Przeglądaj forum |
Działem "Nottingham" opiekują się: marcheweczka, UKDarek |
|
Strona główna » Nottingham » Nowy na tym forum |
| Autor | (Odpowiedzi: 7) |
|---|---|
| eurotarget | Post #1 2007-09-11 16:43 (rok temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Nottingham |
Witam wszystkich, jestem tutaj nowy. Mieszkam w Nottm od roku. Pracuje jako Recruitment Consultant w branzy medyczno-dentystycznej. Od niedawna mieszkam na Clifton, przedtem na Colwick. W Polsce mieszkam pod Wawa, w Grodzisku Mazowieckim i Milanowku. Rozwazam sciagniecie rodzinki w przyszlym roku i bylbym wdzieczny za informacje na temat szkoly dla syna (konczy gimnazjum w tym roku szkolnym) a corka mysli o podjeciu studiow w Nottm. Serdecznie pozdrawiam Wszystkich
Practise makes perfect
|
| ex-rak | Post #2 2007-09-11 21:58 (rok temu) |
Z nami od: 25-03-2007 Skąd: West Bridgford |
Najlepsze szkoly publiczne w najblizszej okolicy to chyba obecnie The Becket School (katolicka, troche lepsza w A-level zrobila ostatnio duzy postep pod tym wzgledem) i The West Bridgford School (lepsza w GCSE).
Tu masz link ktory moze ci przydac. szkoly w Nottinghamshire Uniwerek w Nottingham jest przyzwoity (w pierwszej 20), ale nie myl go czasem z Nottingham Trent University. Ten juz jest troche gorszy, chociaz jest w Clifton, ale w "graduate prospects" klasyfikuje sie na 11 pozycji, zaraz na Oxfrod. To bardzo ciekawe. Masz tu klasyfikacje z Times'a Good University Guide [ Ostatnio edytowany przez: ex-rak 12-09-2007 06:29 ] |
| eurotarget | Post #3 2007-09-12 09:20 (rok temu) |
Dzieki za info ex-rak. Czy ktos z forumowiczow ma jakies doswaidczenia z wymienionymi szkoly? Moj syn bardzo stresuje sie faktem, ze moze kontynuowac tutaj nauke. Jego angielski jest slaby, zamierzam wyslac go do szkoly jezykowej (metoda Callana) w tym roku szkolnym. Z jakim wyprzedzeniem trzeba zglosic dziecko do szkoly? I w ogole, jakie sa koszty wyprawienia dziecka tutaj do szkoly? Pozdrawiam
Practise makes perfect
|
| kik1976 | Post #4 2007-09-12 09:40 (rok temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: midlands |
jesli skonczyl 16 lat to coullege, jesli nie to juz go zapisuj , bo pozniej mijesc pewnie nie bedzie. ja mialam taki problem z synem znajomej, w koncu pomogl jej counicl, oblecilam wszystkie szkoly i nic, poszlam do councilu i 3 m-ce czekali na jakiekolwiek miejsce, a ze wlasnie zna kiepsko jezyk wyslali go na kurs esol z elementami innych przedmiotow. poniewaz w normalnym trybie nauki nie dal by sobie rady.
|
| vitek | Post #5 2007-09-12 10:18 (rok temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Cytat: 2007-09-12 09:20, eurotarget napisał(a): ...moze kontynuowac tutaj nauke. Chyba musi?? Co do kosztów szkoły to pracując na takim stanowisku musisz kroić mnóstwo kapuchy więc nie martw się, będzie cię stać Work is the curse of the drinking class
|
| eurotarget | Post #6 2007-09-12 10:19 (rok temu) |
Dzieki, dzieki. Rozumiem, ze mimo ze chodzi o przyszly rok szkolny, to powinienem juz teraz go zapisywac do szkoly? I dalej w kontekscie jezyka, taki kurs ESOL moze realizowac w ramach wybranej szkoly. Czy ktos w Nottingham moze mi podpowiedziec, jak sie za to zabrac? Pozdrawiam
Practise makes perfect
|
| kik1976 | Post #7 2007-09-12 10:36 (rok temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: midlands |
ja bym zaczela od councilu, oczywiscie trzeba tez przejsc sie do szkoly doktorej chcialbys, zeby twoj syn chodzil i juz teraz sa zapisy na nastepny rok. jesli pozdzie do coullegu ze slabym angielskimto b. ciezko mu bedzie. zwlaszcza jesli to ma byc np szkola techniczna.
|
| ex-rak | Post #8 2007-09-13 20:42 (rok temu) |
Z nami od: 25-03-2007 Skąd: West Bridgford |
Ze szkolami jest do pewnego stopnia rejonizacja.
Mieszkasz w Clifton, wiec ze szkoly w West Brigdford moga byc wieksze problemy. Jaki jest poziom szkol w Clifton? Tego nie wiem. Jesli jestes praktykujacym katolikiem, to jest szansa na miejsce w katolickiej The Becket School. Wymagaja potwierdzenia od proboszcza parafii, ze na mszach nie chrapiesz, na tace szczodra reka dajesz i kolende goscinnie przyjmujesz. Moze jeszcze jakies papierki tez sa potrzebne. Inni forumowicze moga ci w tym doradzic. PS. Jakies 2-3 lata temu w Becket ktos zdawal A-level z polskiego. [ Ostatnio edytowany przez: ex-rak 13-09-2007 20:43 ] |