Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Nottingham » Dom z shared ownership

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Nottingham" opiekują się: marcheweczka, UKDarek

Strona główna » Nottingham » Dom z shared ownership

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 3
czytelnik1

Post #1

2007-11-15 21:06 (rok temu)

czytelnik1

Z nami od: 12-06-2007

Mysle ze to bardzo dobry pomysl ( z tym szampanem hi,hi ), my bylismy tak napaleni :-]:-]:-] ze juz meblowalismy mieszkanie ( w myslach ) a tu taka zla wiadomosc, ale coz, teraz podchodze do tematu kredytu ze stoickim spokojem i ogolnie mam to gdzies, jak dostaniemy to fajnie jak nie to zaczekamy. Zycze powodzonka i trzymam kciuki. :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mirabelka77

Post #2

2007-11-15 21:22 (rok temu)

mirabelka77

Kobieta

Z nami od: 25-04-2007

ja sie nie napalam ,bo zawsze bylismy na liscie drudzy:-Y,nie liczylam na to do tego stopnia,ze wplacilam zaliczke na depozyt do kolejnego mieszkania do wynajecia(jestem w ciazy z druga dzidzia,a mieszkam na 3 pietrze bez windy):-Y
tydzien po tym zadzwonili do mnie z councilu,ze mieszkanie moze byc nasze wrrr:-].na szczescie zaliczke odzyskam:-D

Do góry stronyOffline

czytelnik1

Post #3

2007-11-15 22:36 (rok temu)

czytelnik1

Z nami od: 12-06-2007

Mirabelka77 tyle dobrych wiadomosci :-], uwielbiam czytac lub sluchac takich milych rzeczy :-]:-]:-]... Teraz jeszcze mocniej trzymam kciuki za wszystkich ( Twoja rodzinke no i dzidzunie ktora ma sie narodzic ) i za piekne mieszkanko i za kaske z depozytu, a pewnie sie przyda na mebelki :-]:-]:-]. Buiaczki i pozdrawiam

Do góry stronyOffline

autofan

Post #4

2007-11-15 22:53 (rok temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Zapomiales Czytelniku 1 ze,te pozostala czesc beda liczyc w/g cen obowiazujacuch jak sie na wykup zdecydujesz ,po drugie jesli uda Ci sie splacic po roku czy dwoch to gratuluje .Tez to pzerabialem ,niestety (albo raczej stety) po rozmowie z anglikami zdecydowalismy sie na pelny kredyt.Mysle ze nie wszystko wszyscy pojmuja prawidlowo.Tak czy siak zycze powodzenia

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5

2007-11-15 23:19 (rok temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Jak sie dobrze policzy to moze to byc dobre wyjscie, ale nie w kazdej sytuacji.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

mirabelka77

Post #6

2007-11-16 07:52 (rok temu)

mirabelka77

Kobieta

nie stac mnie w chwili obecnej na pelen mortgage(depozyt),a przy opcji 100%,czy tez 5% wlkadu miecieczne raty sa zbyt duze dla nas.wole jednak splacac swoje 50%,nia splacac komus mortgage,tym bardziej,ze wyjdzie mnie to 60£ wiecej niz rent,ktory place obecnie.dziekuje za mile slowa czytelniku,tez Wam zycze powodzenia:-D

Do góry stronyOffline

xFish

Post #7

2007-11-16 08:19 (rok temu)

xFish

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2006

Cytat:

2007-11-15 22:53, autofan napisał(a):
Zapomiales Czytelniku 1 ze,te pozostala czesc beda liczyc w/g cen obowiazujacuch jak sie na wykup zdecydujesz ,po drugie jesli uda Ci sie splacic po roku czy dwoch to gratuluje .

Oczywiscie ze beda liczyc wg obowiazujacych cen. Tak samo moja czesc jak bede chcial ja sprzedac bedzie liczona po obowiazujacych cenach.
Nikt nie pisal o splaceniu po roku czy dwoch a o dokupieniu drugiej czesci (np jak zaczne lepiej zarabiac) - a to mozesz zrobic w kazdej chwili - jak tylko bedziesz w stanie splacac kredyt za 100% mieszkania.
Niektorzy blednie podchodza do powodow dla jakich ludzie sie decyduja na zakup w shared ownership.
To nie jest wybor czy chce cale czy pol. To jest wybor czy chce dalej wynajmowac (i splacac komus kredyt) - czy wole miec swoje mieszkanie (przynajmniej w 50%) a wynajmowac druga polowe.
Po prostu niektorych ludzi nie stac placic 1000 funtow raty co miesiac.

Do góry stronyOffline

mirabelka77

Post #8

2007-11-16 08:40 (rok temu)

mirabelka77

Kobieta

jest dokladnie tak jak piszesz x-fish,poniewaz jestem obecnie na maternity leave,i tak wlasciwie zarabia tylko moj maz.kiedy wroce do pracy sytuacja sie zmieni i bedzie mozna pomyslec o czyms innym:-D

Do góry stronyOffline

autofan

Post #9

2007-11-16 08:57 (rok temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

xFish masz racje ,kazdy wybiera w/g swoich mozliwosci.Podalem tylko informacje ,ktore sa istotne .Mnie przekonali znajomi anglicy .ZTCW w share ownership nigdy nie masz mozliwosci wykupu calosci.Tak czy siak zycze powodzenia i pozdrawiam z poludnia

Do góry stronyOffline

xFish

Post #10

2007-11-16 09:11 (rok temu)

xFish

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2006

Cytat:

2007-11-16 08:57, autofan napisał(a):
Mnie przekonali znajomi anglicy .ZTCW w share ownership nigdy nie masz mozliwosci wykupu calosci.

Jest dokladnie odwrotnie
Cytat:
This is the part buy/part rent scheme, with the option to buy more shares later on. Purchases normally begin with a 50% share but it is sometimes possible to buy as little as 25% to start off with.

After 12 months, if you feel you can afford to, you can buy further shares until you own the home yourself outright.

Co do znajomych anglikow. Dodam, ze rowniez zasiegalem informacji. Powiedzieli mi jeszcze ciekawsza rzecz a mianowicie, ze moze sie zdarzyc, ze ktoregos dnia, z dnia na dzien, council moze wykupic moja czesc i nic nie moge z tym zrobic. Musze sie wyprowadzic. Nie musze dodawac, ze to nieprawda (podobnie jak z tym, ze nie mozesz dokupic udzialow) no chyba, ze przestaniesz placic.
Cytat:

2007-11-16 08:57, autofan napisał(a):
Tak czy siak zycze powodzenia i pozdrawiam z poludnia

Ja rowniez pozdrawiam.
... i rowniez z poludnia :)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony