|
|
---|---|
aniaplaszczyk | Post #1 Ocena: 0 2008-07-04 08:54:10 (17 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2007 Skąd: Gloucester |
Witam . Potrzebuje pomocy. Nie wiem jak mam napisać wypowiedzenie z pracy - co powinno się tam zawrzeć ? I czy jest możliwość że wypowiedzenie będzie w trybie natychmiastowym ??? prosze o wszelkie rady
|
Cosmique | Post #2 Ocena: 0 2008-07-04 09:32:37 (17 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2007 Skąd: Londyn |
krok po kroku
1) www.google.co.uk 2) wpisz "resignation" lub "notice of leaving" i example 3) wyskocza Ci strony na ktorej znajdziesz przykladowe wypowiedzenia, z ktorych sam juz 2 razy korzystalem. 4) Google is your friend Bardzo watpliwym jest ze moglabys dac wypowiedznie z pracy w trybie natychmiastowym, no bo w takim przypadku, coz to za wypowiedzenie? To odejscie, i nawet jakby Ci pozwolili to nieladnie by to wygladalo na twoich referencjach. Pracodawca musi miec czas by znalezc kogos na twoje miejsce, tak jak Tobie daje czas by znalezc nowa prace wypowiadajac Tobie umowe. W razie watpliwosci zajrzyj do kontraktu, ale osobiscie nie polecalbym. Nie pali sie mostow za soba. [ Ostatnio edytowany przez: Cosmique 04-07-2008 09:35 ] w w w . m y s p a c e . c o m / c o s m i q u e d j
|
stokesay | Post #3 Ocena: 0 2008-07-04 10:30:48 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
ewentualnie wyszukiwarka forum MW. Taki temat juz byl
![]() Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
jola_ooo | Post #4 Ocena: 0 2008-07-04 23:37:01 (17 lat temu) |
Z nami od: 07-06-2008 Skąd: Bristol |
Oczywiście ze mozesz dac wypowiedzenie w trybie natychmiastowym, to twoje prawo. tyle że nie zawsze musi byc ono respektowane przez pracodawce, ja robie tak: szykuje dwa rodzaje: natychm. i z okresem wypowiedzenia i offen pracodawcy to przedkładam, kazdy dotychczas chciał wyjsc na wspaniałomyslnego i wybierał pierwszza opcje, do tego otrzymywałam super referencje. jedno nie ma nic wspolnego z drugim, jezeli jestes dobrym pracownikiem to jestes oceniany na tej podstawie, nie charakteru wypowiedzenia, a na necie jest muuuuultum wzorów do sciągniecia. Obowiazuja cie unijne przepisy i zapiski w ich kontraktach moga sobie gdzies wsadzic. pracodawca moze uczynic tylko lepiej anizeli stanowi prawo pracy, nigdy gorzej, to jest gwarantowane.
|
vitek | Post #5 Ocena: 0 2008-07-05 00:52:56 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2008-07-04 23:37:01, jola_ooo napisał(a): jedno nie ma nic wspolnego z drugim, jezeli jestes dobrym pracownikiem to jestes oceniany na tej podstawie, nie charakteru wypowiedzenia Ja mam nieco odmienne doświadczenia, możesz być super pracownikiem i urabiać sobie d..ę, ale gdy odchodzisz a np. nie daj boże zasugerujesz że coś ci w pracy nie odpowiada (a na ogół tak jest inaczej byś nie odchodził) albo nie dotrzymasz co do przecinka warunków wypowiedzenia, to zapomnij o referencjach, szef będzie ci w twarz mówił ok, wszystko dobrze, ale jak w nowym miejscu nieopatrznie podasz go jako referee to gdy zadzwonią tak cię obsmaruje że zapomnij o pracy, Anlicy pod tym względem (i nie tylko) są bardzo fałszywi. Powtarzam wystarzy 1 najmniejsze nieporozumienie na odchodne (np. upomnisz się bo za mało wypłacili za urlop) i nawet lata najlepiej wykonywanej pracy natychmiast przestają się liczyć a ty stajesz się najgorszym wrogiem, sad but true The Mythbuster
|
|