Sorki, poprawilem: slUb i Polakiem (Mod)

|
---|---|
malke | Post #1 Ocena: 0 2007-07-22 19:43 (18 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2007 Skąd: Mansfield |
Chce wziasc slUb koscielny w polskim kosciele w Nottingham.Czy ktos z was ma doswiadczenie jakie formalnosci trzeba zalatwic?Moj narzeczony jest Polakiem.Ile kosztuje sam kosciol?Moze wiecie rowniez gdzie mozna zorganizowac male komercyjne przyjecie weselne?A gdzie mozna wypozyczyc tanio suknie slubna?Dzieki za informacje i pozdrawiam
![]() Sorki, poprawilem: slUb i Polakiem (Mod) ![]() |
ex-rak | Post #2 Ocena: 0 2007-07-22 21:07 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2007 Skąd: WILMSLOW |
Pewnie w klubie polskim mozna potancowac w ramach akcji slubnej. Maja tam jadlodalnie, restauracja szumnie zwana i duza sale klubowa. Podskoczyc/przekrecic/zapytac warto.
Powodzenia na nowej drodze zycia. Zeby zawsze bylo z gorki, nie pod gurke. ![]() |
LukasBaker | Post #3 Ocena: 0 2007-07-22 21:26 (18 lat temu) |
Z nami od: 20-07-2007 Skąd: Nottingham |
Witam
1) formalnosci: Musicie miec skonczony kurs przedmalzenski, ale to na pewno wiecie. Ksiadz Proboszcz w naszej parafii jest bardzo otwartym czlowiekiem i na pewno Wam pomoze w zalatwieniu formalnosci. Z tego co wiem to moze to byc tak, ze wyslecie dokumenty do Polski do swojej parafii i zalatwicie wszystko na odleglosc. Wystarczy zapytac naszego Proboszcza. Ja ostatnio chrzcilem swojego synka i naprawde Ksiadz nam bardzo poszedl na reke - byli korki i spoznilismy sie godzine na chrzest wlasnego dziecka..mimo wszystko chrzest sie odbyl bez zadnego problemu. 2) sala : Polski Klub to faktycznie dobre miejsce, mozna tanio wynajac sale. Jest jeszcze "Warsaw Diner" polska restauracyjka, ja tam wlasnie organizowalem swoje male przyjecie weselne. 3) fotograf : polecam swoje usugi. /adres usuniety/ Mod 4) Ciasto weselne: Polecam goraco polskie specjalny polskich cukiernikow "Polskie Ciasto Domowe" - przy zamowieniu weselnym mozna wynegocjowac naprawde bardzo atrakcyjna cene, a co najwazniejsze poczestowac gosci prawdziwym, polskim ciastem. "Polskie Ciasto Domowe" - /usuniety nr tel- dzial ogloszen lub kontakt na pryw- pliiiz/ Mod lukaz&lukasz pozdrawiam serdecznie Lukas Baker Photography -
odwiedz moje WWW
|
ex-rak | Post #4 Ocena: 0 2007-07-22 21:36 (18 lat temu) |
Jak jest w "Warsaw Dinner"? Jakie tam zarcie?
Bo strona specjalnie nie zacheca. Nie wiedzialem, ze jajka sadzone na bekonie i fasolka to specjalnosc kuchni polskiej. Warsaw Dinner A o ciastach doniose zonie. |
LukasBaker | Post #5 Ocena: 0 2007-07-22 22:16 (18 lat temu) |
Warsaw Diner...
![]() Jajka sadzone z bekonem to typowe amerykanskie sniadanko majace zache cic angielskich studentow do odwiedzenia restauracji. Ta firma istnieje juz troche lat, a wiadomo , ze kiedys nie bylo tak licznej Polonii jak obecnie, wiec wlasciciel musial isc na pewien kompromis. Jak tam z jedzeniem..? Ja nie jestem zbytnio wymagajacy , bylo ok. [ Ostatnio edytowany przez: LukasBaker 23-07-2007 14:45 ] Lukas Baker Photography -
odwiedz moje WWW
|
|
|
malke | Post #6 Ocena: 0 2007-07-24 16:54 (18 lat temu) |
dzieki serdeczne napewno zapytam i tam
![]() |
malke | Post #7 Ocena: 0 2007-07-24 17:13 (18 lat temu) |
witam
Lukas bardzo dziekuje za cenne informacje.Ogladalam Twoja strone ze zdjeciamy i mysle ze sa piekne.Probowalam sie z toba skataktowac telefonicznie aby uzyskac wiecej informacji na temat zdjec,ale nie moglam sie dodzwonic.Bede jeszcze probowac. Pozdrawiam |
malke | Post #8 Ocena: 0 2007-07-24 17:40 (18 lat temu) |
witam
To forum to swietna sprawa.Mozna uzyskac wiele ciekawych i potrzebnych informacji.A moze wiecie cos o jakis grajkach albo wodzireju,ktory poprowadzi male przyjecie weselne???? |
ex-rak | Post #9 Ocena: 0 2007-07-24 19:58 (18 lat temu) |
Lukasz pewnie i piecze, i pstryka, i gra i wodzirejuje.
A tak powaznie, to jakbys potrzebowala na slub jeszcze jakis panow mlodych (ponoc dobrze jest miec przynajmniej jednego pana mlodego na uroczystosci slubnej) to znam specjalistyczna firme. ![]() |
LukasBaker | Post #10 Ocena: 0 2007-07-24 20:20 (18 lat temu) |
Cytat: 2007-07-24 19:58, ex-rak napisał(a): Lukasz pewnie i piecze, i pstryka, i gra i wodzirejuje. Tak zupelnie powaznie mowiac to faktycznie gram w zespole, gramy polskie kawalki. To dopiero poczatki zespolu , ale w najblizszch kilku miesiacach mamy zamiar grac dla Polonii w Nottingham. Jak by ktos byl jeszcze zainteresowany aktywnym spedzaniem czasu to pomagam tworzyc stowarzyszenie polonijne , do ktorego wszystkich serdecznie zapraszam. Lukas Baker Photography -
odwiedz moje WWW
|