MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pobicie w Nottingham na hyson green...

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Remik135

Post #1 Ocena: 0

2008-07-29 01:47:06 (17 lat temu)

Remik135

Mężczyzna

Z nami od: 28-07-2008

Witam,pisze pierwszy raz na forum chociaż mieszkam juz w nottingham od ponad 2 lat,wczoraj moja żona ze swoją siostra pojechały po polskie jedzenie na hyson green ,postawiły auto pod sklepami z polską zywnoscia i tam stało kilka grupek ( 4-5 osobwe)pakistańczykow czy kurdygistańczykow nie wiem dokładnie ale tej narodowosci prawdopodobnie meżczyzn ,ktorzy zaczeli je chamsko zaczepiać.Dziewczyny nie dały sie sprowokowac i weszły do sklepu zrobiły zakupy lecz kiedy chciały wsiasć do auta i odjechać potraciły niechcący rower ktory był specjalnie postawiony aby nie mogły swobodnie przejsc i odjechac autem ,rower sie wywrocił ,ale dziewczyny go zdąrzyły złapac na szczescie, niestety był tak obładowany ze nie mogły go postawic ,wiec zwrociły sie do własciciela roweru ktory podszedł własnie zeby im pomogł ,a ten stanął i mowi"nie obchodzi mnie to ze nie macie siły ,macie go podnieśc"jakos dziewczyny z ledwoscią postawiły rower i wsiadły do auta grzecznie prosząc by zrobili miejsce zeby mogły odjechac,gdy juz odjezdzały nastepni z grupki zaczeli na nie przeklinac i wyzywac ,bojąc sie pojechałem tam z dziewczynami dokonczyc zakupy ,podjechalismy autem a tam ta sama grupa jak nas zobaczyła,zaczyna wyzywac na moja zone i jej siostre od Polskich dziwek i jeszcze gorsze rzeczy ,podeszłem i pytam sie o co im chodzi i w tym momencie chyba z 5 lub wiecej zaczeło mnie okładac piesciami i kopac ,bic po głowie w aucie był mój synek wiec siostra mojej żony została z nim a moja zona zaczeła krzyczeć zeby mnie puscili,ale nic z tego wyrywałem sie im jakos udało mi sie uciec na drugą strone ulicy ,siostra zony w tym czsie w aucie dzowniła po policje....i co najlepsze?policjantka zaczeła z nia przeprowadzac wywiad zamiast wysłać jakis radiowóz,siostra zony mowi jej ze własnie biją mojego znajomego jest ich bardzo duzo a on jest sam,nic z tego sobie nie zrobili przyjechała policja po jakis 15 minutach gdzie juz dąrzyło towarzystwo uciec.Przyjechał jeden policjant i kazał nam jechac do domu ,powiedział ze do nas przyjedzie i wtedy opowiemy mu spokojnie co sie stało...pytamy sie go skąd wiesz gdzie mieszkamy a on powiedział "mam wasz numer telefonu"to zadzwonie ,jestem w szoku!!!!!!!!!!nikt oczywiscie nie zadzwonił i nie przyjechał!!!!miałem całą rozdarta koszulke cała klatke piersiowa we krwi,o tym ze całą głowe pobitą nie wspomne bo tego glina mógł nie zauważyć,nie wiem ale ja tak tego nie zostawie!!!powiedzcie co byście zrbili na moim miejscu?acha jeden z kolesi ktorzy tam na mnie naskoczyli został i zaczął przez kolege bo nie znał angielskiego kłamac w zywe oczy i wciskać mu swoją wersje wydarzeń,a własciciel jednego ze sklepów ktory najbradziej sie rzucał do mnie zamknął oczywiscie sklep i pierwszy uciekł!Anglik moj sąsiad jak zobaczył w jakim stanie wróciłem do domu i ze policja nic nie zrobiła sam zadzwonił jeszcze raz i powiedział ze chce złozyć skarge,zobaczymy...teraz prosze was o jedno nie dajcie zarabiac wiecej tym włascicielom sklepów na hysonn green z polska zywnością ,najgorsze jest to ze oni moga sie smiać pod nosem i robic dalej takie rzeczy bez żadnych konsekwencji!!!:-[

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Remik135

Post #2 Ocena: 0

2008-07-29 08:55:43 (17 lat temu)

Remik135

Mężczyzna

i nikt nie miał jakiś podobnych zdarzeń?:-o

Do góry stronyOffline

slaszone21

Post #3 Ocena: 0

2008-07-29 11:52:40 (17 lat temu)

slaszone21

Mężczyzna

Z nami od: 14-06-2008

Posłuchaj kolego:
to nie jest pierwszy raz kiedy leją polaków w Nottingham.Ja rozumiem ze nie sposób chodzić wiecznie polską watachą po kilku czy kilkunastu tak jak robia to pijani angole czy pakole.
Ja swój raz miałem pod dyskoteką JumpinJack's.Wtedy zaczelem tłuc sie z czarnuchem,po kilku minutach z jednego zrobiło sie 20 stu,choc go nawet nie znali.Policja kazala isc do domu choc stali obok mnie.Ten kraj to jedna wielka *ujnia.
Mam zamiar kupic gnata,badz na srut albo na gaz.
Ty ze masz samochód mozesz w nim wozic kijek bejsbolowy,łom nóż cokolwiek w razie potrzeby.
Niektorzy mnie wysmieja...ale beda to zapewne ci co nigdy wpier...ol nie dostali porządnie.
A 5 na 1 to tylko tchórze potrafia wyskoczyc.Zobacza "sprzet" to sie wystrachaja przekonasz sie.
Pozdro

Do góry stronyOffline

Remik135

Post #4 Ocena: 0

2008-07-29 12:48:46 (17 lat temu)

Remik135

Mężczyzna

Dzieki za odzew ,najgorsze w tym wszystkim jest to ,ze policja nic nie robi i te "gnoje"myslą ze moga wszystko,przyjechał jeden policjant po około20 minutach gdzie mogłem juz lezec z nożem w brzuchu,i nic ten policjant nie zrobił ,a jeden ciapaty z kurdygistanu ktory został i kłamał ,smiał sie nam w twarz i dalej gestami obrażał dziewczyny,totalna banda!!!!nie byłem rasista,od wczoraj nienawidze tych nierobów !!!!!niech sobie kazdy myśli co chce ale taka prawda smiac sie mogą Ci co jeszcze nie mieli z nimi do czynienia!!czasami mam wrazenie ze niektore Polki pozwalaja sobie na chamskie zaczepki lub nawet pochlebia im to i ta banda uwaza ze wszytskie powinny sie tak zachowywac,a jak nie to mozna im robic na złośc i chamsko wyzwac od polskich ku***w,szkoda ze my Polacy nie trzymamy sie tak jak oni i stajemy jeden za drugim,apel dla Polek nie pozwalajcie sie obrażać tym śmierdzącym nierobom!!!!!!

Do góry stronyOffline

lady2912

Post #5 Ocena: 0

2008-07-29 17:07:37 (17 lat temu)

lady2912

Kobieta

Z nami od: 29-11-2007

chamy to oni sa. ostatnio jechalismy taxi ze znajomymi na impreze.ja maz kolezanka z narzeczonym i kolega. rozmawialismy po polsku. kierowca byl ciapas. jak wysiadalismy to zaczal zagadywac do naszego kolegi co siedzial obok niego, ze pewnie czeka go ruch..nie i wogole to chlopcy uzyja sobie zdrowo. jak mi to kumpel powiedzial to myslalam, ze rzuce za ta taxi kamorem:-o:-o :-Y:-Y
Cos, podobnie jak nic, moze zdarzyc sie wszedzie....

Do góry stronyOffline

ex-rak

Post #6 Ocena: 0

2008-07-29 22:20:31 (17 lat temu)

ex-rak

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2007

Rasizmu bym do tego nie mieszal, bo prawdopodobnie gdybys wpadl w rece jakis chavow to efekt bylby podobny. Nottingham niestety nie jest najbezpieczniejszym miejscem na ziemi, a niektore jego dzielnice sa jeszcze mniej bezpieczne. I w dodatku im mniej bezpiecznie tym wydaje sie, ze wiecej tam Polakow.
Jeden chlopak, ktorego pocieli nozami na Sneiton, doprowadzil sprawe do sprawy sadowej i kolesiow skazali.

Jesli sie nie doczekasz policji, to sam idz na policje, lokalnego PM, council, CAB, lokalnej gazety........sa pewnie sposoby zaradzenia temu.

Do góry stronyOffline

malke

Post #7 Ocena: 0

2008-07-30 09:15:40 (17 lat temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

Witaj Remik135.
Bardzo mi przykro ze cos tak okropnego spotkalo ciebie i twojich bliskich.Wyobrarzam sobie co musisz czuc kiedy policja nic nie robi.To naprawde skandal!W koncu na to ida nasze podatki.
Nie mam pojecia co bym zrobila na twojim miejscu ale jedno jest pewne nie odpuscila bym.Walcz o sprawiedliwosc i zrob wszystko aby ci dranie zostali ukarani!
A co do tego ze niektore polki prowokuja takich sukinsynow to fakt
i tu apel do wszystkich rodaczek.
-Dziewczyny dajcie sobie spokoj z tymi brudasami a jak musicie sie w taki sposob dowartosciowac to idzcie w piatek na polska impreze a tam znajdziecie wielu naszych polskich swietnych chlopakow,ktorzy w dodatku sa samotni i spragnieni milosci;-);-)
Pamietajcie najlepszy facet to polski facet:-D;-)haha

[ Ostatnio edytowany przez: malke 30-07-2008 09:16 ]

Do góry stronyOffline

Remik135

Post #8 Ocena: 0

2008-07-30 12:52:31 (17 lat temu)

Remik135

Mężczyzna

Witajcie.oczywiście ze im tego nie odpuszcze ,powiem co działo sie dalej ,wczoraj poszła moja żona z siostrą na policje gdzie mieszkamy tzn na lenton i tam jeszcze raz przedstawiły sprawe i opowiedziały całe zajscie i to ze policja nic nie zrobiła kompletnie,wiec na tym posterunku policjant znowu zadzwonił na posterunek hyson green podał dziewczynom numer do całegos szefa tamtejszego posterunku i jego nazwisko ,wziął od dziewczyn dane i numer telefonu i czywiscie powiedział ze po godzinie 14 bo dziewczyny poszły rano zadzwoni do nich własnie ten szef policji z hyson green i przyjedzie aby poprowadzic sprawe,ponieważ teraz jeszcze nie pracuje zaczyna o 14ej .Niestety nikt nie zadzwonił ani nie przyjechał ,dzisiaj byłem w szpitalu na tzw. obdukcji nie zostawie tak sprawy i policja za takie postepowanie tez odpowie!!!!

Do góry stronyOffline

lady2912

Post #9 Ocena: 0

2008-07-30 13:49:34 (17 lat temu)

lady2912

Kobieta

Z nami od: 29-11-2007

remik tak trzymaj!!!!!!nie pozwol zeby tym gadom uszlo na sucho!!!!:-Y:-Y
Cos, podobnie jak nic, moze zdarzyc sie wszedzie....

Do góry stronyOffline

Angelus_13

Post #10 Ocena: 0

2008-07-30 15:13:23 (17 lat temu)

Angelus_13

Mężczyzna

Z nami od: 25-05-2008

remik masz racje, musisz doprowadzic sprawe do konca, policja jaki cala administaracja dziala tu dosc opieszale kiedy Ty cos od nich chesz, przekonalem sie juz o tym kilkukrotnie, ja mialem jakis czas temu zajscie z anglikiem w sobotnia noc pod moim domem, zadzwonilem na policje, przyjechali po godzinie, paciata policjantka gadala o tym , ze mnie rozumie bo tez nie jest rodowita brytyjka i takie tam, a na koniec kazala kolesiowi mnie przeprosic i tyle :-Y :-Y :-Y :-Y sprawe pchnolem dalej, narazie toczy sie bardzo powoli, za powoli choc sa juz male wymierne efekty, gosciu nabral respektu i narzie zachowuje sie dosc przyzwoicie, gdzies ta jego anglodebilna buta uleciala

[ Ostatnio edytowany przez: Angelus_13 30-07-2008 15:14 ]

Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,