MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dom z shared ownership

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mirabelka77

Post #1 Ocena: 0

2007-11-16 12:05 (18 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

Z nami od: 25-04-2007

a nas wlasnie przekonali do tej opcji znajomi Anglicy z pracy mojego meza,ktorzy wlasnie kupili mieszkania w ten sposob.poza tym jezeli bede chciala to mam prawo wykupu dalszej czesci,jako pierwsza,a jezeli nie to po trzech latach moge juz to sprzedac,tez jezeli bede chciala i mam to na pismie wiec nie wiem skad te informacje posiadasz.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2007-11-16 12:14 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

autofan

Post #3 Ocena: 0

2007-11-16 12:32 (18 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

No coz byly to opinie osob ktore maja mortgage na calosc jak i share ownership, wiec jesli ktos decyduje sie na cos to raczej wie o co chodzi i czy jest z tego zadowolony. Sa to ludzie w miare normalni o dziwo niezle wyksztalceni wiec chyba wiedza co mowia. Nie twierdze ze ktorys ze sposobow jest lepszy, najwazniejsze znalezc najlepsza opcje dla siebie. Mam nadzieje, ze kazdemu z nas to sie udalo.
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer ICQNumer Skype

Post #4 Ocena: 0

2007-11-16 13:55 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mirabelka77

Post #5 Ocena: 0

2007-11-16 14:09 (18 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

nie,zawsze po zakonczeniu aukcji dzwoniono do mnie i informowano,ze np.jestem druga na liscie,badz dana property poszla do kogos,kto byl w wiekszej potrzebie niz moja rodzina:-Y
zeby byla jasnosc:zarejestrowalam sie u siebie w councilu na shared ownership buyer list-raz w tyd.wychodza ogloszenia o property na sprzedaz i mozesz o nie bidowac.
oprocz tego zarejestrowalam sie bezposrednio na www.homeoptions.co.uk i tam sprawdzalam oferty roznych Housing Association,jednak maja srednio aktualne oferty,poza tym ja bardzo chcialam zostac w swojej dzielnicy-no i udalo sie,tfu,tfu.
mam nadzieje,ze jasno to opisalam;-)
poza Londynem jest duzo wiecej ofert,ale my musimy tu jeszcze troche pomieszkac,dlatego opcja zalatwienia tego przez moj council byla mi jak najbardziej na reke.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2007-11-16 14:34 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

autofan

Post #7 Ocena: 0

2007-11-16 15:04 (18 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

jasne ,w mojej okolicy mozna wykupic tylko max. 75%,stad te rozbieznosci.Natomiast jedno jest pewne ,nawet czesc wlasnosci to lepsze niz placic komus rent,wiec powodzenia.
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer ICQNumer Skype

czytelnik1

Post #8 Ocena: 0

2007-11-16 16:05 (18 lat temu)

czytelnik1

Z nami od: 12-06-2007

A to dziwne bo my moglismy kupic z marszu, tzn bylismy zarejstrowani w Councilu ale nasza ilosc punktow byla smieszna. Znalezlismy te mieszkania przypadkiem i na drugi dzien skladalismy papiery, oprocz tego zarejstrowalismy sie na stronce internetowej ( nie pamietam jakiej, ale chodzilo o mieszkania dzielone )i zaraz zaczely przychodzic do nas oferty, cala masa az bylismy zaskoczeni. Inna sprawa jest to, ze mieszkamy 45 mil od Londynu i pewnie popyt jest mniejszy. Pozdrowionka :-]

Do góry stronyOffline

mirabelka77

Post #9 Ocena: 0

2007-11-17 22:24 (18 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

xfish,nie wiem co Ci poradzic w tej kwestii,ja szukalam sama,nikt mi nie przesylal zadnych ofert.
pytalae mnie natomiast czy ponioslam juz jakies oplaty,wiec wlasnie sie zaczynaja:-]
295£-Valuation fee dla banku
250£-deposit dla Housing Association(na wypadek,gdybysmy sie wycofali,jak nie,to pojda te pieniazki na pierwszy rent)
155£-dla solicitors,na pierwsze papierkowe prace:-o
calosc dla solicitors-3100£
pozdrawiam i zycze powodzenia:-P

Do góry stronyOffline

xena25

Post #10 Ocena: 0

2008-01-23 16:54 (17 lat temu)

xena25

Z nami od: 18-10-2007

Mam pytanie czy ktos posiada 50%lub mniej w sharedownership za 2 bedroom flat W Londynie glownie w zachodnim Londynie(H&F)?Interesuja mnie informacje dotyczacje
splaty kredytu i czesc za wynajem.
Dzieki

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,