2010-07-20 17:11:23, lipisia napisał(a):
o wlasnie o takie cos mi chodzilo,co napisalas.dziekuje.
znalazlam ze w BMI pis plus klataka max do 6 kg.a cena ok 25 euro za przelot.i pies leci w luku bagazowym.
A z PIS-u tu nikogo nie przywoź please

Str 8.3 z 9 |
|
---|---|
nakajima | Post #1 Ocena: 0 2010-07-20 17:26:31 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-12-2008 |
Cytat: 2010-07-20 17:11:23, lipisia napisał(a): o wlasnie o takie cos mi chodzilo,co napisalas.dziekuje. znalazlam ze w BMI pis plus klataka max do 6 kg.a cena ok 25 euro za przelot.i pies leci w luku bagazowym. A z PIS-u tu nikogo nie przywoź please ![]() |
lipisia | Post #2 Ocena: 0 2010-07-20 17:52:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2010 Skąd: nottingham |
hehe.chodzilo mi o pies...
![]() |
lipisia | Post #3 Ocena: 0 2010-08-29 13:19:41 (15 lat temu) |
moi drodzy!
na nowo zazcynam temat.ktos piasal ze bilet kosztuje 4 tys-PRAWDA!jest to bilet lufthansy dla jednej doroslej osoby.dla psa kosztuje ok 70.bylam na lotniskach ,podchodzilam do kazdego okienka po kolei i zadny z firm lotniczych nie wezmie psa do uk!!!zadna nawet bmi czy lufthansa,cargo i inne mozliwe samoloty jakie tylko sa.dzis wywiedzialam sie ze nawet pociag ICE nie wezmie psa do uk.jedyna opcja jaka zostala to podroz samochodem.ale nikt nie przyjedzie tyle tys km w ciemno,bo ludzie sie boja ze oszukam.ja sama swoim autem nie pojade bo ja nie chce miec tam auta,bo to wiczna skarbonka,a przejechac w 2 strony to tez bez sensu,a potem co ja z tym autem zrobie.poza tym sie boje.jedynie co to musialabym z kims sie zabrac po drodze jak ktos bedzie jechal,ale nie wiem nawet jak takich ludzi znalezc i ciekawe czy ktos sie zgoddzi.watpie ze ktos po mnie z uk przyjedzie.nie wiem nie mam juz pojecia cio zrobic....blagam pomozcie mi ,bo czas ucieka a ja dalej stoje na niczym..... |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2010-08-29 14:02:07 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
pozostaje po prostu grzebać po forach i po ogłoszeniach.
szukać osoby która jedzie do Uk samochodem, Vanem i mówić w prost i żeczowo że masz psa, jaki duży jaka rasa (oby nie była to rasa zabroniona w UK ) Wkoncu może ktoś się zgodzi, my tak przewieźlismy naszego futrzaka, fakt że to piesek zabawka ale zawsze pies i nie wszyscy lubią zwierzaki, my znaleźliśmy człowieka który zgodził się, my załatwilismy bilety na prom i dogadalismy się co do rozliczenia wszystko przeszło pięknie i gładko. Wiadomo im większy pies tym większy problem. i jeszcze jedno to nie będzie koniec twoich problemów, tutaj ludzie mało lubią psy, bardzo często zobaczysz w ogłoszeniu, a jak nie w ogłoszeniu to po złożeniu aplikacji ze landrod odmówi wynajęcia mieszkania ze względu na psa. nawet my z tym mały futrzakiem (York terier) mamy czasami problemy, co najmniej kilka zarąbistych domów nas ominęło i mało brakowało to w którym teraz mieszkamy również by przeszło gdyby nie nasza "moc argumentów przekonywania" było ciężko. ja widzę jakie ma problemy kolega który ma psa szkolonego w ochronie, owczarek, masakra, albo mu cenę windują albo zgadzają się w takich norach ze ja dziękuje. Dlaczego? W sumie się nie dziwie bo często jestem wzywany do domów gdzie ludzie miewali psy i te domy to szkoda gadać i przez takich nieodpowiedzialnych ludzi ci co mają wychowane grzeczne zwierzaki mają problemy. Ludzie pracują całymi dniami a pies siedzi w domu. ja bym sugerował zostawienie psa na jakiś czas na kilka miesięcy, gdy staniesz tu na pewnym gruncie to sobie go przywieziesz. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
lipisia | Post #5 Ocena: 0 2010-08-29 15:11:52 (15 lat temu) |
moj piesek wazy 5,3 kg jest to kudlaty jamnik,zwykly kundelek mieszany.wlasnie napisalam maila do kolegi z notts ktory ma auto ale nie wie czy sie zgodzi przyjecha cpo mnie.wiem ze sa problemy zmieszkaniem,ale cos sie znajdzie,a nie wobrazam sobie go zostawic,nawet nie mam komu.zobacze co ten kolega moj powie,a jak nie to bede musiala go zostawiac na pare miesiecy u mamy i przyjecha sama do uk i stamtad cos na biezaco kombinowac(na pare miesiecy bo i moja mama po paru miesiacach bedzie przyjezdzac do uk na stale).
gdzie ja moge poszukac ludzi ,jakies ogloszenia,gdzie jeada do uk i i mozna sie z nimi ugadac ?na jakich stronach szukac ogloszen albo ja jakich str moge dac ogloszenie zeby cos znalezc,bo nie mam pojecia. aha i wpadl mi do glowy pomysl ale nie wiem cz to zda egzamin.mianowicie,jezeli bym przyjechala sama do notts bez psa,jezeli bym zaczela prace itd,jezeli zanalazlam bym mieszkanie w ktorym pozwalaja na psa to czy istnieje taka mozliwosc,ze znalazlaby jakies(jeszcze nie wiem jakie?)bioro czy urzad czy cos w tym stylu i bym przedstawial sytuacje ze przyjechalam na stale do uk ale mam psa w belinie ale nie mam jak go wziac bo sie nikt mi na to nie zgadza, i bym poprosila i ch o wydanie jakiegos dokumentu ze oni jako angielski urzad zgadzaja sie na przetransportowanie psa prze granice?na podstawie wszystkich badan,paszportu szczepien i ze stwarzam warunki dla psa.nie wiem jak to sprecyzowac,ale chodzi mi o takie jakby pozwolenie na pismie od nich ktore moge pokazac na lotnisku czy w ICE zebym mogla przejechac bez problemow .ja nie wiem czy to co teraz pisze ,czy wogole istnieje takie cos,czy ja tylko sobie to w glowie uroilam.ale chwytam sie juz wszystkiego,glowa mi peka i mam corsz mniej pomyslow i mozliwosci...;( |
|
|
Mieszko | Post #6 Ocena: 0 2010-08-29 15:28:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
Po co ci jakieś zaświadczenie z urzędów angielskich, ze się zgadzają na przywiezienie psa
![]() |
lipisia | Post #7 Ocena: 0 2010-08-29 15:40:28 (15 lat temu) |
ponoc uk zabronila sobie przewozu jakich kolwiek zwierzakow!pytalam sie wszystkich lini jakie tylko byly od okienka do okienka i slyszalam jedno
![]() |
Mieszko | Post #8 Ocena: 0 2010-08-29 17:05:25 (15 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
Myślę, ze to bzdura, ze nie wolno przywieźć zwierzaka. Tu sobie poczytaj: www.justlanded.com/english/UK/UK-Guide/Visas-Permits/Pets
A tu masz jedną z firm, która się takimi przewozami zajmuje: www.petairuk.com/?q=services |
lipisia | Post #9 Ocena: 0 2010-08-29 18:11:13 (15 lat temu) |
no nie wiem czy bzdura bo chodzialam i pytalam wszystkich firm.,owilam ze to maly zwierzak,ze chce go jako bagaz podreczny,ze moze tez byc w luku bagazowym.obojetnie.i wszyscy mi mowili jedna i ta sama rzecz,ze kiedys bylo mozna,teraz uk zabronila i nie wazne jakiej wielkosci i jaki rodzaj zwierzaka to jest,ale on sie nie zgaddzaja.niektorzy pracownicy lotniska itp to nawet o tym nie wiedzieli tylko np,spojrzeli w neta albo kolezanka czy kolega kolo ich boku podpowiedziala ze zmienily sie przepisy i nie mozna.sa to wiadomosci z wczorajszego dnia,a dzis dowiedzialam sie ze intercity tez nie przewiezie do uk.tylko max do francji bo dalej nie moga(i to w sumie tez nie jest pewne czy nawet do fr bo babka ktora pracowala tak jak zobaczyla w necie ta informacje to zrobila wielkie oczy)
jesli chodzi o te kwarantanny o to wszystko o cala procedure to wszystko juz znam,tylko nie w tym jest problem.bardziej zastanawia mnie to ze kaza robic cala ta procedure a nie pozwalaja wjechac!!!!!!tak mi powiedziala babka w britischairways,o kwarantannie itp,to jej tlumacze ze wiem ze to wszystko mam,a potem mi mowi ze do uk ze zwierzakami nie wolno.sprubuje na ten link co podales,moze sie cos uda.dziekuje ![]() |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2010-08-29 20:48:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
BA czy lot, na cargo i ci go przewiozą pod warunkiem że wszystkie procedury i dokumenty zostaną spełnione + metalowa klatka, koszt kosmiczny jak dla mnie.
Natomiast możliwe ze jako podręczny bagaż nie chcą się zgodzić bo niektóre linie na to pozwalały kiedyś, być może się wycofali. Tak czy siak droga inna niż lądowa przez życzliwość będzie bardzo kosztowna. gdzie szukać ludzi? ano wszędzie, na internecie, w cooltura i innych gazetach często ogłaszają się ludzie ze mają wolne miejsca i jadą do polski/anglii, czy to w osobówkach czy w vanach. a jak nie to i tak przejazd swoim samochodem tam i z powrotem będzie najbardziej komfortowy i cenowo wyjdzie taniej niż samolotem, przyjedziesz z psiakiem, potem za kilka miesięcy odstawisz go do polski a wrócisz samolotem. przy okazji możesz załadować samochód rzeczami z polski. przynajmniej ja bym tak zrobił na twoim miejscu Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|