Str 8 z 8 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-03-24 23:21:21 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2009-03-25 15:59:56 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Ronincheltenham | Post #3 Ocena: 0 2009-03-25 20:42:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-08-2006 Skąd: Gloucester |
Cytat: 2009-03-24 23:21:21, paolomario napisał(a): Cytat: 2009-03-07 19:40:11, ciemny33 napisał(a): dzis kupilem tom tom 730 traffic,zapewniali mnie w sklepie ze wgram z zalaczonej plyty polskiego lektora,siedzielismy ze 2 godz ale bez skutecznie,oddalem go z powrotem do currysa,no i szukam cos innego Mój pierwszy to był TT w UK fajne w Europie też niczego sobie prosta obsługa, czytelny wyświetlacz, jesli chodzi o mapy europy wschodniej to lipa.... teraz używam garmina 765 t model doś sprawny, niektóre rzeczy niepotrzebne jak transmiter. Jełśi chodzi o budynki 3D nie miałem gdzie sprawdzić, zreszta z tego co pisze w instrukcji tylko jakaś ilość miast w Europie to posiada, natomiast przewodnik po liniach zjadowych z autostrad trochę lipny, wyświetla się poprostu zdjęcie zjazdu z tablicami informacyjnymi i niestety żadne strzałki mi nie migają na zielono ![]() Ja się skusiłem na 730 i jednym słowem - rewelacja! Oczywiście oceniam subiektywnie stosownie do swoich potrzeb. Płytę użyłem tylko w celu instalacji oprogramowania a cała reszta ściągnęła mi się z internetu. Oczywiście głosów polskich od groma - udzielają się ci sławni i widziani w TV, a także sporo głosów z tzw wesołej twórczości (pijak, ziomal itepe itede). Ja osobiście używam angielskiego głosu komputerowego: czyta dużo więcej instrukcji niż głosy nagrywane przez ludzi (bo te tylko gdzis skręcić itp), a co najważniejsze czyta nazwy i numery dróg i ulic - łatwiej wtedy czyta się znaki. Mapy mam Europy zachodniej i centralnej - tak akurat na podróż do Polski. Fotoradary wgrałem sobie dla tych państw przez które prawdopodobnie będę przejeżdżał. Ostrzeżenia o kamerach uaktywniają się u mnie dosyć wcześnie - tak aby sprawdzić czy się nie przecholowało. Fajnie, że na większości dróg pokazuje naszą auktualną prędkość wraz z tą dozwoloną i w razie przekroczenia też pipczy (a właściwie wyje bo taki sobie dźwięk ustawiłem hehehe). Lane guidance w moim przypadku to była jedna z tych opcji, od których zaczynałem szukać GPS. A już obraz zjazdu lub skrzyżowania z migającymi zielonymi strzałkami, pokazującymi, które pasy trzeba zająć to prawdziwa bomba. Rzut oka na ekran i spokojnie można się zająć przemieszczeniem na odpowiedni pas. Z innych rewelacji to zestaw głośnomówiący dla telefonu, głosowe wybieranie adresów, transmiter FM (zapakowałem kartęSD swoją muzą i puszczam ją sobie przez radio samochodowe, a intsrukcje tomtom nadal wydala przez swój głośnik wewnętrzny). Fajnie, że użytkownicy też mają wpływ na aktualizacje map poprzez to MapShare, a samo urządzonko ma działać szybciej dzięki QuickGPSfix. Wiem, że to wszystko brzmi jak reklama, ale ja strasznie jestem zadowolony ze swojego zakupu. Nie wypróbowałem jeszcze w sumie wszystkich funkcji, zwłaszcza tych transmitowanych do urządzenia (i chyba nie wypróbuję, bo po co?). Grunt, że wszystko działa łatwo, szybko, intuicyjnie. Ja polecam. |
Post #4 Ocena: 0 2010-02-22 16:53:39 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2010-02-22 19:00:32 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
który kol wiek Nuvi wg ceny, nie wiem jak teraz stoją cenami, w sumie dobrze gdy ma bezprzewodowe połączenie to sobie będziesz mógł zgrywać telefon, i ew słuchawkę
ale ja z tego udogodnienia korzystam tylko na motorze (zumo660) podpinam go do inercomu, w samochodzie mi to nie potrzebne. filmy MP3 zdjęcia... to głupoty, raz słuchałem MP3 z GPSa przez ostatnie 5lat na motorze Beata albo wpina się z playerem do intercomu, albo bezpośrednio wkłada słuchawki w uszy ![]() więc tez luz. ja lubie mieć duży ekran, bo w czasie jazdy często paluchem wybieram i wskazuje skróty i to mi ułatwia, ale na małym starym Nuvi 350 też mi się świetnie pracuje. A takie bajery jak 3 wymiarowe budynki, to wyłączyłem po 3 dniach bo i tak ich nie ma za wiele a tylko spowalniają przeliczanie Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|