MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Doradzcie, jaki GPS kupic?

« poprzednia strona

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 8 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-03-24 23:21:21 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-03-25 15:59:56 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Ronincheltenham

Post #3 Ocena: 0

2009-03-25 20:42:05 (16 lat temu)

Ronincheltenham

Mężczyzna

Z nami od: 21-08-2006

Cytat:

2009-03-24 23:21:21, paolomario napisał(a):
Cytat:

2009-03-07 19:40:11, ciemny33 napisał(a):
dzis kupilem tom tom 730 traffic,zapewniali mnie w sklepie ze wgram z zalaczonej plyty polskiego lektora,siedzielismy ze 2 godz ale bez skutecznie,oddalem go z powrotem do currysa,no i szukam cos innego

Mój pierwszy to był TT w UK fajne w Europie też niczego sobie prosta obsługa, czytelny wyświetlacz, jesli chodzi o mapy europy wschodniej to lipa.... teraz używam garmina 765 t model doś sprawny, niektóre rzeczy niepotrzebne jak transmiter. Jełśi chodzi o budynki 3D nie miałem gdzie sprawdzić, zreszta z tego co pisze w instrukcji tylko jakaś ilość miast w Europie to posiada, natomiast przewodnik po liniach zjadowych z autostrad trochę lipny, wyświetla się poprostu zdjęcie zjazdu z tablicami informacyjnymi i niestety żadne strzałki mi nie migają na zielono ;) brakuje mi własnie takiego czegoś , że gdy udaję się na zjazd z autostrady i jade złym pasem, system nie ostrzega o tym. Natomiast mapa Polski jest bardzo szczegółowa, czasami aż za bardzo ponieważ czasami chce skierować dosłownie na polną drogę. Traffic działa tylko w europie, jest dośc dokładny subskrybcja dożywotnia z kamerami chyba też tak jest, nie podłłączalem jeszcze do kompa w celu aktualizacji. Ogólnie jestem bardzo zadowolony

Ja się skusiłem na 730 i jednym słowem - rewelacja! Oczywiście oceniam subiektywnie stosownie do swoich potrzeb. Płytę użyłem tylko w celu instalacji oprogramowania a cała reszta ściągnęła mi się z internetu. Oczywiście głosów polskich od groma - udzielają się ci sławni i widziani w TV, a także sporo głosów z tzw wesołej twórczości (pijak, ziomal itepe itede).
Ja osobiście używam angielskiego głosu komputerowego: czyta dużo więcej instrukcji niż głosy nagrywane przez ludzi (bo te tylko gdzis skręcić itp), a co najważniejsze czyta nazwy i numery dróg i ulic - łatwiej wtedy czyta się znaki.
Mapy mam Europy zachodniej i centralnej - tak akurat na podróż do Polski. Fotoradary wgrałem sobie dla tych państw przez które prawdopodobnie będę przejeżdżał. Ostrzeżenia o kamerach uaktywniają się u mnie dosyć wcześnie - tak aby sprawdzić czy się nie przecholowało. Fajnie, że na większości dróg pokazuje naszą auktualną prędkość wraz z tą dozwoloną i w razie przekroczenia też pipczy (a właściwie wyje bo taki sobie dźwięk ustawiłem hehehe).
Lane guidance w moim przypadku to była jedna z tych opcji, od których zaczynałem szukać GPS. A już obraz zjazdu lub skrzyżowania z migającymi zielonymi strzałkami, pokazującymi, które pasy trzeba zająć to prawdziwa bomba. Rzut oka na ekran i spokojnie można się zająć przemieszczeniem na odpowiedni pas.
Z innych rewelacji to zestaw głośnomówiący dla telefonu, głosowe wybieranie adresów, transmiter FM (zapakowałem kartęSD swoją muzą i puszczam ją sobie przez radio samochodowe, a intsrukcje tomtom nadal wydala przez swój głośnik wewnętrzny). Fajnie, że użytkownicy też mają wpływ na aktualizacje map poprzez to MapShare, a samo urządzonko ma działać szybciej dzięki QuickGPSfix.
Wiem, że to wszystko brzmi jak reklama, ale ja strasznie jestem zadowolony ze swojego zakupu. Nie wypróbowałem jeszcze w sumie wszystkich funkcji, zwłaszcza tych transmitowanych do urządzenia (i chyba nie wypróbuję, bo po co?). Grunt, że wszystko działa łatwo, szybko, intuicyjnie. Ja polecam.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2010-02-22 16:53:39 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-02-22 19:00:32 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

który kol wiek Nuvi wg ceny, nie wiem jak teraz stoją cenami, w sumie dobrze gdy ma bezprzewodowe połączenie to sobie będziesz mógł zgrywać telefon, i ew słuchawkę
ale ja z tego udogodnienia korzystam tylko na motorze (zumo660) podpinam go do inercomu, w samochodzie mi to nie potrzebne.
filmy MP3 zdjęcia... to głupoty, raz słuchałem MP3 z GPSa przez ostatnie 5lat na motorze Beata albo wpina się z playerem do intercomu, albo bezpośrednio wkłada słuchawki w uszy :))
więc tez luz.

ja lubie mieć duży ekran, bo w czasie jazdy często paluchem wybieram i wskazuje skróty i to mi ułatwia, ale na małym starym Nuvi 350 też mi się świetnie pracuje.
A takie bajery jak 3 wymiarowe budynki, to wyłączyłem po 3 dniach bo i tak ich nie ma za wiele a tylko spowalniają przeliczanie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,