|
---|---|
bimmer | Post #1 Ocena: 0 2012-04-09 12:16:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-02-2012 Skąd: east midlands |
Witam , chcialabym sie zapytac czy zna ktos sprawdzona, solidna firme zajmujaca sie odszkodowaniami powypadkowymi ?
W sobote dwóch pijanych hindusow rozwalilo mi autko jak wracalam z zakupow ;(.Wjechali we mnie z podporzadkowanej , jakbym byla niewidzialna . Zakleszczyli sie w moje auto , wyskoczyli ze swojego auta, zaczeli szarpac sie z autami , wypchneli swoje i uciekli.Zdazylam spisac numery i maja ich dane i na monitoringu tez ich maja ,takze o tyle dobrze. Cala niedziele spedzilam w szpitalu na badaniach czy nic mi nie jest itp. Teraz pozostala tylko kwestia znalezienia dobrej firmy zajmujacej sie odszkodowaniami... Ubezpieczenie mialam full, autko w tej chwili znajduje sie w Derby na parkingu strzezonym i czeka na wyjazd do ubezpieczyciela. Chcialam tez zapytac czy jesli wypadek byl nie z mojej winy czy pojda mi znizki? |
MadRide | Post #2 Ocena: 0 2012-04-09 12:22:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2012 Skąd: Birmingham |
hej siostra miala podobnie. Hindusy ucieklya policja nic nie moze bo nikt sie nie przyznaje, a wlasciciel fury mowi, ze to nie jego. Siostra juz z rok czeka na odszkodowanie i zabrali jej znizki do wyjasnienia. Wyglada na to ze hindusy sa nietykalni...
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2012-04-09 12:29:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Dziwne, jak pewna pani rozbiła samochód i zostawiła go na drodze, ktoś kto chciał jej pomóc poczuł alkohol i zadzwonił po policję, to policja była u niej pod drzwiami po kilku minutach, a że nie chciała otworzyć to wywalili drzwi i wprowadzili w kajdankach.
Fakt że hindusi często jeżdżą bez prawa jazdy, bez czenia, a nawet tak pracują na minicabs, na 1licencji cała familia i sąsiad. Skoro jest film z monitoringu to nie powinno być problemu. I jeszcze jedno, jest agencja która zajmuje się odszkodowaniami w momencie gdy sprawca jest nieuchwytny lub nie ubezpieczony. Muszę to poszukac ale chyba już to tu gdzieś wklejałem Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
bimmer | Post #4 Ocena: 0 2012-04-09 12:39:50 (13 lat temu) |
Policja przyjechala dopiero po godzinie , bo mieli zbyt wiele zgloszen . W tym czasie oni juz dawno zwiali, a jak byli pijani to napewno nie uciekli do domu tylko pochowali sie po znajomych.Mamy nazwisko wlasciciela auta i jego numer ubezpieczenia i firme w jakiej byl ubezpieczony ,to zostalo ustalone jak tylko pojawila sie policja.
|
Lhotse | Post #5 Ocena: 0 2012-04-09 13:19:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2012 Skąd: SouthEast |
czy można w takim wypadku zatrzymać takiego delikwenta do przyjazdu policji?
|
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2012-04-09 13:53:34 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak kierowca jest pijany, spowodowal wypadek, stwarza zagrozenie dla innych, to mozesz go zatrzymac do przyjazdu policji.
Ada
|
ManUtd | Post #7 Ocena: 0 2012-04-09 13:54:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-07-2011 Skąd: Radiator Springs |
bimmer wypadek nie z twojej winy cale szczescie ze jestes cala i jesli masz numery i film z monitoringu to mozesz dostac niezla kase z odszkodowania
mam sprawdzonych prawnikow daj znac na priv jak sie zdecydujesz. i sie niezastanawiaj bo ktos inny na twoim miejscu zrobilby dokladnie to samo - czyli wyciagnal od suk...ow ile sie da...# PS (oczywiscie biuro jest z PL obsluga- dzialaja szybko i skutecznie) [ Ostatnio edytowany przez: ManUtd 09-04-2012 13:57 ] young do valenci kagawa teraz cleverley jest rooney do van persie - van persie gooooooooooollll Robin Van Persie !!!
|
bimmer | Post #8 Ocena: 0 2012-04-25 20:01:24 (13 lat temu) |
Napisze tutaj jak sie sprawa skonczyla , moze komus sie kiedys przyda
![]() Otoz policja nie znalazla delikwenta ( moze to i dobrze bo nic nie mogl nakombinowac w zeznaniach ), okazalo sie ze nie mieszka pod tym adresem ktory jest podany na jego polisie , takze policja nie znalazla ani jego ani tego auta :/.Powiedzieli ze bedzie poszukiwany ale zlapia go dopiero jak drugi raz spowoduje wypadek itp , itd. Wynajelam firme zajmujaca sie odszkodowaniami powypadkowymi . Na koszt polisy tego ktory spowodowal wypadek wynajeli mi auto zastepcze( ja nie mialam w swoim coverze), zajeli sie wycena i wszystkimi kosztami z ta sprawa zwiazanymi na koszt firmy ubezpieczeniowej w ktorej ten gosc mial ubezpieczony samochod. Niestety koszt naprawy auta przekracza jego rynkowa wartosc £4000, wiec oddadza mi £4000 minus £350 (bo tyle jest warte auto teraz) + dostane to rozbite auto.Za 6 tygodni mam sie stawic na komisje lekarska .To tyle. Jakby ktos kiedys potrzebowal, dam namiar firme przez ktora zalatwialam wszystko , szybko i sprawnie , jesli jest taka potrzeba mozna zalatwic w jezyku polskim gdyz maja polskiego adwokata . |
zealot | Post #9 Ocena: 0 2012-04-25 22:35:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
Cytat: 2012-04-09 12:29:00, krakn napisał(a): [...] I jeszcze jedno, jest agencja która zajmuje się odszkodowaniami w momencie gdy sprawca jest nieuchwytny lub nie ubezpieczony. Muszę to poszukac ale chyba już to tu gdzieś wklejałem Ta agencja to motor insurers' bureau(http://www.mib.org.uk). Podobno wypłacają odszkodowanie w przypadku gdy sprawca wypadku nie miał ważnego ubezpieczenia a następnie sami ścigają delikwenta. |
tinyteenteen | Post #10 Ocena: 0 2012-08-11 19:04:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-08-2012 Skąd: manchester |
sp
|