MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chce kupic szczeniaka rottweilera

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 4 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kolezanka_szkla

Post #1 Ocena: 0

2012-08-19 12:25:42 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2012-08-18 13:23:11, Anthrax napisał(a):
Cytat:

2012-08-18 13:03:38, nekatai napisał(a):
tak wogole to mi!!!! dlaczego ta rase odrazu dajesz na stacenie!!!

nie ja daje na stracenie tylko statystyki

rottweiler plasuje sie w pierwszej piatce najgrozniejszych psow

biorac pod uwage ze psich ras jest 150, do wyboru do koloru - jakie sa powody ze ktos sie upiera zeby miec psa o potencjalnie watpliwym charakterze

wykladow o tym ze pies jest taki na jakiego sie go wychowa prosze mi zaoszczedzic

Przykro mi, ale Ci nie zaoszczedze.

Psy tzw. niebezpieczne roznia sie od innych tylko tym, ze maja bardzo mocny charakter, co czyni te psy bardzo niebezpiecznymy w rekach slabeuszy psychicznych. Nie kazdy moze miec takiego psa, bo sie zwyczajnie do tego nie nadaje (na czele ze mna). Przerazenie mnie ogarnia, gdy widze rotki wyprowadzane przez nastolatki. Do psow tego typu trzeba miec rozum i mocniejszy (od psiego) charakter, a to jest dosc trudne.

Tez bym poszla do hodowcy, a nie czekala na ogloszenie.

Ciesza - tel kocham nowofunlandy.

Mialam w swoim zyciu sporo psow. Moja mama znosila do domu wszystkie bidy z okolicy. Mieszance, wilczura, teriery (to bardziej moi rodzice, ja sie do terierow nie nadaje), dwa pudle i mieszanke rotka z wilczurem (byl cudowny - tez jeszcze za czasow, gdy mieszkalam z rodzicami). Teraz mam spaniela, ktory daje mi chyba najwiecej radosci ze wszystkich zwierzat, ktore mialam do tej pory. Zaden z nich (oprocz wilczura po masakrycznych przejsciach) nie przejawial ani odrobiny agresji.
Znam za to osobe, ktora nawet z pudla potrafila zrobic zabojce.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 19-08-2012 12:34 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KaskaM

Post #2 Ocena: 0

2012-08-19 15:17:10 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2012-08-19 02:11:13, ciesza napisał(a):
gdybym kiedykolwiek zdecydowala sie na psa to bylby nowofundland, milosc od pierwszego wejrzenia
Obrazek

Ciesza
to jest psiak na ktorego ja choruje choroba nieuleczalna juz od wielu lat.Niestety,u mnie nie ma mozliwosci-mam sasiadke z rotem i 5 kotami.z powodu tego bydlaka nie korzystam z ogrodu od 4 lat poza tym gnojek roznosi mi smieci po balkonie.dzis /jak zawsze gdy jest cieplo/mialam drzwi otwarte na balkon to bydle mi sie wpakowalo do domu-malo zawalu nie dostalam.Upominanie sasiadki nic nie daje,a agencja na skargi wystosowala pismo do wszystkich lokatorow ze jesli ktos chce nabyc jakies zwierze /nawet chomika!/musi prosic o zgode w agencji,i nikt nie dostaje tej zgody na psy lub koty.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

nekatai

Post #3 Ocena: 0

2012-08-19 15:56:36 (13 lat temu)

nekatai

Kobieta

Z nami od: 05-08-2012

jezu!! duzo ludzi co to czytam tylko nazeka i nazeka! albo ze za duzo jedza, pewnie polacy tylko patrza zeby jak najtanszym kosztem wyzywic siebie (tak zwanymi zupkami chinskimi) a o psach juz nie wspomne. skoro ja sie zdecydowalam juz na takiedo psa to wiem ze nie bedzie jadl suchego chlaba i pil wody!
ja naszczecie mieszkam w domu gdzie mam ogrog i bardzo milego lanlorda, ktory nie ma nic przeciwko. mam dookola sasiadow ktorzy maja mastiff, dogi niemieckie i inne duze psy, wiec mnie to co wyzej napisane, mnie nie dotyczy. jednym slowem kocham rottweilery, sa przekochane i potrafia byc wdzieczne i odwazjemniaja to miloscia.
narzekaja ci wszyscy co nie powinny miec wogole zadnego zwiarzatka a tym bedziej psa, a tym bardziej nie maja pojecia o ich wychowaniu psa, nie mowie o tresuze bo to mi sie zle kojarzy z jakims biciem lub krzyczeniem!!!

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2012-08-19 16:03:29 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-08-19 15:56:36, nekatai napisał(a):
narzekaja ci wszyscy co nie powinny miec wogole zadnego zwiarzatka a tym bedziej psa, a tym bardziej nie maja pojecia o ich wychowaniu psa, nie mowie o tresuze bo to mi sie zle kojarzy z jakims biciem lub krzyczeniem!!!

tresura nie polega na krzyczeniu, a tym bardziej biciu!
owszem, krzyknac musisz czasem, chocby po to by odwolac psa 100m dalej 8-)

ps. moje psy reagowaly na ruchy reki lub palcow (tylko jednej)... nie musialem uzywac komend glosowych prawie w ogole :-)

Do góry stronyOffline

nekatai

Post #5 Ocena: 0

2012-08-19 16:49:40 (13 lat temu)

nekatai

Kobieta

Z nami od: 05-08-2012

ok! to twoje ale duzo ludzi tak nie traktuje psa jak ty wola zamiast dobrze go nauczyc to (widzialam na wlasne oczy)przywalic psu z piesci lub dac kopa!

Do góry stronyOffline

zuza11

Post #6 Ocena: 0

2012-08-19 18:18:10 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Dodam tylko,że Twoja ulubiona rasa czesto /genetyczne i środowiskowe/zapada na dysplazję stawów!Czy jesteś przygotowana na endoprotezę dla"Swojego"starszego już pupila?

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-08-19 18:40:51 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #8 Ocena: 0

2012-08-19 19:12:16 (13 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Zuza kiepski argument. Moge podać cała listę ras narażonych na dysplazje i wtedy wniosek byłby taki, ze w ogóle nie ma sensu brać psa (bo jeszcze zdechnie i co...)
Z tymi psami to jest tak, ze maja kiepska opinie przez idiotów, ktorzy nie powinni mieć pod opieka nawet rybek. Trzeba sobie zdać sprawę, ze rasa pracująca potrzebuje zajęć, pracy, a nie tylko wypuszczenia na ogródek. Trzeba być świadomym, ze jak my tego psa uksztaltujemy, taki on bedzie.
Teraz i tak ciężar złej sławy przeniósł sie na różnej maści staffiki, o rottkach sie już tyle nie mówi.

Do góry stronyOffline

zuza11

Post #9 Ocena: 0

2012-08-19 19:17:58 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Perfekcja,argument jak najbardziej ważki!!!Bo zwierzę w domu mamy do końca jego żywota!Ja "przerabiałam"w domu chyba wszystkie możliwe zwierzątka/nie miałam "tylko" węża/.Obowiązek i odpowiedzialność! A urlopy???to co?jak mawiają-pies?!!!

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2012-08-19 19:18:42 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-08-19 18:40:51, nuska napisał(a):
A na starosc kupie sobie bulteriera,nie teraz bo mam małe dzieci.

hmmm, troche ryzykownie, bo bulle maja sporo chorob genetycznych, po ktorych slepna, gluchna i dostaja 'kociokwiku' na starosc... jak panna, albo siostra zakonna... :-]

na starosc, najlepsze sa labladory - psy, ktore szybko sie ucza i bacznie obserwuja wlascieciela... w dodatku, duzo nie kosztuje utrzymanie 8-)

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,