ci potrzebne. Sorry ale chyba ktos cie robi w balona z tym zaswiadczeniem wyslanym przez Anglikow do Polski.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #10

2008-04-16 18:10:15 (3 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Mój kolega pracuje w kasynie w monitoringu.Potrzebne było zaświadczenie o niekaralności.
natomiast mi,gdy kilka ładnych lat temu pracowałam gdzies tam w Europie takie zaświadczenie było potrzebne dozielonej karty.Taka karta,która pozwalała pracowac,życ i mieszkać gdzies tam.I urząd sam ubiegał sie o taką kartę.Czekali na nią ok 8mies ale dostali.Mój tata przysłał mi ją,a ja zaniosłam do urzędu ale oni chcieli po swojemu.Tak jakby nie ufali mi czy co?

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony