Tu masz roduct&fm=null&sm=null&tm=null&sku=474579&category_oid=" target="_blank">z currysa oferta
wpisz w wyszukiwarkę curysa garmin i tam gdzie masz Europe to masz ... europe

Str 6 z 8 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2009-03-07 20:17:23 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
|
Post #2 Ocena: 0 2009-03-08 01:00:53 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2009-03-08 01:09:16 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie chce, zeby to zabrzmialo jak zab za zab, wiedza, ale GPS jest tylko taki dobry, jaki jest dobry ten co wpisuje dane.
W ubieglym roku pierwszy raz zabralismy GPS w drodze do Polski, bo droge, i warianty innych drog w razie korkow, znamy na pamiec, ale dla urozmaicenia wzielismy GPS, wlasnie Garmin, i ani raz nas nie wypwowadzil w przyslowiowe pole, a wierz mi w przyslowiowe pola jechalismy prawie. Naprawde polecam.
Ada
|
andyopole | Post #4 Ocena: 0 2009-03-08 01:19:56 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2009-03-08 01:09:16, Adacymru napisał(a): Nie chce, zeby to zabrzmialo jak zab za zab, wiedza, ale GPS jest tylko taki dobry, jaki jest dobry ten co wpisuje dane. Dobre polskie mapy sa dostepne od jakichs trzech lat, tak mi siee wydaje. Troszke nie rozumiem jak sie mozna dac wprowadzic na jakas rampe, a gdyby GPS kazal wjechac na tory kolejowe to co wtedy? |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2009-03-08 07:22:03 (16 lat temu) |
mapy polski zalezy na jaki sprzęt dostępne byly 7lat temu, pewnie ze nie takie jak teraz ale dojechać się dało.
teraz w standardzie niezłe mapy również calej eu wschodniej ojj już byla tu mowa nie raz, pewnie ze bywają błędy w mapach, najczęściej jest to brak aktualizacji organizacji ruchu, czyli np zamieniono drogę na jednokierunkowa, czy dobudowano zjazd, ale czy to jest od razu powód by rezygnować z jego pomocy? ja sobie niewyobrażanym pracy bez niego. kiedyś pod Berlinem również ominęliśmy korek na odcinku 16km zjechaliśmy z autostrady i z pełną dozwolona prędkością przejechaliśmy na skróty przez wsie. zamiast stać 30 minut i przejechać 300 metrow. o ratowaniu mi tyłka w Londynie mógłbym napisać encyklopedie. czeste wprowadzanie w pole to tez kwestia ustawienia, gdy włączymy opcje najkrótsza i np drogi gruntowe to poprowadzi przez pola. mozna tak jak ten idiota ze śląska ominąć zaporę na drodze wokół drzewa po trawniku i wpakować się do stawu i twierdzić ze gps mu tak kazał, a prawda była taka ze był lód i ludzie skracali sobie drogę po zalanej wyłączonej drodze. gps to wspaniała pomoc, zwłaszcza gdy chcemy ominąć korki itp, ale rozumu to on nie ma, dlatego trzeba dalej używać swojego Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-03-08 07:45:38 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jolantina | Post #7 Ocena: 0 2009-03-08 21:19:36 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Garmin nie zapłaci mi za te słowa, ale będąc posiadaczką trzeciej nawigacji z rzędu różnych produzentów stawiam go na pierwszym miejscu. Co prawda mogą być różnice w modelach, udogodnieniach, bajerach, które w wiekszości przypadków uważam za zbędne (wychodzę z założenia że nawigacja ma nawigować, telefon ma służyć do rozmów i smsów, aparat fotograficzny do uwieczniania zdjęć), ale polecam z reką na sercu GARMIN NUVI 765. Wygodny w obsłudze, intuicyjne menu - należę do typu niekumatego technicznie i czytającego instrukcje obslugi z tłumaczem pod pachą, czyli mężem, ale tu obsługa nie tyle że nie sprawia kłoptu, ale przyjemność.
![]() Jescze ani razu nie wywiódl nas z przysłowiowe i dosłowne pole, wytyczane trasy są genialne, grafika przyjemna dla oka, mapy rozbudowane. Jak to pisałam wsego czsu na allgro - POLECMA NA 100% ![]() Diabla oszukac nie grzech
|
eurotarget | Post #8 Ocena: 0 2009-03-09 23:00:30 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Nottingham |
Sluchajcie, posluchalem Waszych opinii i kupilem na eBay Garmin Nuvi 660 za cale 41 funtow-caly kpl z mapami calej Europy 2008. Jest tylko jedno ale. Sprzedajacy lojalnie uprzedzil mnie, ze ten Garmin gubi satelity. I okazuje sie, ze z tym modelem wielu uzytkownikow ma ten sam klopot. Kraza w necie przepisy na master reset itp. Moze ktos z Was spotkal sie z tym problemem. Zrobilem juz mu update firmware ale nic nie pomaga. Wpadl mi do glowy pomysl aby kupic mu zewnetrza antene. Co myslicie a moze ktos umie mi to naprawic? Z gory dziekuje za info i rady.
Practice makes perfect
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2009-03-09 23:26:39 (16 lat temu) |
masz egzemplarz http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=954
i http://forum.garmin.pl/viewtopic.php?t=4452&highlight=660 Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
andyopole | Post #10 Ocena: 0 2009-03-10 05:46:44 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2009-03-09 23:00:30, eurotarget napisał(a): Sluchajcie, posluchalem Waszych opinii i kupilem na eBay Garmin Nuvi 660 za cale 41 funtow-caly kpl z mapami calej Europy 2008. Jest tylko jedno ale. Sprzedajacy lojalnie uprzedzil mnie, ze ten Garmin gubi satelity. I okazuje sie, ze z tym modelem wielu uzytkownikow ma ten sam klopot. Kraza w necie przepisy na master reset itp. Moze ktos z Was spotkal sie z tym problemem. Zrobilem juz mu update firmware ale nic nie pomaga. Wpadl mi do glowy pomysl aby kupic mu zewnetrza antene. Co myslicie a moze ktos umie mi to naprawic? Z gory dziekuje za info i rady. Mam G 760 Nuvi FM. Nigdy sie z tym problemem nie spotkalem. Trzyma mape nawet w tunelach. Nawet przez Dartford gubi sie dopiero przed koncem. |