Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Nottingham » oplaty za samochod

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Nottingham" opiekują się: marcheweczka, UKDarek

Strona główna » Nottingham » oplaty za samochod

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
Rektaj

Post #1

2008-06-22 17:57:14 (5 miesięcy temu)

Rektaj

Z nami od: 18-08-2007

miejsce zamieszkania a raczej parkowania (post code) to jeden z najwazeniejszych czynnikow - "rating factors" do ustalenia ceny za ubezp.

Jesli glowny kierowca jest na polisie ND-named driver a PH policy holder to np Mamusia lub Tatus (zeby bylo taniej) to powodzenia....zwlaszcza kiedy synek uczestniczy w wypadq.
Takie polisy nazywaja sie tutaj fronting policies i krotko mowiac nie sa tolerowane.
... ktos zapyta... jak ubezp. moze udowodnic ze ma do czynienia z fronting policy??
otoz jesli nie "odkryje" tego podczas pierwszych kilku miesiecy umowy (kiedy to sa sprawdzane online quotes i dosc drogie programy wyszukuja podobienstw do polisy zaakceptowanej) to ewentualny wypadek auta i claim z tym zwiazany zazwyczaj wyjasnia sprawe. Firmy ubezp. uzywaja wykrywaczy klamstw w kwestii rozmowy telefonicznej z "podejrzanym" klientem kiedy to istnieje mozliwosc skasowania polisy przez jej fronting i umycia raczek od mozliwie duzej wyplaty odszkodowania.
Oczywiscie sa przyklady a nawet jest ich wiele kiedy regula sie nie sprawdza, wiec nalezy zyczyc powodzenia dla "oszczednych".
Czym chata bogata, co ukradnie Tata.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

malka85

Post #2

2008-06-23 18:47:38 (5 miesięcy temu)

malka85

Kobieta

Z nami od: 09-02-2008

wmoim przypadku opcja ubezpieczenia na mamusie lub tatusia odpada...
kurcze z teego co piszecie to zeczywiscie spora kasa:(
hmm a gadalam kiedys z kolesiem ktory do jakiegos czasu sprowadza angielskie auta do pl no i on cos mowil ze gdy kupuje auto zalatwia sobie ze sprzedajacym ze nie musi oplacac ubezp...hmmm nie zrozumaialm go dokladnie ale tak mowil ze na te 2 dni na czas przejazdu do pl nie placi ubez tylko jedzie na ubezp starego wlasciciela czy jakos tak..
jak myslicie czy to mozliwe czy mnie koles sciemnial???
ale w sumie to mogla byc prawda bo jesli ludzie sciagaja tak 2,3 auta w miesiacu to te oplaty by ich zjadly!!!

tak no bo wlasnie ja mam na bmw 5 klenta w pl...hmm ale jakos sobie nie wyobrazam kupic autko z kierownica po "nienormalnej"str i tak poprostu odrazu jechac pare tysiecy km....
wiec raczej ubezpieczyc bede musiala...
cholerka...
probowalam wypelnic wniosek by sparwdzic ile mnie to wyniesie ale jakos mi nie wyszlo:(

moze tak przykladowo chociaz mi napiszcie ile wy placicie???
z gory dzieki

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3

2008-06-23 22:35:56 (5 miesięcy temu)

krakn

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 25-06-2007

ten kolega coś sciemnia, bo nie wiem kto się zgodzi udzielić komuś swojego konta ubezpieczenia?
przecież to są pieniądze! a niech taki zrobi dzwona i to poza granicami i z czyjego konta zejdą pieniadze? i komu poleci scoring? kto zapłaci bonus claims??
jak dla mnie akurat tu to jest jakiś idiotyzm.

natomiast niektórzy sprzedawcy, czasami też ebay, umożliwia ubezpieczenie po "preferencyjnych" cenach na właśnie dojazd,czasaami nawet za free potem cie molestują żeby wykupić u nich, po zakupie na ebay pojawia się ikonka ubezpieczenia i trzeba tam zadzwonić, ja już nie pamiętam bo na ebay kupiliśmy pierwszy samochód kilka lat temu i nie korzystaliśmy z tego.
Nie wiem czy to była tylko promocja czy nadal to trwa.
Natomiast można zadzwonić do kilku firm i popytać właśnie o ubezpieczenie na wywóz samochodu, ale tego nie zrobisz przez net

Akurat ja już jestem sary wiedz nie ma porównania ile ja płace, ale niech ci będzie za pierwszy stara mazde ok 600 funtów, za 3 letni Previa, ok 550 na rok/ 2 kierowców przy czym ja mam prawko niemal 20 lat, a moja kobietka ma 27 lat i 5 lat prawko, wiec do ciebie ijak nie pasujemy.

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 23-06-2008 22:42 ]

!Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express ! Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

malka85

Post #4

2008-06-24 20:35:05 (5 miesięcy temu)

malka85

Kobieta

Z nami od: 09-02-2008

no w sumie warunki zupelnie inne-mowie o starzy kierowcy:)ale moj clopak ma 25 ltek wiec jak cos to na niego...
a dzieki za podsuniecie pomyslu z tymi ofertami ubezpieczycieli na wywoz auta...
moze ten moj kolega wlasnie mial cos takiego na mysli...
hmm trzeba dalej szukac
ale jesli ktos tu zajzjaki mlody kierowca to prosze piszcie ile was to kosztuje:)

Do góry stronyOffline

monikaspodymek

Post #5

2008-06-24 21:06:15 (5 miesięcy temu)

monikaspodymek

Kobieta

Z nami od: 11-10-2006

Cytat:

2008-06-22 17:57:14, Rektaj napisał(a):
miejsce zamieszkania a raczej parkowania (post code) to jeden z najwazeniejszych czynnikow - "rating factors" do ustalenia ceny za ubezp.

Jesli glowny kierowca jest na polisie ND-named driver a PH policy holder to np Mamusia lub Tatus (zeby bylo taniej) to powodzenia....zwlaszcza kiedy synek uczestniczy w wypadq.
Takie polisy nazywaja sie tutaj fronting policies i krotko mowiac nie sa tolerowane.
... ktos zapyta... jak ubezp. moze udowodnic ze ma do czynienia z fronting policy??
otoz jesli nie "odkryje" tego podczas pierwszych kilku miesiecy umowy (kiedy to sa sprawdzane online quotes i dosc drogie programy wyszukuja podobienstw do polisy zaakceptowanej) to ewentualny wypadek auta i claim z tym zwiazany zazwyczaj wyjasnia sprawe. Firmy ubezp. uzywaja wykrywaczy klamstw w kwestii rozmowy telefonicznej z "podejrzanym" klientem kiedy to istnieje mozliwosc skasowania polisy przez jej fronting i umycia raczek od mozliwie duzej wyplaty odszkodowania.
Oczywiscie sa przyklady a nawet jest ich wiele kiedy regula sie nie sprawdza, wiec nalezy zyczyc powodzenia dla "oszczednych".

Nie wiem skad masz takowez informacje, na pewno nie z zycia! Tak sie zlozylo ze dwoch znajomych z pracy, jeden lat 19, jeden lat 18, rozwalili swoje autka: pierwszy mial honde civic "dosc" modyfikowana, drugi calkiem spore BMW. Oboje oczywiscie mieli ubezpieczenia na mamusie. Zaden nie mial problemow. BMW juz wyremontowane, Honda juz prawie, bo sie koledze zamarzyla zmiana koloru przy okazji "remontu". No chyba ze oboje swietnie klamali przez telefon:-]... a raczej ich mamusie:-]
...XXX...

Do góry stronyOffline

Rektaj

Post #6

2008-06-25 00:02:49 (5 miesięcy temu)

Rektaj

Z nami od: 18-08-2007

Cytat:

2008-06-24 21:06:15, monikaspodymek napisał(a):

Nie wiem skad masz takowez informacje, na pewno nie z zycia! Tak sie zlozylo ze dwoch znajomych z pracy, jeden lat 19, jeden lat 18, rozwalili swoje autka: pierwszy mial honde civic "dosc" modyfikowana, drugi calkiem spore BMW. Oboje oczywiscie mieli ubezpieczenia na mamusie. Zaden nie mial problemow. BMW juz wyremontowane, Honda juz prawie, bo sie koledze zamarzyla zmiana koloru przy okazji "remontu". No chyba ze oboje swietnie klamali przez telefon:-]... a raczej ich mamusie:-]

...skad informacje???
- z pracy

Prawdopodobnie na dzien dzisiejszy w uk jest ponad 30milionow samochodow z czego ponad 1.2miliona jest bez ubezpieczenia.... taka liczba pojazdow na drogach jest przyczyna wiecej niz dwoch wypadkow... wiaze sie z tym ogromna liczba odszkodowan i odpowidnio duzy margines bledu zwiazyny z ich przebiegiem.
Poza tym ogromna liczba kierowcow wiaze sie z potencjalnie atrakcyjnym rynkiem gdzie klient moze wybierac z pomiedzy ubezpieczeniowych gigantow jak i tych maluczkich.
Wiec twoi znajomi dzis maluja swoje samochody a mozliwe ze na drugiej stronie wyspy inna dwojka ma mniej szczescia i ich "strata" wyreguluje zachwiany balans.
Poza tym jest sprawa kosztow zwiazanych z procesem...
...inne jesli naprawiasz auto po stluczce(jak twoich znajomych)
...inne jesli musisz wymienic auto bo go nie ma albo nie nadaje sie do jazdy(naprawy)...
... a jeszcze inne(odpowienio drozsze) to te w ktorych odszkodowanie wyplaca sie latami (np. kalectwo)

wyjasnia to pewnie w jakis sposob ktore "koszty" sa najbardziej uciazliwe i ktorych nalezy unikac poprzez stosowanie czesto kosztownych metod.

Powodzenia
Czym chata bogata, co ukradnie Tata.

Do góry stronyOffline

luqas3

Post #7

2008-06-25 00:21:45 (5 miesięcy temu)

luqas3

Mężczyzna

Z nami od: 05-05-2008

zadzwon z rana po 9
07707313224

jestem Polskim konsultantem w Angielskiej firmie ubezpieczajacej auta.
pomoge Ci.
pozdro

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony