MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chce leciec z pieskiem samolotem do uk

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7.3 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6.3 | 7.3 | 8.3 | 9.3 ] - Skocz do strony

Str 7.3 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lipisia

Post #1 Ocena: 0

2010-07-20 13:30:23 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

Z nami od: 18-07-2010

juz dowiedzialam sie ze ryanair nie bierze psow :)
sprawdzalam na necie bilety dla 1 osoby w 1 str w LH:okolo 800 euro!!!!!:O
troche mi to duzo.ale bede dzwonic dzis albo jutro konkretnie na lotniska TEGEL i SCHÖnenfeld i sie dowiem konkretnie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2010-07-20 13:41:05 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zawsze mozesz wyslac psa cargo LH, a poleciec innymi liniami. Psa i tak jedzie odebrac sie w specjalnym punkcie, niedaleko Terminalu 4, w rejonach Heathrow. Moze tam poczekac na Ciebie pare godzin.
Punkt odbioru - Heathrow Animal Reception Centre - Link.

Ja oddalam zwierzeta na cargo chyba 3h przed odlotem i odbieralam 2-3h po przylocie. Zdazylam pojechac z lotniska do domu odstawic bagaze i wrocic.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 20-07-2010 13:49 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #3 Ocena: 0

2010-07-20 15:31:22 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

a te cargo LH to linie lotnicze czy bus przewozcy.ile to kosztuje?ktos tam pisal o kwocie 400.oni tam psa usypiaja?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-07-20 15:50:08 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Podalam Ci linki wczesniej, LH=Lufthansa. Oczywiscie, ze samolot.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #5 Ocena: 0

2010-07-20 16:00:18 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

znaczy tak.ja rozumiem ze to cargo LH to sa przewoznicy towaru w tym np.zwierzat.ale to jest na takiej zasadzie ze ja np polece ryanair-bo jest bardzo tanio,a psa dam przewoznikom z cargo(kilka godzin przed moim odlotem)a potem odbieram pieska w uk.tak?i to generalnie jest taniej?i jest mniej zamieszania?
podalas adres i link,gdzie sie odbiera tam psa,ale nie kojarze tego miejsca.w ktora str trzba jechac?to juz nie jest notts?co musze miec zeby odebrac pieska?zeby mi nie powiedzieli ze to nie moj pies?skoro pies lecialby oddzielnie to ja musze miec jego paszport czy przewoznicy z cargo,ktorzy beda transportowac psa?
usypiaja psa podczas podrozy?w niemczech tez bedzie ta firma co nie,ale te samoloty przewoznicze leca z normalnych lotnisk jak inne samoloty czy jakos to jest inaczej?
mozesz mi podac kontakt telefonczny do jakiejs polskiej firmy cargo,to bym sobie zadzwonila.
nie jest to tak latwo,bo tak jak mowicie -tanie linie nie biora psow,a inne linie ktore stwarzaja taka mozliwosc sa piekielnie drogie!!!

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #6 Ocena: 0

2010-07-20 16:03:19 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

wiem wiem,juz sprawdzilam ze to samolot.

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #7 Ocena: 0

2010-07-20 16:24:43 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

ok.wyslalas mi linka z odresem odbioru psa.moja w tym glowa zeby tam trafic i sobie psa odebrac.
ale prosze cie powiedz mi krok po kroku gdzie i jak i co pokolei zalatwiac w tam cargo.jak to wszystko wyglada,ile to wszystko trwa i kosztuje.bo ja chyba rzeczywiscie jestem jakas zacofana i nie umiem obslugiwac sie linkami i googlami.

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #8 Ocena: 0

2010-07-20 16:42:17 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

wchodzilam na linki,wchodzilam na stone LH.
bilety za osobe kosztuja ponad 800 euro.wiec raczej niemozliwoscia bedzie ze wydam ponad 1600 uro na bilety dla na plus pies,bo to jest za duzo...
latam po wszystkich stronkach patrze ,pytam, ale potrzebuje konkretnych,szczegolowych informacji.bo nie mam bladego pojecia co gzie i jak sie zalatwia.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2010-07-20 16:54:04 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Zadalas tyle pytan w poprzednim poscie, ze niezly chaos sie z tego zrobil.

Jak oddajesz psa na cargo, to dostajesz list przewozowy. Nie wiem jak jest w Lufthansa, ale w BA oddawalo sie wszystkie dokumenty zwierzaka i oni je przyczepiali do klatki.

Psa w klatce zabieraja i widzisz go dopiero w centrum odbioru zwierzat, w tym przypadku na London Heathrow. Tam dajesz im list przewozowy, oni sprawdzaja wszystkie dokumenty i wydaja Ci zwierze jesli wszystko jest ok.

Pies leci w luku bagazowym w normalnym samolocie pasazerskim. Jesli przeczytalas strone Defry i pdf z trasami, to wiesz juz, ze jedyne lotnisko docelowe z Niemiec do Wielkiej Brytanii to Heathrow. Zwierze nie moze leciec na zadne inne. Wiec jesli chcesz wyslac psa droga lotnicza to niestety albo lecisz z nim tym samym samolotem albo wysylasz go samego i lecisz czyms innym do Londynu i odbierasz go na Heathrow.

Oprocz Lufthansy, bezposrednio masz jeszcze BMI. Mozesz sprawdzic ile kosztuja u nich bilety dla Ciebie i dla psa.
Ale w kazdym przypadku pies poleci na Heathrow i trzeba go odebrac w tym Animal Centre.

Wedlug strony Lufthansy bilet dla zwierzaka kosztuje 100 lub 200 euro w zaleznosci od wielkosci klatki. Jesli to jest tylko cena za sam przelot, to prawdopodobnie trzeba jeszcze zaplacic w tym Animal Centre za ich usluge. Musisz dowiedziec sie dokladnie w Lufthansie czy zapewniaja pelna usluge czy placisz u nich za przelot i potem za przyjecie zwierzaka na Heathrow.

Na stronie BMI nie ma ceny, ale jest adres do ich biura cargo w Hanoverze:
Air Services Hanover
Cargo area
Hanover Airport
Germany
Tel: (49) 511 977 2731

Mysle, ze najlepiej bedzie jak zadzwonisz do Lufthansy i BMI i zapytasz sie ich jak to dokladnie wyglada, czy trzeba placic cos dodatkowo za odprawe na miejscu itp.

British Airways Cargo z Wawy zawieralo w cenie wszystko, placilo sie tylko im i w Londynie odbieralo sie zwierzaki bez zadnych oplat. Natomiast jak dowiadywalam sie w LOT, to oni mieli swoja oplate za przelot i trzeba bylo jeszcze zaplacic za odprawe w tym Animal Centre oddzielnie.

Nikt nie podaje srodkow usypiajacych zwierzat, o tym tez bylo na stronie IATA, ktora Ci podalam i chyba na KLM.

Jak widzisz caly proces nie jest taki prosty, zwlaszcza jak Ty nie przeprowadzasz sie do Londynu tylko do Nott. Dlatego sugestia z podroza samochodem wydaje sie znacznie prostszym wyjsciem. Nawet jak zajmie dluzej i zatrzymasz sie po drodze w hotelu. Hotele przy autostradzie kosztuje od 30 euro.

Poza tym jazda z Berlina na zachod nie ma nic wspolnego z jazda z Berlina na wschod do Augustowa, o ktorej wspominalas. Z Berlina masz same autostrady do Calais albo Dunkierki.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #10 Ocena: 0

2010-07-20 17:11:23 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

o wlasnie o takie cos mi chodzilo,co napisalas.dziekuje.
znalazlam ze w BMI pis plus klataka max do 6 kg.a cena ok 25 euro za przelot.i pies leci w luku bagazowym.

Do góry stronyOffline

Strona 7.3 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6.3 | 7.3 | 8.3 | 9.3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,