czy ktos ma jakies info ????
prosze o pomoc :))))))))))))
[ Ostatnio edytowany przez: wiktoria100 16-09-2008 13:41 ]
Przeglądaj forum |
Działem "Nottingham" opiekują się: marcheweczka, UKDarek |
|
Strona główna » Nottingham » poszukuje instruktora (pl.) |
| Autor | (Odpowiedzi: 16) |
|---|---|
| wiktoria100 | Post #1 2008-09-16 13:40:02 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 09-09-2008 |
poszukuje polskiego instruktora prawa jazdy w Nottingham
czy ktos ma jakies info ???? prosze o pomoc :)))))))))))) [ Ostatnio edytowany przez: wiktoria100 16-09-2008 13:41 ] |
| michal1985 | Post #2 2008-10-04 21:35:13 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 16-08-2008 Skąd: Nottingham |
tu masz nr.07905466207 nie znam imienia ale to ponoc polak ktory tu siedzi juz pare ladnych lat i prowadzi kurs na prawko:)
|
| dav1978 | Post #3 2008-10-05 07:20:02 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 29-09-2008 Skąd: Cambridge |
Ale pocisk, i to jeszcze mod, masakra...:)) proponuje przemianować Darka na admina :)
A co do pytania Wiktorii to nie polecam polskich instruktorów, poszukaj trochę na forum a zrozumiesz czemu... Pozdro |
| dzieckowemgle | Post #4 2008-10-05 07:40:10 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 15-05-2008 |
w pelni popieram moderatora. a wedlug was to zapewne najlepiej wszystkopo polsku, podejrzewam ze nauka do teoretycznego tez nie wchodzi po angielsku w gre. powodzenia na przyszlosc, zwlaszcze przy objazdach, i dopisanych informacjach pod znakami, ktore sa slownie po angielsku. a porownywanie kraju zamieszkania do kraju, ktory przejezdza sie tranzytem jest z lekka nie namiejscu.
wystarczy poswiecic 30% wiecej czasu na nauke do prawa jezdy zeby przy tym nauczyc sie dosc sporo angielskiego. ale po co komu angielski, przeciez to tylko obowiazujacy jezyk angielski kraju, w ktorym mieszkamy. |
| michal1985 | Post #5 2008-10-05 09:49:21 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 16-08-2008 Skąd: Nottingham |
nie nie wszystko po polsku ale jak dziewczyna sie pyta to odpowiada jak sie wie cos na temat lub milczy jak sie nic na ten temat nie wie a nie najezdza sie na osobe:)jesli chodzi o te tlumaczenie przy objazdach to sa banalne do odczytania jak i inne informacje na drodze napisane po angielsku bo sa to krotkie informacje zawierajace max 5 wyrazow a nie jakas lektora do ktorej trzeba znac super angielski.Czepiasz sie mojego porownania ale w niemczech czy jakims innym kraju jak bedzie pisac ze jest mgla czy deszcz i masz zwolnic to tokiem rozumowania moderatora sie niedomyslisz bo nieznasz jezyka?wszystko widac do okola co sie dzieje czy jest zwezenie drogi,mgla,deszcze,ograniczenie predkosci jesli masz z takim czyms problem to wspolczuje:( I takie pytanko jak sie niezna jezyka to juz tej osobie sie nic nienalezy ile tu jest osob ktore ma z jezykiem problem ale coz ta jest polska mentalnosc nieznasz jezyka to po co tu jestes.Wiele osob tu przyjezdza bez znajomosci jezyka ale bedac tutaj szybko sie lapie jezyk majac z nim na codzien stycznosc:)Pozdrawiam
|
| wiktoria100 | Post #6 2008-10-05 10:44:41 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 09-09-2008 |
michal1985 Dzieki !!!
i tylko o numer mi chodziło nie prosiłam nikogo o ocenianie i komentarze a tłumaczyć sie nikomu nie będę po co i dlaczego!!!!! widze że na tym forum łącznię z moderatorem jest masa bardzo prostych....a...szkoda słów michal1985 jeszcze raz dzięki :))) |
| malke | Post #7 2008-10-05 11:24:03 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 26-06-2007 Skąd: Mansfield |
wiktorio numer ktory wyzej podal ci kolega to numer do pana Staszka.Przejezdzilam z nim 30 godzin i owszem nauczyl mnie jezdzic ale pod ogromna presja,niezadowoleniem z jego strony itp.Dobry z niego instruktor ale jesli masz stalowe nerwy.Ja z lekcji jazd z nim wracalam do domu i plakalam.Zmienilam go na angileskiego i sympatycznego instruktora ktory jest cierpliwy i nie wydziera sie na mnie.Za dwa tyg.mam egzamin.A tobie zycze powodzenia.
[ Ostatnio edytowany przez: malke 05-10-2008 11:25 ] |
| karjo1 | Post #8 2008-10-05 11:50:41 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Akurat Darek ma racje, malo, ze podszlifujesz angielski, to jeszcze same zajecia moga wygladac bardziej sensownie.
Polscy uslugodawcy musza jeszcze duuuzo sie nauczyc z marketingu i podejscia do klienta i dopoki maja swiadomosc, ze ktos jest zdany na ich "wiedze", to masz taka sytuacje jak Malke (ktorej na szczescie udalo sie znalezc lepszy-tubylczy "zamiennik"). |
| LukasBaker | Post #9 2008-10-07 12:46:55 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 20-07-2007 Skąd: Nottingham |
Witam,
Skorzystaj z usług jakiejś doświadczeonej szkoły jazdy np. BSM. Jako instruktora weź Anglika + poproś jakiegoś znajomego jako tłumacza. Egzamin teoretyczny możesz zdać po Polsku, na praktycznym możesz mieć tłumacza. pozdrawiam i powodzenia pozdro dla Łukasza, który to pewnie przeczyta :P Lukas Baker Photography -
odwiedz moje WWW
|
| UKDarek | Post #10 2008-10-08 17:39:26 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 18-06-2006 Skąd: Midlands |
Witam wszystkich.
Nie przypuszczalem, ze moj post wywola taki efekt... 1. DLACZEGO ADMIN WYCIAL MOJEGO POSTA??? 2. Wiktoria100 - nie mialem zamiaru Cie obrazac, była to tylko szczera opinia. Po odpowiedziach innych forumowiczow (np. Malke) powinnas zastanowic sie, czy potrzebny Tobie jest wlasnie polski instruktor i dlaczego. Podtrzymuje moje zdanie dotyczace znajomosci jezyka w ruchu drogowym i nie bede dyskutowal dlaczego. Jak bedziesz kiedys moze jezdzila autem, a tym bardziej z rodzina to zrozumiesz jak wazne jest bezpieczenstwo i wiedza "o co w tym chodzi". Nie mam prawa jazdy od wczoraj... Po UK tez sie troche najezdzilem. PS. W Twoim poscie znalazly sie slowa "masa bardzo prostych..." - co masz na mysli? dav1978 - piszesz o jakiejs masakrze... a potem i tak nie polecasz polskich instruktorow... michal1985 - jak dlugo masz prawo jazdy? Jezdziles troche po UK, czy moze tylko rowerem do pracy?... Twoja opinia jest troche dziwna. Wszystkim Wam zycze powodzenia na drogach... A niektorym przydalyby sie lekcje jezyka polskiego oprocz angielskiego. Pozdrawiam i troche luzu... It is never too late to be, what you might have been
|