MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szkola kucharska polska albo angielska w notts!!

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lipisia

Post #1 Ocena: 0

2010-07-18 22:37:53 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

Z nami od: 18-07-2010

hej.mam 22 lata.w polsce uczylem sie na kucharze(niestety nie skonczylem szkolyy i nie wiele z niej pamietam).a chcialbym ,po nauczeniu sie perfekt jezyka angielskiego isc do szkoly kucharskiej w nottingham.watpie ze znajde szkole polskojezyczna wiec nastawiam sie na jezyk angielski.szukam dobrej szkoly,fajnie by bylo zeby darmowej.pierwszy raz jade do uk,ale z tego co nazEczona mowila jest naprawde warto,bo juz tam byla.chcialbym w przyslosci zostac szefm kuchni o otworzyc wlasna restauracje.jest to moje marzenie :)
cz moze mi ktos pomoc w zanlezieniu szkoly i moze tez pokierowac co i jak pokolei zalatwiac w urzedach,jakie pozwolenia,jakie to sa koszty itd itd.byl bym bardzo wdzieczny :)
a moze macie do polecenia jakies szkoly jezykowe,ale takie ze bede mogl i pracowac i sie uczyc jezyka.
pozdrawiam i z gory dziekuje :)
ps.szukalem na googlach kucharskich szkol,ale za kazdym razem wwala sie wirus na kompa i wole nie ryzykowac...:

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-07-18 22:58:57 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #3 Ocena: 0

2010-07-18 23:14:24 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

jest to moje marzenia od zawsze,moja nazeczona i wszyscy znajomi pekaja jak cos ugotuje,robie sam z glowy.dan ktorych jeszcze nikt nie zrobil,albo i zrobil ale niejednokrotnie slyszalem ze moje a lepsze.uwielbiam gotowac,wychodzi mi to dobrze.sam cos kombinuje,robie po swojemu,cos dodaje,cos ujmuje,cos nowego probuje.teraz obecnie jestem w niemczech z nazeczona ale na kwiecien lecim do uk i tam chce zrobic kariere,chce robic cos co lubie,cos co mnie rajcuje.w chcwili obecnej od 2 lat pracuje na kuchni w niemieckiej restauracji,niestety na zmywaku,ale duzo podgladam od kuchaszy,duzo pytam,duzo probuje np.osmiornic,krewetek.dania ktore ini robia ,zapamietuje i kopiuje a potem przetwarzam i ulepszam na swoje-wychodz rewelacyjnie.
czy takie gowniane pienieadze?? nie jestem taki pewien.czy widziales kiedys restauracie ktora splajtowala?nie mowie tu o pubach,clubach,kebabach itd tylko o restauracjach.a nawet jesli pamietaj,ze ludzie zawsze musza jesc,nie zaleznie od niczego,a wydaje mi sie ze kazdy bedzie chcial sobie w ciszy odpoczac w restauracji i przy lampce wina zjesc kolacje.
nie wiem takie jest moje zdanie. serio nie musze jakis szkol robic.no ale jesli nie uda mi sie jednak otworzyc restauracji ,to warto zeby miec papier i chociaz pracowac gdzies jako kuchasz.
jak myslisz?
czy tak jak mowisz ze po ok 6 mies praktyk an kuchni bede mogl sie pasowac gdzie zeby piac sie dalej.czy bez papierow przyjma mnie normalnie na kucharza i bede mogl robic dania dla ludzi i potem bic soe w gore zeby zostac szefem kuchni?

mowisz serio?

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2010-07-18 23:18:50 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nawet taki Gordon Ramsay mial problemy

:-]
Ada

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-07-18 23:23:15 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2010-07-18 23:25:46 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2010-07-18 23:21:53, monsieur1985 napisał(a):
Czy ty skonczyles oby podstawowke kucharzu-marzycielu? Twoja pisownia i gramatyka wskazuje na dyslektyka i analfabete-mam nadziej,ze wtornego!!!

pozostaje nadzieja ze lepiej gotuje niz pisze....:-D

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #7 Ocena: 0

2010-07-18 23:29:00 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

co wy z ta gramatyka i ortografia!!!??
rozumiem ze to dla rozbawienia sytuacji :):P

ps.jesli jeszcze raz powtorzysz to ze cos jest nie tak z moja pisownia,zaczne wierzyc ze chyba rzeczywiscie jest tak.chyba ze postawie na swoim,przemysle sobie to jeszcze raz i upre sie jak wol:
RZE MOIA PJSOWNJA IEST OK!!!!
:P:):D

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #8 Ocena: 0

2010-07-18 23:30:26 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

wesolo tu u was :P:D
naprawde milo:)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2010-07-18 23:33:25 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

raczej bez papierów to zostaniesz na przygotówce, czyli np makarony, gotowanie i przerabianie, mielenie miesa, przygotowanie półproduktów, do samego typowego gotowania przy szefie to się raczej nie dostaniesz, no chyba że w jakiejś firmie faktycznie zdobędziesz szefostwa uznanie, a na szefa (tzn tego co stoii przy pasie i odczytuje zamówienia i układa dania)to bym nie liczył
ew co najwyzej jako 3 zastepca gdy wszyscy na urlopie.
a tak to wiesz od minimum, a zapiernicz masakra,
mam doświadczenie w bardzo znanej restauracji gdzie przychodzą bardzo znane osoby i powiem ci dość mocno się tam doskrobałem, wiesz przygotowanie pasty, obróbka ryb, sałatek itp
Ale kucharze tam zarabiali wtedy 240 max, mnie się cudem udało dobić do 340, co oznaczało że makaroniarz który był nijako 3 zastępca miał mniej bo 300 na tydzień.
to było jakieś 6 lat temu.
jestem pewien że wyżej bym nie doszedł, zresztą to niesamowicie ciężki kawałek chleba, zwłaszcza w takich restauracjach, istna kuchnia ramseya
tak szczerze to dziś sam nie rozumie jak mogłem tak tyrać.
unitarka w wojsku to pikuś :>

jak tak lubisz a chcesz mieć jako tako to sobie załóż własną restauracje :>
z moich obserwacji kuchnie i hotele to chyba jedynie w pralniach jest gorzej.

no ale to twoje życie i może trafisz do restauracji gdzie mają więcej czasu i jest bardziej spokojnie ...
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2010-07-18 23:44:46 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2010-07-18 23:29:00, lipisia napisał(a):
co wy z ta gramatyka i ortografia!!!??
rozumiem ze to dla rozbawienia sytuacji :):P

ps.jesli jeszcze raz powtorzysz to ze cos jest nie tak z moja pisownia,zaczne wierzyc ze chyba rzeczywiscie jest tak.chyba ze postawie na swoim,przemysle sobie to jeszcze raz i upre sie jak wol:
RZE MOIA PJSOWNJA IEST OK!!!!
:P:):D

istotnie, rzuca sie w oczy, ale to i tak nie ma nic do rzeczy, bo od kucharza nie wymaga sie talentu literackiego ani bieglej znajomosci zasad pisowni
nie jest rowniez w dobrym tonie zwracanie komus tego typu uwag publicznie

powodzenia zatem w doskonaleniu wszelkich kulinarnych;) improwizacji

he he slabosc mam jakas do facetow w kuchni no;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,