MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chce leciec z pieskiem samolotem do uk

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lipisia

Post #1 Ocena: 0

2010-07-18 20:55:38 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

Z nami od: 18-07-2010

hej.mam bardzo wazne pytanie!otoz to,na wiosne mam zamiar leciec do nottingham z nazyczonym i moim maly 1,5 rocznym kundelkiem.czytalam juz mnustwo info co i jak trzeba zrobic zeby przebieglo to bez problemu,jednak juz zglupialam.jedni mowia ze spytac u weterynarza inni jeszcze gdzies indzie,jedni mowia ze jest kwarantanna we francji i trwa pol roku,inni mowia ze jej nie ma,slyszalam ze kundlow nie wolno przewozic.wiem ze trzeba zrobic czip,paszpotr odrobaczyc,zasczepic,ale kazdy mowi co innego jesli chcodzi o waznosc tego.ja bede leciec z berlina,i potrzebuje najnowszych,najswiezszych informacji jak to rzeczywiscie jest.co gdzie jak,co i ile czasu jest wazne,co z ta kwarantanna,jakie sa problemy na lotniskach,jak to jest z bbiletam dla psa.prosze o naprawde rzetelna odpowiedz,bo slyszalam ze badania trzeba zrobic pol roku przed wyjazde,wie cjezeli to prawda to musze sie treszczac.proze pomozcie,bo juz naprawde nie wiem kogo ma sluchac,i zaczyna mnie to denerwowac,a nie chce byc zawrocona na lotnisku.prosze
a tak apropo jakby ktos sie odezwal to bede miala jeszcze pare innych pytan.co prawda bylam juz 2 lata w nottingham ale chce sie dopytac o pare rzeczy ktorymi sie wczesniej nie interesowalam,co prawda mam znajomych ktorzy udzielaja mi informacji na rozny temat ale wole jeszcze tak z zewnatrz uslyszec informacie,a noz widelec moze doeiwm sie czegos nowego.
pozdrawiam i czekam na odpowiedz!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-07-18 21:15:43 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-07-18 21:17:17 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-07-18 21:23:48 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #5 Ocena: 0

2010-07-18 21:26:29 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

oprocz tego ze ,,informacje,, napisalam przypadkowo na sam koniec przez ,,i,, a nie przez ,,j,, to nie ma tu zadnych bledow.moze dodtakowa wcisnieta gdzies literka.
a apropo:,,nie jestes idealna i nie wymagaj idealnosci od innych :P ,,
ralff1-dziekuje za pomoc,czyli skoro planuje leciec na marzec kwiecien t musze juz zaczac to wszystko robic,ale ja musze wyjechac po uplywie tych pol roku od wszystkich badac czy w przeciagu tych pol roku musze wyleciec.wiec ja planuje leciec na kwiecien,to musze zaczac to robic w listopadzi,grudniu.czy moge zaczac od stycznia czy lutego.ile czasu jest wazny paszport?

Do góry stronyOffline

amelka66

Post #6 Ocena: 0

2010-07-18 21:30:42 (15 lat temu)

amelka66

Kobieta

Z nami od: 17-04-2010

Cytat:

2010-07-18 21:26:29, lipisia napisał(a):
oprocz tego ze ,,informacje,, napisalam przypadkowo na sam koniec przez ,,i,, a nie przez ,,j,, to nie ma tu zadnych bledow.moze dodtakowa wcisnieta gdzies literka.
a apropo:,,nie jestes idealna i nie wymagaj idealnosci od innych :P ,,
ralff1-dziekuje za pomoc,czyli skoro planuje leciec na marzec kwiecien t musze juz zaczac to wszystko robic,ale ja musze wyjechac po uplywie tych pol roku od wszystkich badac czy w przeciagu tych pol roku musze wyleciec.wiec ja planuje leciec na kwiecien,to musze zaczac to robic w listopadzi,grudniu.czy moge zaczac od stycznia czy lutego.ile czasu jest wazny paszport?
jakies dziwne pytania zadajesz;-) chyba sama za bardzo nie wiesz o co Ci chodzi i ta cala masa bledow :-Y
W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym :)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-07-18 21:32:22 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #8 Ocena: 0

2010-07-18 21:35:24 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

chodzi mi o to tez czy jak zrobie wszystkie badania o ktorych mowiles teraz,uplynie te pol roku,to czy ja musze odrazu po ich uplywie jechac czy moze tez wyjechac np ze 4 miesiace pozniej liczac juz po uplywie tych 6 miesiecy.czy tez mam wyjechac w ciagu tych 6 miesiecy.czy musze sobie tak wyliczyc ze robie badania,mija pol roku i odrazu jade.przepraszam ze tak mace,ale naprawde wole sie dopytac ,bo setki rzeczy juz czytalam o tym i to naprawde idzie zglupiec.jeszcze raz dziekuje:)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2010-07-18 21:38:42 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Strona, ktora bedzie dla Ciebie biblia to:

http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/pets/

Nie interesuja Cie plotki zaslyszane od pani Kazi, tylko to co dyktuje DEFRA. Masz tam informacje co musisz zrobic, jakimi liniami lotniczymi zwierze moze przyleciec itp.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #10 Ocena: 0

2010-07-18 21:38:45 (15 lat temu)

lipisia

Kobieta

nie ma dziwnych(glupich)pytan,sa tylko dziwne(glupie)odpowiedzi...

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,