MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gdzie na urlop do cieplych krajow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 6 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wielbicielka

Post #1 Ocena: 0

2015-06-12 18:23:42 (10 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Cytat:

2015-06-12 17:55:37, stanislawski napisał(a):
No i w jakich biurach podróży to się stało. Żeby nie było samo dobre. Czy może będzie zakaz, no bo strach, że procesik albo co?

W kazdym biurze podrozy moze cos sie wydarzyc, jeden bedzie mial super wakacje bez zadnych problemow a drugi w tym samym biurze podrozy moze miec jakies zdarzenie.
Chodzi mi raczej o sytuacje z jakimi sie spotkaliscie i jak je rozwiazac a nie o nazwy biur podrozy.

Na przyklad, jakis czas temu kolezanka mi pisala, ze polecieli na wakacje ale omijajac biura podrozy wykupili na znanej stronie nocleg, dogadali sie meilowo z wlascicielem ze o 23 odbiora klucze, przylatuja a tam ani wlasciciela na miejscu nie ma ani nie odbiera telefonu.........nocleg oplacony a nie moga wykorzystac......

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-06-12 18:32:40 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #3 Ocena: 0

2015-06-12 18:35:53 (10 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2015-06-11 20:38:36, littleflower napisał(a):
fimy te byly niejednokrotnie juz podawane w innych tematach - te jak i inne

Zamowilam taksowke bo nie moge wynajac samochodu - nie mam prawa jazdy ;-)

W Twoim przypadku powinnaś zastanowić się nad otworzeniem tam jakiejś restauracji. Nie mowię, że teraz.
Możesz się tam wybrac z dziećmi kolejny raz na początku następnego roku i będzie dużo taniej przy temperaturze powyżej 20°.
Byłam w tamtym roku na Majorce i lokalni Hiszpanie na Teneryfie są dużo bardziej mili od tych na Majorce. Nawet nie ma porównania.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #4 Ocena: 0

2015-06-12 18:39:43 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ja generalnie od lat sam organizuje wyjazdy, a właściwie to młoda to ogarnia.

Moja poprzednia kobieta to był hotelowiec, ona musiała mieć wszystko od a do z, I najlepiej by z hotelu nie wychodziła.
Taka arabska natura. Natomiast Beata odwrotnie tej hotel potrzebny jest by spać i dobrze jeść. Jej podstawowe kryterium to sprawdza opisy gości jak z jedzeniem. A tak bierzemy samochód i jeździmy sami. Generowanie mamy trochę inne poczucie atrakcji, im mniej ludzi tym lepiej. Atrakcje h. Street nas odstraszają skutecznie, a na atrakcje które warto zobaczyć zazwyczaj odwiedzamy zanim przyjadą zorganizowane grupy. Ciszej i spokojniej, nawet w sezonie.

Jednym z mykow jakie robimy i najczęściej to się sprawdza to zakup hotelu, samochodu na stronach w kraju gdzie jedziemy. Są to oferty kierowane do klienta lokalnego, przez co dużo taniej.
Kiedyś kilka lat temu 5 gwiazdkowy hotel spa, all inclusive oferta była ponad 140-180 funtow, za dzień. My znaleźliśmy u lokalnego za okolo 80 za dzień!

W sumie teraz też mamy hotel 4 *, all inclusive za 80 funtów doba, pokój to są dwa pokoje sypialnia i living, łazienka. Bardzo przestronne, balkon z widokiem na baseny. Piwo drinki, 3 posiłki, poza tym w każdym momencie można podjadac frytki, gofry i jakieś burgers, to co zauważyłem, ale nie wiem dokładnie bo chodzę tak nazarty że jedynie co to to popijam piwo albo drinki. Gdy wpadamy na posiłki.

Przelot nas kosztował z tego co pamiętam po 80 na osobę, samochód 45 na tydzień. Kupiliśmy przez pośrednika, a jest to agent eurocar.

W zasadzie to bliższe mojej naturze jest takie samodzielne organizowanie, niż wozenie się z całą ferajną i liczenie się czy ktoś przyjedzie czy zawali..
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2015-06-12 18:40:56 (10 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2015-06-12 18:32:40, panika napisał(a):
Cytat:

2015-06-12 17:55:37, stanislawski napisał(a):
No i w jakich biurach podróży to się stało. Żeby nie było samo dobre. Czy może będzie zakaz, no bo strach, że procesik albo co?

Poze tym, z tego co zauwazylam, to Hiszpanie sie nie spiesza. Dla nich godzina pozniej to nie spoznienie. Jest to wkurzajace, gdy stoisz i czekasz z bagazami, dzwonisz do agenta i sie denerwujesz. Wiec przy wyprowadzce sie nie spieszylismy (mielismy wyjac przed 10 rano, a kolejni ludzie mieli sie wprowadzac o 17, wiec chyba nikt nie ucierpial). O godzinie 10.30 rano do mieszkania weszla pani (z mezem chyba i dzieckiem) by posprzatac. Gdy zobaczyla nasza gromadke, dala nam 5 minut na pozbieranie. Nie doliczyli nic za te pol godziny. A tak poza tym, to Hiszpanie (Katalonczycy wlasciwie) to bardzo goscinni i pomocni ludzie.

To nie Hiszpan. Polak jakiś. I ON pośpieszał. Było rano, puste drogi, przyjechał sam spóźniony. A tu trzeba dzieci zapakować, bagaże, wózek - i dlatego kazałem mu sp... na drzewo (a nie że mu wyp...).

Do góry stronyOffline

Strona WWW

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2015-06-12 18:44:20 (10 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

"Na przyklad, jakis czas temu kolezanka mi pisala, ze polecieli na wakacje ale omijajac biura podrozy wykupili na znanej stronie nocleg, dogadali sie meilowo z wlascicielem ze o 23 odbiora klucze, przylatuja a tam ani wlasciciela na miejscu nie ma ani nie odbiera telefonu.........nocleg oplacony a nie moga wykorzystac......"

Zapłacili mu pewnie przelewem? Genialne! Jeden z najczęstszych przekrętów w zeszłym roku w UK. Tak przekręcono w tym kraju dziesiątki tysięcy ludzi (dokładny raport na Travel Weekly).

Do góry stronyOffline

Strona WWW

wielbicielka

Post #7 Ocena: 0

2015-06-12 19:22:45 (10 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Cytat:

2015-06-12 18:44:20, stanislawski napisał(a):
"Na przyklad, jakis czas temu kolezanka mi pisala, ze polecieli na wakacje ale omijajac biura podrozy wykupili na znanej stronie nocleg, dogadali sie meilowo z wlascicielem ze o 23 odbiora klucze, przylatuja a tam ani wlasciciela na miejscu nie ma ani nie odbiera telefonu.........nocleg oplacony a nie moga wykorzystac......"

Zapłacili mu pewnie przelewem? Genialne! Jeden z najczęstszych przekrętów w zeszłym roku w UK. Tak przekręcono w tym kraju dziesiątki tysięcy ludzi (dokładny raport na Travel Weekly).

nie, przez strone placili tam gdzie rezerwowali nocleg, od razu zglosil i kase odzyskali,

Ona w panike a jej maz wyjal tablet (czy jakies inne urzadzenie, nie pamietam :-]) i zaczal dzialac, najpierw poinformowal tam gdzie kupowal nocleg a pozniej zarezerwowal drugi.
Stres byl ale cale szczescie nie spali na ulicy :-)

Masz link do tych raporow na Travel Weekly?

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #8 Ocena: +1

2015-06-12 20:55:32 (10 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Krakn, masz na myśli oficjalne strony hoteli, czy po prostu hiszpańskie biura podróży? Na oficjalnych stronach hoteli nie zawsze wychodzi taniej. Czasami wychodzi o wiele taniej, innym razem prawie wcale, a niekiedy nawet drożej. Zależy pewnie od konkretnego hotelu, szczęścia i zapotrzebowania na miejsce. Masz jakieś linki do stron, gdzie rezerwowałeś wcześniej i było taniej? Dziękuję z góry.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 12-06-2015 20:56 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

littleflower

Post #9 Ocena: 0

2015-06-12 21:20:23 (10 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Cytat:

2015-06-12 18:35:53, ChrisCov napisał(a):
Cytat:

2015-06-11 20:38:36, littleflower napisał(a):
fimy te byly niejednokrotnie juz podawane w innych tematach - te jak i inne

Zamowilam taksowke bo nie moge wynajac samochodu - nie mam prawa jazdy ;-)

W Twoim przypadku powinnaś zastanowić się nad otworzeniem tam jakiejś restauracji. Nie mowię, że teraz.
Możesz się tam wybrac z dziećmi kolejny raz na początku następnego roku i będzie dużo taniej przy temperaturze powyżej 20°.
Byłam w tamtym roku na Majorce i lokalni Hiszpanie na Teneryfie są dużo bardziej mili od tych na Majorce. Nawet nie ma porównania.

Skad ten pomysl z restauracja ?

W tym sek ze na wakacje moge jechac tylko kiedy dzieci maja wolne i jak nie koliduje to z moja praca - w umowie mam terminy kiedy moge urlop brac - wiec troche szkoda ale zostaje mi tylko jezdzic wtedy kiedy oba warunki sa spelnione
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

krakn

Post #10 Ocena: 0

2015-06-13 19:05:18 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ChrisCov, rzadko bezpośrednio na stronach hoteli, chyba tylko na Malcie w lipcu, i raz w Hiszpanii w styczniu na stronie hotelu było najtaniej natomiast na stronach biur podróży jak najbardziej.
Nie mam linków, zresztą to bez sensu, to się ciągle zmienia, po prostu Google.es i szukasz po hiszpańsku nie po angielsku, bo cię będzie przekierowwywac z powrotem na Google UK.

Co do przekrętów, to raczej dotyczy wynajmu prywatnych domów czy mieszkań, apartamentów.
Takich okazji jest wiele.
Ja tylko raz tak wynajmiwalem cały dom, w Chorwacji, a to za namową siostry Beaty. Wynajmowalismy bezpośrednio na miejscu po przyjeździe. W sumie czas szukania to było mniej niż pół godziny, bo laski były trochę wybredne. 3 miejscowe agencje. A cena faktycznie dość dobra, no ale jak się zacznie liczyć + jedzenie.... To zależy co kto lubi. Bo mnie to się nie opłaca, na wakacjach nie lubię jesc MC donald, czy innego ff, zbyt bardzo kocham śródziemnomorskie aromaty i smaki, a te są drogie gdy chodzi się po restauracjach. O wiele taniej wychodzi kupić śniadanie i kolacje w hotelu, ew all inclusive
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 6 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,