MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poród w Nottingham???

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Czayen

Post #1 Ocena: 0

2007-07-28 16:11 (18 lat temu)

Czayen

Z nami od: 22-07-2007

Cytat:

2007-07-27 09:44, nicia napisał(a):
Bardzo Wam dziękuje że się odezwaliście:-D,a czy warto brać tłumacza?Niektórzy mówią że lepiej wziąść.Znają więcej słownictwa medycznego.

To zalezy tylko od tego jak Ty znasz angielski, Slownictwo raczej nie odbiega od standardowego i bez problemu mozna sie dogadac.
Pozdrawiam
Czayen

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

ex-rak

Post #2 Ocena: 0

2007-07-28 16:50 (18 lat temu)

ex-rak

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2007

Nie wiedzialem, ze w szpitalach na porodowkach sa specjalni tlumacze. Ciekawe. Jest tez pewnie duza szansa, ze lekarz bedzie mowil po polsku.

Ostatnio rzucilo mi sie w oczy, ze w parkometrze na lotnisku East Midlands obok opcji angielskiej, francuskiej czy niemieckiej jest opcja w jezyku polskim. A kiedys to rosyjski mial ponoc statut jezyka miedzynarodowego.

[ Ostatnio edytowany przez: ex-rak 28-07-2007 21:27 ]

Do góry stronyOffline

LukasBaker

Post #3 Ocena: 0

2007-07-28 21:18 (18 lat temu)

LukasBaker

Mężczyzna

Z nami od: 20-07-2007

Cytat:

2007-07-28 16:50, ex-rak napisał(a):
Nie wiedzialem, ze w szpitalach na porodowkach sa specjalni tlumacze. Ciekawe.

Jest taka opcja - wystarczy przy pierwszym spotkaniu ze swoja polozna poprosic ja o to. Tlumacz bedzie wzywany na kazde spotkanie , porod tez. Mozna tez poprosic o tlumacza w Revenue, Caouncil`u itp , ale to na pewno juz wiecie

Cytat:
Ostatnio rzucilo mi sie w oczy, ze w parkometrze na lotnisku East Midlands obok opcji angielskiej, francuzkiej czy niemieckiej jest opcja w jezyku polskim. A kiedys to rosyjski mial ponoc statut jezyka miedzynarodowego.

hehe , walkowalem ten jezyk 5 lat i na szczescie juz nie jest "miedzynarodowy"
Lukas Baker Photography - odwiedz moje WWW

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

nicia

Post #4 Ocena: 0

2007-08-03 10:55 (18 lat temu)

nicia

Kobieta

Z nami od: 15-10-2006

Dzięki.Cociaż nie jestem aż taka noga z angielskiego,ale koleżanka która rodziła radzi mi żebym jednak wzięła.Dużo pomaga taka osoba.Poza tym dają kobiety które mają już doświadczenie w porodach:-)

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #5 Ocena: 0

2007-08-03 12:10 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Czesc NICIA. Ja urodzilam 8 miesiecy temu zdrowa i sliczna coreczke w anglii. Moj angielski jest bardzo slaby i myslalam ze maz bedzie mogl byc ze mna na okraglo w szpitalu ale niestety nie mogl. Dogadalam sie bez problemu, angielskie polozne po prostu mnie poprawialy gdy zle ulozylam zdanie ale wiedzialy o co pytam. Takze nie jest zle. Ja wspominam porod bardzo dobrze. Nie sluchaj co pisza inne dziewczyny bo kazda z nas porod przejdzie inaczej-kazda z nas po nprostu jest inna. ZYcze udanego rozwiazania i w razie pytan sluze doswiadczeniem.
:-)

Do góry stronyOffline

nicia

Post #6 Ocena: 0

2007-08-03 16:43 (18 lat temu)

nicia

Kobieta

Z nami od: 15-10-2006

dzięki frelcia za miłe słowa.Ja rozwiązanie mam 6 grudnia i już myślę cały czas o porodzie i jak to będzie,ale chyba zażyczę sobie jakieś znieczulenie;-)

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #7 Ocena: 0

2007-08-03 17:27 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Co do znieczulenia to ja dostawalam kiedy chcialam i jakie chcialam. Niewiem jak jest w innych szpitalach ale mysle ze jest podobnie. Takze najlepiej idz sobie na wycieczke zwiedzania szpitala. U mnie sa takie co niedziele zeby kobiety w ciazy mialy "maly obraz widoku szpitala" i po urodzeniu nie musialy szukac. Zadzwon i zapytaj czy sa takie wycieczki w szpitalu gdzie bedziesz rodzila. Pozdrawiam.
:-)

Do góry stronyOffline

Dorota60006

Post #8 Ocena: 0

2008-11-06 13:20:37 (16 lat temu)

Dorota60006

Kobieta

Z nami od: 06-11-2008

Hej ja mam termin na 22 grudnia i się strasznie boję porodu w Anglii ;( Jaka będzie opieka medyczna i czy położne będą miłe itd. Mieszkam w Nottingham od dwóch tygodni i się nie orientuje jak jest w szpitalach. Położna ma przyjść w poniedziałek dopiero z tłumaczem. Czy mogła bym prosić o odpowiedz (Aha tak w nawiasie to nasłuchałam się że na sali porodowej jest po pięć kobiet i dzielą je tylko parawany od siebie ) Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam.
Dora

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Arikowa_zona

Post #9 Ocena: 0

2008-11-14 10:29:09 (16 lat temu)

Arikowa_zona

Kobieta

Z nami od: 08-05-2008

Ja rodzilam w QMC i bardzo sobie chwalę. Sale porodowe są oddzielne. Sale po porodowe są z zasłonkami, ale to w niczym nie przeszkadza. Wyszlam do domu po 10h od porodu. Pozdrawiam
Take me as I am And don't try to understand Where love is hard to find I'll keep it in my mind ...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

neonka81

Post #10 Ocena: 0

2008-12-01 20:01:35 (16 lat temu)

neonka81

Kobieta

Z nami od: 16-10-2008

Czy ktoras z was rodzila w wodzie. Jak wrazenia?

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,