Przeglądaj forum |
Działem "Nottingham" opiekują się: marcheweczka, UKDarek |
|
Strona główna » Nottingham » Zdjecie simlocka z Nokia N73 |
| Autor | (Odpowiedzi: 13) |
|---|---|
| eurotarget | Post #1 2008-08-26 13:59:24 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Nottingham |
Czesc Wam, jakis czas temu pytalem Was o kwestie zwiazane z zakonczeniem kontraktu u jednego operatora komorkowego i przejsciem do innego. Aktualnie skonczyl mi sie kontrakt w 3 network i zamierzam przejsc do O2. Musze teraz zdjac simlocka z mojej N73 pytanie tylko gdzie i ile to kosztuje. Moze moglibyscie polecic mi dobry serwis tego typu w Nottm? Sprawa druga, bede mial 600 darmowych minut w O2. Czy moge je wykorzystac na polaczenia z PL poprzez np. dostepowy nr lokalny tak aby wykorzystac te darmowe minuty. Z gory dziekuje za wszelkie rady i informacje.
Practise makes perfect
|
| krakn | Post #2 2008-08-26 22:44:33 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: London |
hm, na kontraktcie dali ci simlocka?
hm, no nie ważne, poszukaj jest tych "serwisów" od groma po ulicach się ogłąszają ale na pewno, będąc w Polsce,czy gdziekolwiek na świecie dzwoniąc czy odbierając telefon nie korzystasz z "darmowych" czyli zapłaconych w abonamencie minut, tylko płacisz z roomingu czyli dodatkowa opłata za extra usługę !Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express !
Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ
|
| ironiqus | Post #3 2008-08-26 22:53:12 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Z tego co wiem, to po zakonczeniu kontraktu Twoj operator jest zobowiazany zdjac Ci simlocka za darmo. Musisz tylko pojsc do sklepu poprzedniego operatora i zazadac jego usuniecia. Potrwa to ok. 2 tygodni (czasami kilka dni, czasami dluzej). Jak masz wszystkie papiery do telefonu, to nie powinno byc problemu.
Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)
|
| stokesay | Post #4 2008-08-27 01:40:13 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Tamworth |
Cytat: Czy moge je wykorzystac na polaczenia z PL poprzez np. dostepowy nr lokalny tak aby wykorzystac te darmowe minuty
Korzystam z tego serwisu. Minuta na stacjonarne w PL kosztuje 1p + Twoje darmowe minuty z abonamentu na polaczenie z numerem dostepowym. Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]
|
| Angelus_13 | Post #5 2008-08-27 05:05:24 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 25-05-2008 Skąd: Derbyshire |
co do simloka to najlepiej szukaj po pakinstanskich sklepach z telefonami, napewno zadejma ci blokad, w Derby to kosztuje od 15 do 35 funtow
co do dzwonienia przez o2 na lokalny nr i do polski to bez problemu, ja tak robie i jest ok, w poscie powyzej masz potrzebne informacje Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...
|
| eurotarget | Post #6 2008-08-27 15:51:51 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Nottingham |
Czesc Wam, dzieki za info. Ironiqus, zaintygowales mnie. Czy to jest obowiazek operatora zdjac mi simlocka po zakonczeniu kontraktu? Czy Three praktykuje to? A teraz z innej beczki waham sie pomiedzy O2 a Vodafone. Ktora siec byscie mi polecili?
Practise makes perfect
|
| Angelus_13 | Post #7 2008-08-27 16:35:21 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 25-05-2008 Skąd: Derbyshire |
trudna sprawa, ja mam tel od obu operatorow, jeden ma zona, a drugi ja
z o2 kozysta chyba wicej polakow, ale oba sa ok [ Ostatnio edytowany przez: Angelus_13 27-08-2008 16:35 ] Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...
|
| krakn | Post #8 2008-08-27 19:07:31 (3 miesiące temu) |
ja wróciłem z vodafone do O2, wybrałem tego operatora gdyż przede wszystkim gdy jestem poza Anglią jest dużo tańsze odbieranie telefonów w roamingu, już nie pamiętam ile Vodafon dowalił mi, ale najwyższą dopuszczalną stawke, a moja Beata w O2 odbierała poniżej 10p za min i to na kartę nie na abonament :/
A jak nie wędrujesz i nie dobierasz telefonów na wycieczkach czy np w Polsce, tak to nie ma różnicy, po prostu wybierasz sobie telefon, i najkorzystniejszą dla siebie umowe !Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express !
Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ
|
| krakn | Post #9 2008-08-27 19:13:11 (3 miesiące temu) |
Cytat: 2008-08-27 01:40:13, stokesay napisał(a): Cytat: Czy moge je wykorzystac na polaczenia z PL poprzez np. dostepowy nr lokalny tak aby wykorzystac te darmowe minuty
Korzystam z tego serwisu. Minuta na stacjonarne w PL kosztuje 1p + Twoje darmowe minuty z abonamentu na polaczenie z numerem dostepowym. ale moment, on chce z angielskiej karty dzwonić w Polsce, to przecież nie może przez ten numer wdzwonić się za 1p bo najpierw go skasuje za roaming, dzwoni się w tą bramkę w angli i z powrotem np do anglii !Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express !
|
| ironiqus | Post #10 2008-08-27 19:24:00 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Cytat: 2008-08-27 15:51:51, eurotarget napisał(a): Czy to jest obowiazek operatora zdjac mi simlocka po zakonczeniu kontraktu? Czy Three praktykuje to? Niedawno szukalem info na temat zdjecia simlocka z N95 2GB w 3-ce, przegladalem rozne fora i na jednych z nich znalazlem taka wlasnie odpowiedz dotyczaca N73. Po zakonczeniu kontraktu, telefon jest Twoja wlasnoscia i obowiazkiem operatora jest zdjecie zabezpieczenia. Mysle, ze odblokowac telefon mozesz w lepszych salonach oferujacych takie uslugi, bez uzerania sie z niedoinformowanymi ludzmi w 3-ce. Pare dni temu w Phone City zaplacilem 15 funtow za zdjecie simlocka z N95 dzialajaca w 3UK. W tej chwili mam wlozonego SIMa z O2 i wszystko dziala bez problemu. Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)
|