Str 2 z 5 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-07-18 23:50:17 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
lipisia | Post #2 Ocena: 0 2010-07-19 00:22:18 (15 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2010 Skąd: nottingham |
wow!dzieki za info.nie wiem czy za 5 czy za 10 lat,ale chce otworzyc swoja restauracje.teraz bede cisna z angielskim a potem zrobie kucharska szkole a potem zobaczymy jak to wyjdzie.musze cos ze soba zrobic,a nie chce zapieprzac na budowie.chce cos robic co sprawi mi przyjemnosc.
![]() |
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2010-07-19 00:45:45 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2010-07-18 23:44:46, galadriel napisał(a): .... he he slabosc mam jakas do facetow w kuchni no ![]() gal..., ja dosc dobrze gotuje i ostro przyprawiam.... ![]() |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2010-07-19 00:54:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hehe, nie wiem czy sie nie staralem, bo to co potrafiliismy zrobic w 2 lub 3 to po naszym odejciu szczena mi spadla bo nastawiali 6 makaronow co dawalo w sumie 12 osob dziennie, oni w 3 szpinaku nie byli wstanie obrac, na czas byly jaja szef chcial naszego powrotu.
Ale juz mialem dosc, kwoty jakie podaje to zarobek za 42 lub 50 godzin tygodniowo, bo tak pracowalismy no i lat do tylu minimalna stawka byla wtedy 4,2 Szef na pasie zarabial na reke okolo 1000, ale juz jego zmiennik z awansu juz okolo 600, Glowny szef to inna bajka bo on byl wspoludzialowcem i on wiecej na koks wydawal niz ja zarabialem ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #5 Ocena: 0 2010-07-19 01:03:54 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
znowu-ciupek | Post #6 Ocena: 0 2010-07-19 01:15:00 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
tu w UK jest takie powiedzenie "ucz sie bo jak nie to zostaniesz kucharzem"...Tu żadna szkoła nie jest potrzebna żeby zostać head chefem (w sumie to i menadżerem można zostać po podstawówce).Sam Jaimie Olivier nie przeczytał w życiu ani jednej książki (sam to przyznał)zasłania się tym że jest dyslektykiem i zasypia nad książką...
Widziałem tu już stolarzy,mechaników jako szefów kuchni.Zasada jest prosta...jeżeli nie masz doświadczenia (nawet z PL) to startujesz od kitchen portera a możesz skończyć nawet jako menadżer.My nawet mieliśmy powiedzonko przerobione z polskiego "nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie menadżera". |
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2010-07-19 01:27:16 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2010-07-19 00:45:45, andyopole napisał(a): Cytat: 2010-07-18 23:44:46, galadriel napisał(a): .... he he slabosc mam jakas do facetow w kuchni no ![]() gal..., ja dosc dobrze gotuje i ostro przyprawiam.... ![]() dziekuje za ostrzezenie ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Post #8 Ocena: 0 2010-07-19 10:07:27 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2010-07-19 17:01:09 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2010-07-19 17:34:24 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|