Str 2 z 3 |
|
---|---|
lela_24 | Post #1 Ocena: 0 2013-05-31 10:54:47 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-03-2012 Skąd: Londyn |
zapomnialam dodac,ze mieszkamy w Uxbridge tj 6 strefa czyli raczej juz nie centrum
![]() heart that listens.
|
Natija | Post #2 Ocena: 0 2013-05-31 14:09:13 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2012 Skąd: London |
To mieszkasz w sumie niedaleko mnie
![]() Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.
|
lela_24 | Post #3 Ocena: 0 2013-05-31 20:13:46 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-03-2012 Skąd: Londyn |
Natija...wiec Ty tez w Londynku przebywasz?!
![]() heart that listens.
|
Natija | Post #4 Ocena: 0 2013-05-31 21:22:06 (12 lat temu) |
Nie narzekam
![]() ![]() ![]() Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.
|
izunia1225 | Post #5 Ocena: 0 2013-07-15 19:00:31 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2013 |
Witam Nottingham to najgorsze co moze spotkac człowieka pracowałam juz w wielu rejonach Angli i tylko w tym miescie są niższe niż najnizsza krajowa ludzie tutaj pracuja za 3 funty na godzine a jesli zarobisz 300 f tyg to naprawde musisz miec fuch Okropny wyzysk dziwie sie ze dziewczyny ci tego nei napisały. Tak owszem tanie mieszkania ale maja sie ni jak do tego co sie tam zarabia. Jest tam tyle polsków bezrobotnych ŻE SZKODA MOWIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!cHCECIE TO PRUBOJCIE ZAWSZE MOZECIE ALE ŻEBYŚCIE POTEM TEJ DECYZJI NIE ZAWOLALI TO JEST MOJA OPINIE O TYM MIESCIE. Owszem piekne miasto ale tylko tyle!
|
|
|
GRZEGORZ69 | Post #6 Ocena: 0 2013-07-15 19:23:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-10-2009 Skąd: LONDYN |
Cytat: 2013-07-15 19:00:31, izunia1225 napisał(a): Witam Nottingham to najgorsze co moze spotkac człowieka pracowałam juz w wielu rejonach Angli i tylko w tym miescie są niższe niż najnizsza krajowa ludzie tutaj pracuja za 3 funty na godzine a jesli zarobisz 300 f tyg to naprawde musisz miec fuch Okropny wyzysk dziwie sie ze dziewczyny ci tego nei napisały. Tak owszem tanie mieszkania ale maja sie ni jak do tego co sie tam zarabia. Jest tam tyle polsków bezrobotnych ŻE SZKODA MOWIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!cHCECIE TO PRUBOJCIE ZAWSZE MOZECIE ALE ŻEBYŚCIE POTEM TEJ DECYZJI NIE ZAWOLALI TO JEST MOJA OPINIE O TYM MIESCIE. Owszem piekne miasto ale tylko tyle! Brawo Iaunia,powiedzialas to od serca,mieszklalem 5 lat w Londynie a pozniej przprowadzilem sie do Doncaster,bo byly tansze mieszkania,mieszkalem tam ponad rok i teraz od 4 miesiecy mieszkam spowrotem w Londynie,skusily mnie tanie mieszkania i o maly wlos nie pogrzebalem zywcem mojej rodziny i siebie,syf,patologia,rasizm i bezrobocie.Teraz ponownie staje na nogi ale w podswiadomosci pozostalo to szambo. |
123kasia123 | Post #7 Ocena: 0 2013-07-21 07:06:19 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2013 Skąd: Hucknall |
GRZEGORZ69 , izunia1225 bardzo mi przykro ze, macie takie doswiaczenia ale nie zapominajcie ze, to wlasnie w londynie jest najwieksze bezrobocie i wieksza ilosc ludzi bieduje bo najnizsza jest wszedzie taka sama a ceny mieszkan i zycia tam sa drozsze. Moze i mieszkam tu od niedawna ale nie spotkalam sie ani z rasizmem ani zanizonym stawkami pracy wrecz przeciwnie, moi sasiedzi to prawie sami anglicy i sa bardzo mili i chetni do pogawetek wiec rasizmem tego nie mozna nazwac, moj maz jest elektrykiem i jezdzi na serwisy i od kad tu mieszkamy telefon dzwoni i roboty sa za normalne pieniadze i u normalnych ludzi w Londynie dzwonili sami ciapaci i chcieli wszystko za 20£ miec zrobione i to z laski placili a dojazd do klienta byl 3razy drozszy przez wieczne korki. W Nottingham jak i w Londynie sa lepsze i gorsze dzielnice moze zle trafiliscie. Londyn to syf, stres, wieczne korki, kiepskie publicz0ne szkoly i ogromna przestepczosc nie warto tam wychowywac dzieci i splacac ciapatym kredytow badz kupowac po nich meliny za 200tys ktore nadaja sie tylko do kompletnego remontu. Pozdrawiam i bez urazy ale to jest moje zdanie
![]() |
Natija | Post #8 Ocena: 0 2013-07-21 09:07:05 (12 lat temu) |
mapa bezrobocia w UK... Londyn ok http://www.bbc.co.uk/news/10604117 2% Notthingam miedzy 5-9%... wiec nie wiem skad wzielas takie dane..
nastepna mapa przestepczosci tez na niekorzysc Notthingam wpisz w porownywarke London, Notthingam http://www.hmic.gov.uk/crime-and-policing-comparator/ coz z tego ze tansze mieszkanie i zycie jak zarobek o wiele mniejszy.. wychodzi na to samo... a to ze uzywasz slowa ciapak to swiadczy o tobie i ze to ty masz rasistowskie zapedy.. [ Ostatnio edytowany przez: Natija 21-07-2013 09:44 ] Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.
|
Notts1 | Post #9 Ocena: 0 2013-07-21 18:00:53 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-07-2013 Skąd: Nottingham |
Witam wszystkich, mieszkam w Nottingham a właściwie na przedmieściach od roku. Nie chce tu zachwalać Nottingham ale kilka rzeczy sprostować w szczególności post Natija która podaje błędne dane na temat przestępczości, Porównując centrum Londynu do centrum Nottingham : London 3764 przestępstw
Central London Nottingham 1498 przestępstw Notts sa to dane na maj 2013 w obrębie jednej mili. Natija porównujesz Nottingham z City of London, sprawdź sobie najpierw gdzie to jest: Google Map City of London to nie Greater London. Jeżeli chodzi o bezrobocie to nie wiesz ze telewizja kłamie z tego co wiem to sięga 11% na niektórych dzielnicach nawet 15% jak znajdę wiarygodne dane to opublikuje. Mieszkałem w Londynie 9 lat w rożnych dzielnicach i poziom rasizmu i znieczulenia jest stanowczo wyższy niż w Notts są tu lepsze i gorsze dzielnice ale żyje się lepiej niż w Londynie łatwiej ze względu na ceny mieszkań a co do zarobków to porównywalne zależny co robisz ale o prace trochę ciężej. "a to ze używasz słowa ciapak to świadczy o tobie i ze to ty masz rasistowskie zapędy.." ciapak to potoczna nazwa tak jak Polusy bo tak się w UK na nas mówi to jeszcze nie rasizm, A na wymawiane z pogarda sobie chyba zasłużyli. [ Ostatnio edytowany przez: Notts1 21-07-2013 18:09 ] |
Natija | Post #10 Ocena: 0 2013-07-21 18:52:55 (12 lat temu) |
City of London jest czescia Greater London
![]() ![]() ![]() moze znajda sie dzielnice z wyzszym bezrobociem pewnie jak wszedzie ale ogolnie jest wiecej pracy... nazwanie kogos ciapak jest obrazliwe, tak samo jak polus.. jezeli ktos ma inne zdanie to trudno... nie napisalam rasizm a "rasistowskie zapedy" to tez roznica [ Ostatnio edytowany przez: Natija 21-07-2013 19:09 ] Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.
|